• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KOC256: Newsletter přišel 3. 5.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NTR23:
    3 týdny od kdy?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KOC256:
    Dobrý den,
    takže dneska je to jasné. Co se týče témat, nedostala jsem moc na výběr - roboti a jejich používání na Zonky Tržišti.

Manažerský souhrn pro ty, kteří nechtějí číst dnešní dlouhé rozumování: Zonky je služba o inovacích, technologiích, ale ze všeho nejvíc o lidech a jejich příbězích. Z toho také bude vycházet náš postoj k robotům.

Není to romantické ale čistě byznysové rozhodnutí. Lidé a jejich příběhy jsou naše největší konkureční výhoda. Je to to, co nás na přeplněném půjčkovém trhu odlišuje. To, co je základním důvodem našeho úspěchu. Lidé k nám chodí, protože na jejich příběhu záleží, protože si u nás nepřipadají jen jako evidenční číslo.

Víte, co je okamžik, kdy se s klienta Zonky stává fanoušek Zonky (ti z vás, co dělají v byznyse ví, že rozdíl v hodnotě klient/fanoušek je obrovský)? V okamžiku, kdy jde s kůží na trh, vystaví svůj příběh na Tržiště a cítí to tak, že nedostává od investorů jenom peníze, ale také důvěru. A kolik okamžiků v životě člověka - pokud nejste politik - existuje, kdy vám vyjádří důvěru třeba 300 lidí najednou? Tohle je klíčový princip služby Zonky. Tohle je v současné velikosti Zonky nezbytná podmínka dlouhodobého úspěchu.

Jak víte, doteď jsme roboty tolerovali, hlavně proto, že jsme technologická firma a líbilo se nám, jak šikovně lidé používají technologie na Zonky. Bohužel v okamžiku, kdy roboti začnou ohrožovat podstatu služby a její dlouhodobý rozvoj, je i ve vašem zájmu, abychom se postavili proti nim. Je to navždy? To určitě ne. V téhle fázi rozvoje Zonky je to ale nezbytné. Dovolit je teď, by Zonky zabilo pro nás všechny.

Vím, že roboty používáte především ze dvou důvodů:

Proto, že na Zonky je menší počet půjček typu B,C,D než je poptávka.

Náš notifikační systém nefunguje dobře a o půjčkách se dozvídáte pozdě.

Co uděláme proto, abyste se obešli bez robotů:

Pohnuli jsme se zaměřením naší marketingové kampaně tak, abychom na tržiště v co nejkratší době (a myslím dny a týdny) dostali větší počet půjček s ratingem B,C a D, po kterých je taková poptávka.

Dáme vám všem lepší, rychleji a spolehlivěji, fungující nástroje pro upozorňování na nové půjčky.

Můžeme samozřejmě roboty technologicky blokovat. Ale Zonky je služba o lidech, o vzájemné důvěře a ne o zákazech a blokacích. A tak navrhuju - dejte mi vaší důvěru a 3 týdny na to, abych na Tržiště dostala větší počet poptávaných ratingů a představila vám notifikační nástroje. Až budu mít pocit, že jsem splnila své slovo, dám vám vědět. A pak roboty sami přestaňte používat.

A až bude Zonky dost velký, sami uděláme nástroj automatického investování pro všechny naše zákazníky a zároveň všem dovolíme používat i vlastní programy.

Co si o tom myslíte? Souhlaste a nesouhlaste na mém emailu lucie.tvaruzkova@zonky.cz.

Stories rule!

Lucie Tvarůžková, ředitelka Zonky.cz

PS: Věřte nám :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ale třeba toto tam vidět jde...
    Zonky.cz
    https://app.zonky.cz/#/marketplace/detail/32582/

Umí to někdo vysvětlit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ale divne ze vubec nejde videt... ani v tech realizovanych...

Zonky.cz
    https://app.zonky.cz/#/marketplace/detail/32418/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dívám se ze nejvíce táhne "rizikové" investice. Včera jsem si nechal posílat notifikace a co přišlo přes noc a úroky 10+, tak ráno je už "vyžrané" :)
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    LENNIEG: tak "nekolik tydnu" muze byt taky 14 dni. Ale ja fakt nevim, nezkousel jsem to zatim. Akorat jsem cetl i jine diskuse na toto tema a treba tady:

Promo kód pro službu zonky.cz - Webtrh
    https://webtrh.cz/316469-promo-kod-sluzbu-zonky/page3

psal minuly mesic jeden uzivatel, ze pozvanka prijde za cca tyden. Taky tam nekteri uvadeji to, ze ty promokody jsou vazany na e-mail, ktery investor zadava pri registraci, tzn. vam vubec nemusi fungovat. Ale jak rikam, nevim. Osobne ted hodlam zjistit, zda funguje to prevedeni uctu zadatele na ucet investora.
    LENNIEG
    LENNIEG --- ---
    CYBER_GEORGE: S temi promokody ti rekla blbost. Bud mas od nekoho promokod, nebo ne. Pokud ne, musis si tzv. stoupnout do fronty. Ja jsem to udelala pred cca tydnem a zaradila jsem se tak na krasne 4346. misto, tj. pockam si nekolik tydnu. Bavime se o investorskych uctech.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Ja jsem ted Zonkyho tak trochu testoval a slecna na hotspotu naprosto nechapala shanku po promo kodech (ukazal jsem ji par tematicky relevantnich diskusi), ze to prece zabere par dni a zdrzuje se to jen kdyz zajemci nechteji nahravat do systemu kopie dokladu atd. Tak teda nevim. :)

Osobne jsem ale investorsky ucet jeste nezkousel (ten jsem zatim zkousel na Loanisu a vcelku me to nastvalo), tak to nechci komentovat. Zkousel jsem zadost o pujcku jakozto OSVC a tam (presne dle ocekavani) Zonky zcela propadl. Asi nejvtipnejsi bylo, kdyz mi bylo receno, ze vlastne neni az tak idealni pokud mi zbyva mesicne hodne penez, protoze je to pak nuti premyslet o tom, co s nimi delam (zda je nahodou necpu do hazardu apod.). Pak jsem taky zjistil, ze neni dobre mit vic kreditnich karet (mam tri s ruznymi cashbacky) a dalsi podobne zajimavosti.

Ted si zkusim prehodit ucet na investorsky, jestli to pujde (dle toho co mi bylo receno by to jit melo, ale...) a vyzkousim i tohle.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jen pochvala na ZONKY...
    V září mi někdo poslal pozvánku, ale nějak se to někde nepovedlo a do ZONKY jsem se nedostal. Dneska jsem pod tíhou tohoto fóra napsal na podporu a během 3 mailů (kdybych nebyl slepý tak jednoho) mi poslali promokód a už tam jsem. Jinak jednání infa takové normální, žádné strojené kecy. Reakce v podstatě online, žádné budeme se vám věnovat do měsíce atd...

LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    OMNISLASH: myslím, že tam všichni musí doložit nějaké základní info,

Zdá se mi to nebo to má Zonky udělané tak, že když se sejde dostatek poskytovatelů, ale nedají dohromady 100% půjčky, tak to dorovná sama?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ta Decka, to jsou zadatele, co nedolozili ani jmeno a prijmeni?
    GOR
    GOR --- ---
    KOJOTUS_KOKOTUS: Souhlasim s tim, ze cim vic se s poctem participaci blizis nekonecnu, tim vic se pocty tobe nesplacenejch pujcek budou blizit statistickejm udajum. Ale zas bych Alopexe nezatracoval, treba chce investovat mnohem vic penez a vysledkem bude vetsi "rozdrobeni".

Ja se tomu statistickymu nekonecnu blizim o neco vic :-)

SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    KOJOTUS_KOKOTUS: jo, to asi je, kdyz to pujcil jedne konkretni osobe.
    VXP
    VXP --- ---
    a promo kódy teda někde jsou, nebo si musím stoupnout do fronty? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: Zajimavy je popisek: "ve hre" :-)
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    jinak teda ja mam hnidopisskou a zcela bezvyznamnou poznamku, podle mne to P2P neni. je to P2ZONKY2P, coz je porad o jednoho vic nez v p2p :)
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Světem alternativních půjček otřásla aféra, lídr trhu zmanipuloval data - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...bu-a-odstoupeni-sefa-ds8-/ekonomika.aspx?c=A160515_180638_ekonomika_rny
    PETMUR
    PETMUR --- ---
    Já myslím, že v konečném důsledku je úplně jedno, kdo za tím stojí. I kdyby to opravdu byl start-up, neřku-li prvotní nápad, tak motivace bude stejná - vydělat peníze. A tady zrovna vydělává Kellnerova PPF. Osobně si myslím, že ten nápad je super a exekuce v čele se zonkym ještě lepší. Je pravda, že známý takhle investoval 5k a zatím nic moc, tak uvidíme, jak mu to zafunguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam