• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    OMNISLASH: myslím, že tam všichni musí doložit nějaké základní info,

Zdá se mi to nebo to má Zonky udělané tak, že když se sejde dostatek poskytovatelů, ale nedají dohromady 100% půjčky, tak to dorovná sama?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ta Decka, to jsou zadatele, co nedolozili ani jmeno a prijmeni?
    GOR
    GOR --- ---
    KOJOTUS_KOKOTUS: Souhlasim s tim, ze cim vic se s poctem participaci blizis nekonecnu, tim vic se pocty tobe nesplacenejch pujcek budou blizit statistickejm udajum. Ale zas bych Alopexe nezatracoval, treba chce investovat mnohem vic penez a vysledkem bude vetsi "rozdrobeni".

Ja se tomu statistickymu nekonecnu blizim o neco vic :-)

SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KOJOTUS_KOKOTUS: jo, to asi je, kdyz to pujcil jedne konkretni osobe.
    VXP
    VXP --- ---
    a promo kódy teda někde jsou, nebo si musím stoupnout do fronty? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: Zajimavy je popisek: "ve hre" :-)
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    jinak teda ja mam hnidopisskou a zcela bezvyznamnou poznamku, podle mne to P2P neni. je to P2ZONKY2P, coz je porad o jednoho vic nez v p2p :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Světem alternativních půjček otřásla aféra, lídr trhu zmanipuloval data - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...bu-a-odstoupeni-sefa-ds8-/ekonomika.aspx?c=A160515_180638_ekonomika_rny
    PETMUR
    PETMUR --- ---
    Já myslím, že v konečném důsledku je úplně jedno, kdo za tím stojí. I kdyby to opravdu byl start-up, neřku-li prvotní nápad, tak motivace bude stejná - vydělat peníze. A tady zrovna vydělává Kellnerova PPF. Osobně si myslím, že ten nápad je super a exekuce v čele se zonkym ještě lepší. Je pravda, že známý takhle investoval 5k a zatím nic moc, tak uvidíme, jak mu to zafunguje.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KEIKIN: ale to byla blbost od mě, ten kurz je roční, tak se dale nerozpocitava na roky. Na tržišti tam nemají značku o jaký úrok se jedná, tak jsem počítal s tou horší variantou, ale pak ho uvádí v sekci otazek a odpovědi.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    tvl to už je lepší sehnat informace a vsadit ty prachy na fajný kurz, třeba 1,3, tedy zisk 30 procent :-)....něž takhle paběrkovat se ziskem 0,85 % :-(
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ROMANET: jo tak mas pravdu, uz jsem to našel a melo by to byt p.a.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ROMANET: to jsem se právě nikde nedostal zda je to p.a. nebo za celou dobu splácení.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    LISTIKUS: 5 az 6 je p.a. tvuj vypocet nedava smysl.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Tak jak se na to tak koukám, tak průměrně bezpečná půjčka je kolem 5-6% za 6 let. Když vezmu v úvahu, že si Zonky vezme 1% tak na rok to vychází kolem 1% - daň cca 0,15% tak výnosnost za rok je kolem 0,85%... jestli jsem někde neudělal chybu, tak je to spíše taková zábavná hra na investora.

Aktuálně půjčky, které mají vyšší výnosnost 13% jsou již zafinancované (délka je kolem 2 - 6 let splácení) a tam by to procento asi bylo zajímavější, tak uvidíme časem, kolik takových půjček tam bude k dispozici a jak reálně rizikové budou (jaký druh žadatele Zonky pustí na tržiště.)

Když to porovnám s investicemi do CP a fondů. Tak zatím můj nejúspěšnější fond vychází cca na 6% za rok.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Co upustit od hejtů na to, že Zonky je zaštiťován HomeCreditem atd. a řešit spíš investování?

Investujete do P2P půjček? Kolik máte očekávaný výnos?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KOC256: omlouvam se, ze pisi veci, ktere kazdy vi. ale je dobre videt, ze se kvuli tomu nekdo smichy vali po podlaze.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROMANET: Lol
    A SLEVOMAT je taky ciste cesky napad ze?

To si snad ani nikdo nemyslel, takze to psat je zbytecne. Dokonce ani u nas nebyli prvni...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    TOHU_2003: PPF do Zonky dává peníze. A je to jejich pokusná laboratoř.

PR Zonky to samozřejmě nikde nezveřejňuje a staví na tváři Tvarůžkové a snaží se vytvářet dojem, že je to její nápad a její startup. To ale úplně není pravda. Jen se ujala nápadu jiných lidí a jejich nápad byl okopírovat peer2peer půjčky ze zahraničí. celé by to bez PPF v zádech nedávalo žádný podnikatelský smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam