• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    TMH
    TMH --- ---
    BRUTOL: mno z toho co píšeš mi přijde, že nevíš vlastně co… hledáš nějaký univerzální řešení = zůstaň u abletonu imho, octatrack je hodne deep mašina, která vyžaduje hodně vědomostí a learning curve opravdu není pro každého.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: Vzit si octatrack, nebo jakoukoliv jinou masinu mimo pc, jako doplnek k pc, aby prehravala dlouhy stemy je blbost...
    Naopak to bude o milion veci slozitejsi...

Na impuls k produkci nepotrebujes oct, to je asi jako vzit si letadlovou lod, k viktorcine splavu...

Prehravani stemu si nech v pocitaci
    A na impuls k produkci si kup cycles
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    GREGOR_PRIDE: no jde mi hlavně o to že nechci mít ten projekt v Abletonu tak slozitej aby ty kontrolery měli pořád logiku pro mě a myslím že by mi to dalo nový impuls i třeba v produkci ...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    A lip
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: A jaka je v tom vyhra?
    V kombinaci s pocitacem mi to prijde jako blbist, si pridelavat praci a stezovat si to preexportovavanim do krabice, tam to rovnat, editovat na maliym displeji...
    Kdyz to co chces delat umi to co uz mas?
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    GREGOR_PRIDE: právě by se mi líbilo mít ty loopy různé dlouhé a spíš delší aspoň těch 32
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: To ja vubec nevim
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Ten 1010 Music je nekde mezi oct a digitakt
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    GREGOR_PRIDE: dík koukal jsem konečně na nějaký videa a taky mi to přijde že to je to co chci .... Ten BlackBox taky asi dobrý ale zdá se mi to titerný a na nějaký akčnější hraní efektovani složitéjsi .... Vlastně by to bylo to nejrozumnější koupit si jeden dobrej stroj ať pak nebrečím a nechci hned další .... Myslím že pak v kombinaci s Abletonem by mi to asi mohlo nějakej čas stačit...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: Pokud ty loooy mas do 4, mozna 8baru (ted si nejsem jistej kolik ty novy masiny digitaktu umej max)
    Pak bys mohl pouzit i digitakt, za predpokladu ze se vejdes delkou(bary ) a kapacirou loopu (ram 96, nebo 64 mb)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: Urcite octatrack,
    Ta masina muze bezet aniz by bezely sequencery v tracich, a pokud mas ty stemy správně narezany, muzes je pak startovat a stopovat jako clipy v abletonu...
    To pokud bys to chtel jako 8stopej 1radkovej(1ablen scena) ableton...

Dlouhy samply umi orehravat z extra rychly sd karty az 8x 1gb wavu... (v kazdym tracku az 1gb wav)

Pokus chces samply editovat, musis si vystacit s nejakyma 96mb ramky...

= podle typu TRACKU, kterej na masine zvolis, muzes bud prehravat delsi veci lrimo z karty, nebo "mit editační funkce/prehravani prave resamplovanych veci z ramky, ale s omezenou pameti"
    TMH
    TMH --- ---
    BRUTOL: na stemy imho jako odpalovac loopu asi ani jedna, max octatrack ci ted v omezeny mire digitakt… spis koukni na 1010 music Blackbox…
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    Čus poraďte která z těchto mašin by byla vhodná k tomu abych si tam naházel stemy a pak s nima nějak pracoval... Zatím mám jen daw a BS2....
    M0R
    M0R --- ---
    GREGOR_PRIDE: jo, ta možnost zařazení reduxu před nebo za filtr dává dobrý možnosti... spolu s hrubym timestretchingem vzniknou textury jak rašple :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: A co mas nastaveno ve win jako zvukovku, kdyz tam je ten AR
    VANJA
    VANJA --- ---
    prosimvas. Dotaz ohledne AnalogRytm Overbridge

kdyz to pripojim ke kompu, tak mi nejede zvuk z Windows. (Ableton pak normálně hraje)
    U Digitaktu to nedelá.

Nevíte někdo kde je chyba, nesetkal jste se s tim?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: rytm to treba taky ma, ze tam je na to extra button a pak presne zmacknes track a on se opakuje... ale nedela to do rytmu :D musis se trefit...
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: nojo, ja jsem debil :D na beatsepu je to ze zmacknes repeater a pad, zkousel jsem to stejne. nejak mi nedoslo, ze to musi bejt i zapsany v seq..dik :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    GREGOR_PRIDE: Aspon ai myslim ze to neumi,

Retrig das kroku pri drzeni toho kroku + sipka nahoru, pak zapnes a nastavis jak rychle a jak dlouho to retriguje...

Jestli to jde pustit necim zmacknout, jak si myslim ze jsi to chtel pouzit... Si myslim ze neumi...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: K tomu fillu... Pleteš si fill a retrig
    Fill jsou krokynvbsequenceru ktery maji na TRG page nastavenou podminku fill - hraje po zmacknuti fill... nebo -fill, kdy naopak nehrajou pri stisknutem fillu...
    Retrig muze mit jakykoli krok, at je fill nebo 13% nebo x:x...
    To co asi zkousis - stisknutím fillu a track retriggovat sample... To digitakt neumi

To druhy ti nefunguje protoze proc co rucne preinstalovavas? :) ty mas nejajy lepsi ovladace, nez ktery to samo nastavi...? Co to je za ovladace? Coze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam