• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    Z47TC
    Z47TC --- ---
    muj pohled na prvni dobrou proc je hranice 5k....cokoliv trestneho do 5k je jen spravni delikt, cokoliv nad 5k je trestny cin a v pripade ze by klient nesplacel a vymahalo se to soudni cestou tak by jsi mohl zalovat i zonky za napomahani k trestne cinnosti

to ze by slo Xkrat do 5k a tak jak je to napsane, to jest vraceni se k pribehu, je pravnicka obezlicka ze se to neda slucovat do jedne castky ale je to novy pripad investice a musis pripadny spor resit znovu v jinem jednani a tudiz kdyz neprestrelis 5k tak na zonky muzes akorat bububu spravni delikt ale ne spoluucast na trestne cinnosti

tak to ctu ja :))) pravnici mne mozna opravi
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LISTIKUS:
    TU máš znění toho mailu. Až když jsi to vysvětlil, tak jsem pochopil a napsal
    toto.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KOC256: Tak ten příspěvek mě opravdu rozesmál =o)))

Přesná odpověď je:

"Dobrý den,
    maximální hodnota investice je 5tis. z důvodu zmenšení rizika a diverzifikace portfólia. Nemělo by být možné dát 2x 5tis. do jedné půjčky jak píšete. Pokud Vám to jde, je to bug a bude odstraněn.
    Děkujeme za pochopení :)"

KOC256: Tak to mě nenapadlo a máš pravdu, že mám taky klienty, kteří místo toho aby to měli profesionálně, tak ušetří a najdou podobnou obezličku a ja jen kroutím hlavou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LISTIKUS: Jo takto. Takze nejsou blbi, ale jen to neumi srozumitelne napsat ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LISTIKUS: Neberu to osobne. Takove systemy navrhuji a proto delam chytreho. Protoze vymysleli neco co je nesmysl. A dle me si myslim ze tam meli omezeni na 5000 a z duvodu usetreni programatorske prace jim prislo jednoduzsi nez menit limit 5000, tak to nechat opakovat. Dalsi teze je ze to je kvuli robotum, ale pak to nema mit dopad na normalni uzivatele...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    tak už jsem ten mail asi vyhodil, ale ptal jsem se a hranice 5tis má dále trvat, tedy můžeš se k projektu vrátit a investovat znovu, ale jen do částky 5tis.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KOC256: muže to mít bezpečností důvod a nebo z nějakého funkčního důvodu to nemůžou udělat.... Nepředpokládám, že se jen tak zamysleli a řekli si, tak dáme neomezené investice, ale ať je sranda, tak jednu max. do 5 tis.

Spíš mě všeobecně rozčilují lidi, co jen remcají, nezeptají se proč to tak je a dělají ze sebe chytráky. Zvláště když něco řeším, snažím se najít nějaké optimální řešení a pak se objeví pan Chytry. Ale neber si to osobně. Jen mě to při tvém příspěvku nějak napadlo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LISTIKUS: Jak vis co jsem chtel napsat a nakonec jsem to nenapsal.

A mas nejaky pripad uziti, kde misto toho abych pujcil 10000 bych chtel pujcit 5000 a znovu 5000?

Nebo kdyz vybiras z bankomatu, tak misto 10000 taky probedes dva vybery po 5000?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KOC256: proč hned kokotina? Třeba to má svůj účel proč to takto je.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    "A co je novinka, že je investční strop pro jeden projekt již není 5tis. Ale defacto neomezeně."

A podali to vlastně jako výhodu. I když pro bdělé čtenáře to přijde jako pěkná konina to jak to udělali...

"""
    Ode dneška máte skvělou možnost přihazovat peníze do půjčky, do které jste už jednou zainvestovali. Limit jedné investice zůstává 5000 korun, ale v rámci něj se můžete k příběhu vrátit a investovat do něj kolikrát chcete. V celkovém přehledu investorů do konkrétní půjčky se vaše investice budou sčítat.
    """

A jejich vylepšené push notifikace nerozpozná prohlížeč Opera na Chrome jádru... takže vývojáři jsou nějaké druhořadé Béčka...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    tak psalo zonky, že chce aby jejich system byl stabilní, aby mohli více investovat do rozvoje služby, marketingu nebo také třeba do služby pojištění pro neschopnost splácet.

To co jsem si myslel, že Zonky část půjčky pokryje svými penězi mi taky potvrdili.

A co je novinka, že je investční strop pro jeden projekt již není 5tis. Ale defacto neomezeně.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    LISTIKUS: S neplatiči mám zkušenost pouze takovou, že jeden měsíc splátka vypadla, ze Zonky jsem dostal informaci, že jednají s dlužníkem a pak další, že platba dojde další měsíc. Další měsíc přišly tři splátky najednou.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Jinak když se už tady tak bavíme o riziku. Má nějaký investor již zkušenost s nezaplacenou splátkou? popřípadě, investuje tady už někdo rok a déle?
    FLAD
    FLAD --- ---
    SHEALA: Bezne je to rozdil mezi cenou penez (pro Zonky 0%) a urokovym vynosem z nich (pro Zonky 0%, ale jako analogii jim priznam ty 1%+2% , byt v praxi to bude mene). To by mel bejt jejich hlavni zdroj prijmu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FLAD: ehm co je spread?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Co je šeptem to je čertem! Chtěl jsem to zkusit využít (jako investor) tak hledám informace. Takže si to nenechávejte pro sebe dík :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KYRRA: Moc ti teď nerozumím. Je takové investorské pravidlo. Čím větší investiční riziko tím větší úroková míra. Sám investor má možnost se rozhodnout i u Zonky, zda půjčí rizikové investici z větším úrokem a nebo se spokojí s větší mírou jistoty, ale také s menším úrokem a pokud si chce být investor na 99% jistý, že o peníze nepříjde tak je investuje na termínovaný vklad. Nic neviděla, ale má jistotu.

Pokud investor jde až za hranici svých možností a investuje do rizikových investic i část úspor, které má pro případ nouze(nebo si dokonce na ně půjčí), je to zase nezodpovědné rozhodnutí investora a před nezodpovědností tě neochrání žádná instituce.

Tedy z pohledu investora je Zonky další možností jak investovat peníze z určitou mírou rizika, stejně tak to je při investicích do akcií, fondů nebo vlastního bytu, pozemku apod.

KYRRA: Bez ohledu na to kolik přibilo podvodníků, tak i Zonky musí mít nějakou míru kontroly (a reálného označení míry rizika), protože pokud jí všichni/ většina žadatelů nebude splácet, potom Zonky velmi rychle přijde o investory a celý projekt půjde do kytek. A při tom kolik peněz už musela dát do reklamy apod. tak si myslím, že asi tak rychle skončit nechce.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KYRRA: musím souhlasit s FLAD krom se mi zdá, že Zonky snad i nabízí poměrně nízký úrok oproti běžným bankám, tak lidi co hledají refinanc to rádi využijí a nemusí hned spadat do kategorie chronických neplátců.
    FLAD
    FLAD --- ---
    KYRRA: Ja delam v oboru take dlouho, takze musim rict, ze je to presne naopak. Riziko maji velke, a to primarne v tom, ze se jim investovane penize nevrati. Na strane prijmu maji dle podminek 2% od dluznika a 1% ze splacenych uveru. Tj. kdyby se vse radne splacelo, tak maj efektivne 3% urokovy spread na pokryti nakladu. A to je sakra malo, dokud nemas rozumne velkej objem. Takze jedina sance, jak na tom vydelat, je udelat tu sluzbu poradne aby byla velka, jinak te potopi naklady.
    Navic, pokud delas v oboru dlouho, tak asi vis, ze HC ma prsty v kazde inovaci, co te napadne, protoze kdyby se nahodou povedla, tak nechtej, aby meli zpozdeni. Protoze rok, kdy stavis firmu je rok, kdy nevydelavas.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NTR23:
    Je bláhové si myslet že někdo vypne BOTa... vždyť jde jen o PENÍZE...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam