• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    WTK
    WTK --- ---
    jinak teda kdyz to otevres tak jsou pod tim medeny cesty na ktery to tlaci, tak se muzes podivat v jakym stavu jsou+ta folie, ale je to fakt hodne sroubu.
    WTK
    WTK --- ---
    SUOTAM: ono u mk1 musis busit do vsech, tak spis v nestandartnim stavu budou ty, co se jich staci dotknout:)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Ještě jeden dotaz, řešil ste někdo citlivost padu touhle fólii? Bylo to k něčemu? Případně náky jiný řešení? Mám je různe citlivý, nakejch se stačí dotknout,do nakejch musím doslova busit. Dik

SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Je to teda trochu krkolomný, člověk si pak musí pamatovat v jakým je patternu, kdyby někdo vymyslel ještě lepší postup, budu rád:) ale pravděpodobně to nepujde
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    GREGOR_PRIDE: dík,zkusim
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SUOTAM: zapnes perf mode, drzis pad, prepnes se do mute, z masiny muzes sundat ruku - perf, ktery jsi aktivoval je stale aktivni... a ty muzes muzovat...

sceny a perf jsou vazane na kit...
    pokud by sis teda udelal druhy patern s jinym kitem, kde ty perfy jsou jine - napr zadne...
    pak zmenou patternu/kitu bys mohl dosahnout toho co chces...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Zapnu perf>stisknu pad >zapnu mute (stále držím perf pad
    >function+pady výberu jaký treky chci unmute, a teď bych chtěl všechno najednou odbouchnout, abyc v jednu chvíli deaktivoval perf i unmutoval označeny treky.. tzn docílit komplexnější změny než jen mute/unmute

Akorát v tuhle chvíli kdyz pustím function, tak se unmutujou označeny treky,ale musím ještě kliknout na perf a odbouchnout pad

Všechno v jednom patternu
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SUOTAM: kdyz drzis perf a prepnes se na mute, zustane perf "seknuty" v urovni v jaky jsi ho podrzel... tajze potd ano...
    Ale nevim jak se tohle udrzeni projevi pri prepnuti patternu, nebo "nad tim" kitu...

pokud ma vic pattermu stejny kit, predpokladam, ze hloubka perf nebo i scena (jinac by to bylo hloupe mit jako "perf/sceny) zustanou zapnute i když zmenis pattern/kit...
    pokud sceny obsahujj jine parametry, predpokladam preskoceni na ty hodnoty, ktere kit obsahuje...

..tak to je u oct - zapnuti sceny / poloha xfaderu je "nad" parametry, ktere scena meni...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Čau, lze u rytm1 kombinovat mute a performance? Myšleno tak, že pomocí perf změním parametry, mezitím si odmutuju treky, který se ale spustej až když pustím perf pad? Dik
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    CHINOXR: na druhou stranu 8K je 8K ... to uz je pulka B2600 co jsem chtel ... ale to se zas s kompletnosti setupu nikam neposunu, jen budu mit dalsi hracku na semtam jamovani pro naladu .... ja nevim, obcas si v tom fakt pripadam ztracenej no .... zlaty casy kdy jsem mel AL a par VST a neresil jsem , myslel jsem ze HW pro me bude tak nejak vysvobozeni a splnenej sen ale misto toho clovek leti dal do voidu
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    GREGOR_PRIDE: dik , ja prave resim ze furt a stale nemam bici masinu , absolutne nic (jen buranuv lunchbeat ale ten se ani za bici masinu povazovat neda), ted si hraju s myslenkou ze si vezmu od mlady starej netbook na kterym bych rozjel AL jen na bici a mel to zaroven jako master vec , nicmene zase se spolejhat na stary PC s atomem kdyz chce clovek dawless ... neprijde mi to ideal (ackoliv by to bylo bez nakladu), nicmene M:C se mi docela zamlouva, jasny to FM je docela omezeny ale veci co z toho dokazou vylizt se mi strasne libej :) a mohla by mi s tou master potrebou docela pomoct ... clock z toho predpokladam leze takze bych si z M:C vzal jen hodiny nebo jeden kanal jak rikas a zbytek bych sekvencoval z cravea, potazmo SQ1 (o mym TD3 a jeho seq pomlcim, doted jsem ho vubec nepochopil :D, mam ho spis z lasky k 303), plus bych tim clockoval treba i UNO ... tim M:C bych se vyhnul kompu jako masteru coz je muj cil (nicmene by semtam ten netbook misto asi v setupu mel , spis jako slave vec s doprovodnejma drum vecma nebo jednim ,dvema VST:) ktery bych pres clipy ovladal treba APC mini)

vlastne si rikam ze mam strasne moc veci a hudba kterou bych delal by byla hromy blesky tresky plesky, uz si taky hraju s myslenkou ze se veci zacnu zbavovat , necham si toho min (pac min je obcas vic) a poridim si prave nejakej groovebox a k tomu mit par synthu .... jenze ono u me se tech veci zas zbavovat nechci , vim , sem jak zenska nerozhodna , furt si rikam ze to ze toho mam hodne mi dela prostor si samplovat veci do kompu na pripadny kompozice nebo sample zakladnu

ideal by bylo asi vymyslet cast setupu na live veci a pak komplet jako studio pro kompozici
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SMETI: ale ja nemuzu za to ze neumis s guglem :)))

GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    CHINOXR: m:c je groovebox ..
    kazdej kanal muze bejt cokoliv z 6ti typu syntez...
    6tracku, ktery umej posilat i midi ven (muzes notama...hajtek(kazdej kanal hraje na jeden midi ch.) hrat do jinejch syntu ty noty...

neutron crave nts... to jsou vsechno prevazne (imho) "tóňáky" ... mohl bys mit 6bicich/perc...
    nebo tam poailat nejaky akordy z "chord" syntezy...

jestli m:c nebo m:s...kdyz si nacpes m:s bude barevnejsi, nez cycles...

cycles nema filtr, tim ze je to fm, tak filtrujes nizkym zaberem fm, odfiltrovavas (pridava harmonicky) kdyz fm pridavas...

samples ma ferovej filtr...

mel jsem chvilku oba... sli dal, na me je tam malo kontroly a malo barev(cycles)
    ty perc syntezy jsou celkem podobny rytmu, ale nemaj tolik parametru...
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: No dyt sem psal boum cum
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SMETI: :D no musis vedet aspon jak se to pise
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    CHINOXR: a taky jakej organ obetovat :D
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    CHINOXR: no me by spis zajimalo jak moc se to da kombinovat s dalsim synth setupem (Neutron,Crave,NTS atd) nebo jestli je to fakt nejvic usefull jako standalone vec na blbnuti
    OTZ
    OTZ --- ---
    to bysme meli udelat vsichni :))
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    premejslim o M:C , ma to smysl? :D a nebo se mam na tejden zavrit do sklepa bez PC a nekoukat na videa ? :D
    SMETI
    SMETI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam