• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    LDS
    LDS --- ---
    http://octaedit.com/ V2 venku, používáte někdo?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    jsem nasel, treba se nekomu hodi

VODRHA
    VODRHA --- ---
    KRAIF: no, resim to samy s radias a DT.. vyvolám jen prvních 128 patternu, zbytek remote tak nejak nedokazu ovladat, takze produkcni party jen na zacatku a konec banky jen jako sklad.. nejsem spokojen, ale dokazu s tim nejak žít... BTW Rádias editor vam funguje?? kdysi jsem ho nejak spustil, ale po upgradu FW si editor ani neskrtne, resp. na kompu se ani nepusti.. a stim se mi zije docela blbe.. nekdo komu to funguje?? zkousel jsem ruzny verze win, ruzny kompy i maca.. a nemaka..
    TMH
    TMH --- ---
    Prodám model samples včetně diy decksaveru kdyby to někoho zajímalo: https://www.midi.cz/inzerat/228445/prodam-elektron-model-samples/
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    OTZ: ani jsem si nevsiml, ze na octe muzes v midi note setup, primo vybrat program (patern, ktery budu ovladat na tom radiasu) tam jsou hodnoty od 0-128 a funguje to bez problemu...takze asi opravdu mazanejsi reseni ;) diky mockrat za tip ! ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAIF: tabulky midi implementace mas? manualy jsi studoval? I znamena 8, takze je nekde posunuta hodnota toho vyssiho bytu, takze OT posle zpravu "bank 0 pattern 0" a radias chytne "bank 1 pattern 0" (rozsah hodnot 0-127) nebo neco takovyho, chyba v prekladu. zapoj do cesty PC a v midi-OX programu vypozoruj jaky cisla tam behaj (a co pripadne posila radias pri p.CH. jestli to umi posilat ven).

pripadne jestli OT umi to co DT (midi tracky) tak se p.ch. zprava da "zapsat" primo do sekvenceru na trigger, to mi prijde mazanejsi nez prepinani 1:1 :)
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    OTZ: to druhy je korg radias...sry, blbe jsem to napsal...v midi nastaveni na octe prog ch...coz mi prave prehazuje paterny...na octa je patern napsanej jako banka A1-P16...Jeste jsem zkousel na tom radiasu deaktivovat v midi nastaveni zmeny banky (bank Ch), pak se mi prehazuje jen prvni polovina paternu...takze od A do H...
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAIF: co MSB vs LSB? banka vs pattern? ta "druha" je taky elektron?
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    Zdarec,uz jsem se nad tim pozastavil , myslel jsem, ze octa treba nejak blbne...snazim se ho pouzit jako externi sekvencer pro jinou masinu.Obe maji stejnou kapacitu paternu takze A1-16 az P1-16 (tj 128paternu).Kdyz si na octa nastavim prepinani Ch (pres midi) tak mi na druhy masine nenaskoci A (banka), ale rovnou I, takze rovnou od druhe poloviny...Kdyz je na octa I, tak na druhe znova I...takze 2x tech samejch 64 paternu...(na RYTMu jsem tenhle problem nemel, tam jsou ty dve samy masiny synchronizovany). Da se to nejak nastavit, nebo to octa proste neumi?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: soplu?
    mam rýmu
    VANJA
    VANJA --- ---
    saplů neni nikdy dost :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ehm, to tech samplu nemate za ty roky sbirani porad dost? :) ja uz nevim, kam to davat.. :))
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: ja jim psal minulwj mesic, ze samplepacky nejdou koupit.
    uz jdou, dostal jsem hovno ;)
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    Tak o tohle se musím podělit...Sice přístroj ještě v záruce,takže bych mohl poslat zpět...Ale místo toho jsem psal přímo na elektron,ti mi napsali,že se jedná o vadnou kartu,že mi pošlou zadara novou a ještě k tomu si mohu vybrat jednu ze samplebanky,kterou mi poskytnou taky free...Prostě klobouk dolů, bezkonkurenční Support!
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: nevim no, dole pisou ze elektron snad priznava nejakou vadnou varku CF karet, zkus ji, pokud muzes načíst v PC, nebo jinou kartu jestli mas...

v majualu by melo byt i jak oct nabootovat v usb modu - ctecka, tim bys to mohl aapon zkusit prověřit
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    Zdar, nez to opet poslu na reklamaci a prijdu zase o vse, co jsem na tom nakroutil...Prestal mi opet fungovat octatrack (mkII), nejdriv se mi to stalo ani ne po tydnu pouzivani a ted znova asi po po dvou mesicich...Po zapnuti nereaguje absolutne na nic, pouze po vyjmuti pametove karty pracuje,vse jak ma...Nekdo podobnou zkusenost, nebo tip jak to vyresit ?
    SQARE
    SQARE --- ---
    No pro jistotu bych začal šetřit
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    btw zase tenhle clovek
    DT&DN #5 We Are The Good Guys - YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=LEp4CHbqN_Y
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    jako ten syntakt...
    na jednu stranu si myslim, ze by to mohla bejt velka krabice...syntak s digitaktem...
    resp nekolik "drum/sample" a nejkolik synth tracku... takovej analog rytm, ale digi...

a nebo malej...digi format. s možností volby typu masiny na tracku...ala monomachine/cycles

ale to uz vymejslim, co by slo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam