• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EVILMINDPokémon GO
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    KUTAS: ad 1 level - jak psal EVILMIND, tak tabulku přepočtu cena power upu - level najdeš zde https://pokemongo.fandom.com/wiki/Power_up jinak ve hře je level ukázaný na takovém tu oblouku s puntíkem kolem pokémona.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KUTAS:
    1. level pokemona neni napsany nikde, proto potrebujes kalkulacku. Poznas to priblizne i podle toho, kolik stoji upgrade na dalsi level. Mensi utok je v pvp lepsi proto, ze jelikoz ma nejvetsi vahu ve vypoctu CP, tak cim menci, tim vyssi level pokemona do limitu vmacknes, tj. bude mit sice mensi utok, ale zase vic HP.
    2. na pokemoni maji ruzne utoky. To cislo u nich je u vsech stejne dle typu utoku, urcite nemaji ruzne (tj. Confusion je vzdycky 20 napriklad)
    3. "velikost cary" udava, kolik tech utoku sesles v limitu energie (100).
    V zadnem pripade nepouzivej elite TM, to je tam proto, aby sis mohl dat utok na nejakeho pokemona, kde ho nemuzes dostat nahodne. Typicky treba community utoky na shadow pokemony apod. Jinak tocis na nahodu, ty obycejny TM jsou bezcenny stejne.
    5. return je utok, co dostanes automaticky kdyz neco purifikujes. Hundo znamena pokemon s perfektnimi 15/15/15 staty. Plus Shunda je totez ale jeste shiny... :-)

    Ditto neni realne k nicemu.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAD_MAN, RICARDERON: posláno :)

    EVILMIND: moc děkuji za trpělivost, která Tě doufám ještě neopustí, pls.
    1. Obávám se, že tomu pořád úplně nerozumim. Jak poznám level pokémona aneb proč jsou ti s menším útokem lepší?
    2. Šlo mi o výši útoku vidím tam např. "Mud Slap 11" a u jiného "Confusion 16". Chápu to dobře, že různí pokémoni mohou mít různé útoky - takže na PvP se vyplatí maxovat prostě jiného pokémona a klidně může být ** silnější než ****. Jen mi teda někdy přišlo, že stejný pokémon má jiné hodnoty útoků (ty číselné) a přitom jeden má ** a druhý *** pro "Attack". (?!)
    3. Fast vs Charge - aha Fast je ten menší a Charge je ten, jak ho nabíjíš.
    - velikost čáry, takže když je přerušovaná vs souvislá dlouhá, tak to znamená co?
    - Att/Def drop - no mě dostává, že to má efekt na toho mého pokémona, což z něj dělá teda docela máslo :( a zase on má *** vs jinej co má ** a právě i útok podstatně nižší a tohle mi to hodnocení docela bortí. (ano asi se pomalu blížíme k tématu CalcIV)
    - takže je nejlepší se podívat na nějaký build a podle toho pak s těma TM si toho pokémona upravit, je to tak? Na to, ale musím použít ten "Elite Fast/Charged TM", abych si to mohl fakt vybrat jinak je to o náhodě (?)
    4. Evoluce - tohle se asi váže na ty buildy... ok.
    5. Shadow - nevím co je útok return. A co je "Hundo"? Jinak teda ty Shadow nepurify, ale zase mám se řídit podle ** a buď je pouštět nebo si nechávat jen *** a ****?

    Ditto - WTF, včera jsem jich najednou snad i po x měsících chytil asi 5, tak jsem se konečně posunul s těma Q, které se na ně vázali. Jsou Ditto na něco nebo klasicky rozpustit, když má méně než ***?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Tak mám.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    3404 5041 9566
    kdyby někdo chtěl, pokud ještě kamarádi
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BILAKOBRA: Pardon. Ráno: 894362575815
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    RICARDERON: to jsi sem poslal referral code, na přidání přátel je potřeba dát ze záložky add friend 12 čísel - je nad tím nápis your trainer code
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BILAKOBRA: od dob, co zvedli cenu raid pasu, nemám na zvedání míst.:)
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    zase zvedli limit pokemon storage :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KUTAS:
    1. ty nevidis interni staty proto se ti zda, ze rostou jen HP. Nicmene CP je CP = (Attack * Defense^0.5 * Stamina^0.5 * CP_Multiplier^2) / 10, takze zjednodusene receno utok zvysuje CP dvakrat vic, a proto jsou paradoxne v PvP vetsinou nejlepsi pokemoni s malym utokem (protoze se do CP limitu vmacknou s vetsim levelem)
    2. uplne nechapu otazku, utoky nejsou rozdilne. Lisi se jen jejich sila PVM vs PVP, ale to nevidis.
    3. fast attack generuje energii a kdyz mas dostatek na charge atak, tak ho muzes pouzit. Velikost te "cary" ti v podstate rika, kolikrat ho sesles pri maximu energie (100), tj. jak je ten utok rychlej. Att/Def drop je jeden z vedlejsich efektu, co utok muze mit. Kazdy pokemon ma vetsinou idealni utoky pro ruzne situace, a pomoci TM si je narolujes jak chces.
    4. jelikoz evoluce uz davno nejsou hlavni zdroj expu, evolvovat bys mel but pro zapis do pokedexu, nebo pokud to chces pouzivat. Je spousta navodu kteri pokemoni jsou relevantni do ruznych PVP lig nebo do raidu.
    5. shadow ma smysl purify jen pokud chces pouzivat utok return, ktery jinak neziskas, je to jen uplne minimum pokemonu do PVP. Nebo pokud chces mit hundo (stovkoveho pokemona).
    6. v podstate jo, jen to mu to snizi sanci za se pohne, nezastavi ho to uplne.

    Ditto spawn je random, idealni je asi cekat na nejakej event, kdy je bud vic wild nebo dokonce odmena za nejaky konkretni ukol na pokestopu.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak já bych potřeboval asi nějaké totální shrnutí pro začátečníka. Měl by někdo chvilku na odpovědi?
    1. Jak sakra funguje Combat Power? Chápu, že to nějak shrnuje sílu pokémona, ale když ho posiluju, tak mu rostou jen životy (?). Nebo jsem někde vymaxoval buddyho a dostal kromě odznáčku i "CP Boost", ale já jsem nikdě nic nezaznamenal (?).
    2. Co znamenají ty útoky (rozumím, že pro Gyms a Battles jsou ty hodnoty rozdílné) vs hvězdičky, přijde mi, že i když má útok ve hvězdičkách nižší, tak čísla jsou vyšší (?!)
    3. Jak fungují ty velké útoky, co znamená, když je ta čára přerušovaná? A když jsou tam zmínky jako Attack Drop nebo Defense Drop (to platí na toho mého pokémona?). Kdy a proč používat ty změny útoků - TMS?
    4. Které pokémony evolvovat a jak se teda soustředit na jejich maxování? (počítám s tím, že je dobré si nechávat nějaké favority na na různé úrovně Go Battle League).
    5. Shadow nemám vůbec purify a ani rozpouštět nebo opět si nechávat jen 3+ hvězdičkové?
    6. Berries - rozumím správně, že banány jsou na to, aby se pokémon nehýbal a golden razz berry kromě toho, že na plno výlečí pokémona v Gymu, tak ještě víc zvyšuje šanci a takověj ten stříbrnej ananas krom toho, že zvyšuje candies, tak i zvyšuje šanci ulovení. Je tam ještě něco co přehlížim?
    7. Calcy IV je kapitola sama pro sebe.... tam myslím ještě nejsem (zkusil jsem něco skenovat, ale zatím jsem do toho moc neproniknul).

    Nemluvě o tom Ditto o kterýho jsem teda ještě nezavadil ani náhodou... nebo snad dokonce nějakou route (ty jsem teda občas nějak zahlídnul, ale to budu asi muset někdy naplánovat s dětmi výlet).
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    FRAKIRA: Gratuluju k 49! (level, ne roky :)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    EVILMIND: bohuzel to nemam jak otestovat, oba s dcerkou mame identicke telefony, nicmene existuje moznost ulozit si nastaveni a importovat jinde, zkusil bych tuto cestu. (calcy iv, pravo nahore tri tecky, export / import / backup - backup general settings / renaming settings)

    obecne k Calcy IV: cas od casu (jen v poslednich dvou tydnech) se mi stava, ze misto jmena potvory to da otaznik a pak to logicky neumi prejmenovat, to se da vyresit tim, ze v Calcy IV kliknete v pravo nahore na tri tecky a reset scan config, nic to v vasem nastaveni neresetuje, ale problem to vyresi .. u me bohuzel zatim vzdy jen na par dni a opet to zlobi (i kdyz mam pocit, ze to zlobi jen u eventovych potvor a pak nejakych extra velkych, zlobilo to u alola Exeggutor napriklad)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    EVILMIND: tak nic v tramvaji jsem na to prisel, autoscan on/of v kombinaci s nejakyma Motorola vychytavkama, co se automaticky aktivovujou zmenou obsahu clipboardu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ELIDOR: btw jsem si koupil novej telefon jen na pokemony, kdyz v Alze je ten black friday :-) a android 7 na mem starem tabletu uz stejne neni podporovanej, takze jsem ten ucet nemohl hrat ted par tydnu. A docela me prekvapilo, jak je nemozne udelat stejnou konfiguraci Calcy na jine verzi Androidu. Na obou telefonech mam stazenou stejnou (posledni) verzi, okopiroval jsem pak z menu polozku po polozce, a jedinej rozdil bych cekal je, ze na starem telefonu mam Calcy placene, tak bude tady vic reklam. Neni. Ale ten novy ma i tak ruzne autoscany, ktere jsem se pokousel bezuspesne vypnout... a navic se mi to postupne trochu zalibilo, bo je diky tomu mozne si fakt pridat do boxu i typy utoku, co jsem prestal delat kdyz to stejne nebylo videt z jednoho screenu, protoze se to vsechno na obrazovku nevejde. Ale tady si to chytre pamatuje i kdyz screenem zahejbam tak... Je mozne, ze nejake funkce Calcy jsou zavisle na verzi Androidu, a na mych historickych zarizenich proste nefungujou, i kdyz je to default?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ELIDOR: muhehe, tam chodím, ale nevím, jestli se tentokrát vyskytnu

    KUTAS: dostaneš odznáček, dostaneš promokód, dostaneš nálepky, losuješ o bonus research a pak se jde chytat do Stromovky, chodí se routy a nahodí se zlaté lury a dělají se společně raidy a teď i ty parties
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KUTAS: to je to Calcy IV co ti radili pode mnou
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    EVILMIND: Heh, co je “IV kalkulacka”
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    ELIDOR: Jinak pro začínající hráče to IV (hvězdičky a sloupečky) není až tak důležitý a než se honit za 100% pokémonem tak do raidů udělá dobrou službu i pokémon s mizerným IV, ale chycený už na vysokém levelu (takový ten oblouk kolem pokémona + je to vidět na CP), do kterého jsi nemusel investovat stardust a candy. Důležité ale je, aby to byl pokémon použitelný (viz odkazovaná tabulka a všelijaké přehledy doporučených pokémonů do konkrétního raidu, které se pravidelně objevují na odkazovaných stránkách) a dále je důležité, aby měl správné útoky (ty se mění pomocí TM itemů). Ono to IV obecně nehraje zas tak zásadní roli (bavím se o raidech), ale spíš když už se pak rozhodneš investovat stardust a candy, tak to chceš samozřejmě dělat s nejlepším možným pokémonem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam