• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVELabka : Hackerspace Ostrava : engineering and futurism is about achievable targets in specified amount of time
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE --- --- 23:19:01 14.10.2019 :
    [ OVERDRIVE @ Hacking - hackujeme všechno ]

    Prosba, mate nekdo nactene jednoduche mesh sitovani,ktere postavi nekdo, kdo vyrobi z trubek kalasnikov avtomat? Ne, ze bych podporoval majitele ak47, ale asi bych mel nejake usecases ve styly Mubarak vypina komunikacni kanaly, a to treba uz i jen pro novinare... reseni je vcelku dost, ale popravde nemam nic odzkousene, mladsi 10 let... (mea culpa)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: ja se stanu neexistujicim userem, taky dobry, jdu zkusit jaky ma vlastne moznosti
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ┬─[petrutom@TMA:~]─[09:54:37]
    ╰─>$ sudo -u#-1 id
    Password:
    uid=4294967295 gid=20(staff) groups=20(staff),4294967295(nogroup)

    ehm: https://thehackernews.com/2019/10/linux-sudo-run-as-root-flaw.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Napsal jsem takovou vetsi shrnujici recenzi na tema Neal Stephenson, tak pokud by nekdo mel zajem, tak bez spoileru [mostly] a s takovym nejakym prehledem, kam si myslim, ze to cele smeruje a proc, ono precejen to bude dohromady nejakych treba 3500 stran textu, odhadem, takze uz je co shrnovat....

    [ OVERDRIVE @ Cyber.Punk: cyberpunk is not dead! cyberpunk is NOW! : SubHuman, PostHuman, TransHuman, InHuman ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE | OVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: where is Enoch Root?! (Not to mention Jessica Hyde) [ OVERDRIVE @ OVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: where is Enoch Root?! (Not to mention Jessica Hyde) ]
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    Ahoj, založil jsem nový projekt týkající se veřejných pouličních úložišť. Je to pokus o intervenci do veřejného prostoru.
    Zejména v místech, kde je více lidí hodlám zasádrovat do děr ve zdech na pevno usb flashky jako veřejné úložiště.

    Chystám i bezdrátovou bluetooth variantu. Jednu, která bude otravovat kolem jdoucí mobily vzkazy a soubory a druhou, která bude úložištěm s pinem v názvu. Napište mi, kdo se chcete přidat i zjiných měst a hackerspace, své postřehy, připomínky, pocity. Za případné nadšení, které s vámi budu moci sdílet budu vděčný.

    project:dead_drops:dead_drop_uloziste [Labka Hackerspace Ostrava]
    https://labka.cz/wiki/doku.php?id=project:dead_drops:dead_drop_uloziste

    p.s.: existuje i DB takových úložišť, tam můžeme a nemusíme přidat záznamy

    Cyberian
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    OVERDRIVE: Co se týká jmelí, tak toho si všímám také. Je opravdu na mnoha místech
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZELENY_CAJ: na ctjb budu taky.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak fotocesta funkční, úspěšnej je i test chlorovodicí takže tento týden zkusíme sensoric desky :). Jde to pomalu ale jistě.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Výroba jede, budou cca za měsíc. Az budou, udelame nejaky workshop. S ctjb zatím rozhodne nevím nic stopro, jen sem se ptal kdo jede. S rainbofem si písem a imho az bud.mít ty hw tak to propojime. Cyberian se učí flashovat a programovat.
    BODAX
    BODAX --- ---
    OVERDRIVE: Taky je otázka, v jakým pásmu má makat. Bez toho se nepohnem.
    BODAX
    BODAX --- ---
    OVERDRIVE zkusil bych nějakou navrhnout, ale nikdy jsem to nedělal, takže nevím, zda-li se nespletu třeba v desetinný čárce a nebude to na pikaču. Vzal bych tohle jako nějakou "referenci".
    https://www.ebay.com/...ctal-antenna-art-antenna/122713960496?hash=item1c92527030:g:wsQAAOSw~05ZwNnX
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ale jak jsem rikal klukum, obecne budu dostupnejsi po 27.4., aktualne me zamestnava predsvatebni veseli :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: pro zacatek bych mohl ukazat zaklady procesniho rizeni, hodi se pri sestavovani byznys planu a pri rizeni komercnich aktivit. Jestli to bude zajimave. Asi se letos pustim do certifikace na lean six sigmu, ale nektery nastroje uz pouzivam na denni bazi. Hodinku nebo dve prednasku praktickou aplikaci mizem udelat i pres tyden nekdy.
    S tou tiskarnou se pobavime az ji dam dokopy.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BODAX: pokrocil jsi nejak s tim obrabenim na fraktalni antenu? docela by se mi hodily 2 kousky, at to muzu zkusit na RX/TX s HackRF, ktere ma Labka k dispozici. Proplatil bych material, pokud to nebudou horentni sumu, a rikals, ze samoyne obrabeni muzes poresit v pravi, ze?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    uplne offtopic: vsimnul jsem si, ze v Moravskoslezskem kraji uz je jmeli na stromech na urovni kalamity a i krasnym, velkym a starym stromum, jako treba lipt, co 2 lidi neobejmou, tak zvoni hrana...

    napada me, ze by asi stalo za to, udelat akci, ktera by agitovala teamy dobrovolniku lezcu (a treba sehnat i podporu z mest, kraju a vesnic, resp jejich technickych sluzeb) a jmeli ze stromu orezat. rozhodne to nebude na jeden weekend, rozhodne se necitim na to, abych tomu zrovna ted velel uplne sam, ale rozhodne na tohle tema asi budu nejaky cas ted psat, protoze tech potencialne mrtvych stromu, ktere umrou vsechny najednou, tak je odhadem tak 50% vsech, co ve mestech a obcich tady jsou...

    CO BY ME ALE ZAJIMALO JE:

    nemate nekdo nejaky plan, jak jmeli komercne vyuzit? nasel jsem, ze se vykupuje kilo od 30-50kc, a prodava balene za 150-200kc. coz nejsou penize, ktere by zaplatily organizovane teamy lezcu - dobrovolniku a plosinu, ktera by stromy ocistila...

    kazdopadne jmeli obsahuje cytostatika, je diureticke a mozna ma par dalsich lecivych parametri. koho oslovit, kdo by moh odpad promenit v penize, a idealne leciva, aby se cela akce zachrany stromu tak nejak zaplatila? jakekoliv napady vitany.

    casu mam malo, ale aspon teoreticky pro to neco udelat muzu a chci, jinak nase generace zustane posledni, ktera mela ve mestech a kolem cest v MoravskoSlezskem kraji stromy, taky cekam, ze az budou imirat, budou obce asi muset investovat do sanace porostu, tak mi pripadne dobre, ze by se nekdo moh financne i uzitecne svezt, kdyz bude pripraveny
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    kdo tedy jeden na CTJB?
    - overdrive
    - ZelenyCaj

    ? dron
    ? cyberian
    ? embargo
    ? rainboff
    ? bodax
    ? mlok
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    RAINBOF: zdar, hele je nejaky status update ohledne Tve spoluprace s ZelenymCajkem? vzhledem k tomu, ze se jede za cca mesic flakat do Norska, docela by se mi hodil dalsi hardwarar, bude mimo jine potreba doresit homologaci a taky ovladani vzducho-filtrace, aby mohla reagovat na vystupy senzoru. vlastne nevim, jestli uz to ZelenyCajk nejak rozprqcoval. so: any status update?!

    (fyi: zatim furt nemame posledni rok grantu na ucte, furt se ceka na rozhodnuti Nadace Vodafone, ktera v mesici 4. uzavira fiskal 2018 a schvaluje 2019, ale rozhodne bych nehazel flintu do zita, a chtelo by to mit plan na moment, kdy prachy dopadnou na ucet, pac tesne pote adi budem na CTJB a pak Pavel vysmahne na pul roku do Norske pitche, tak at nejsme prekvapeni...)

    kuju. pokud je neco moc neverejneho, mrd s tim na sensoric_net mailinglist
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ZELENY_CAJ: czus: moh bych dostat status update ohledne seriove vyroby, kterou jsem z posledniho doplatil (fakt ten grant potrebujem, nebo uz musime zacit mastit ty vzducho-filtrace)...

    je nejaky update ohledne homologace?

    asi to muzes napsat sem, pokud je to nejaky moc tajny update, tak na ML, ale 14 dnu minimalne jsem resil jen ucto, pac jsem musel poskytnout data pro grantovy audit, vsecko je OK, jen posledni batch penez zatim nic, a zaroven jsem se zdravotne rozsypal, coz neni lepsi, ale odmitam to dal brat v uvahu, jinak jsem tak zralej na invalidni duchod, coz me dost desi a hlavne zdrzuje, nicmene show must go on!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam