• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LISTIKUS: DOKKTOR:
    low quality trolling
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    SARF: to víš babiš plati sakra dobře.... a to nemluvě že mam ulevu na daních =o)
    SARF
    SARF --- ---
    LISTIKUS: hned mě napadlo, že jsi za tu úpornou obranu týhle hovadiny placenej.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BURAN: jako straka....ale furt mě muže těšit že ja na EET vydělám
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: no neni moc tezke prokazat, ze jsi mimo / kecas.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    SUK: moje slovo, a ještě bych přikazal, aby všichni museli povinně nosit ruzový přeliv
    BURAN
    BURAN --- ---
    MIREILLE: ty budou mit tezko obrat do mega. Ja se celou dobu bavim o tech, pro ktere bude to EET zbytecna a obtezujici zatez.
    SUK
    SUK --- ---
    LISTIKUS: A uplne idealne znarodnit, to by mohlo fungovat dobre. Jako priklad si vezmeme DPRK - neslysel jsem ani jednou, ze by tam nejaky podnikatel nepriznaval prijmy!
    MIREILLE
    MIREILLE --- ---
    BURAN: OSVČ jsou jen fyzické osoby. Zapomínáš na malé a střední firmy-právnické osoby.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    DOKKTOR: EET dopadne na všechny bez rozdílu obratu, tedy není zaměřená jen na živnostníky....nerozumím tomu jak si spojil EET jenom s živnostníky?


    BURAN: Ale že to dalo zabrat se na ten net podívat vid. Škoda že to neděláš trochu častěji. Možná by jsi se tam dozvěděl trochu více informací =o)))


    SUK: Přesně, dukaz toho, že všichni soukromnici jsou zloději. Osovně bych všem napařal pořadné daně
    BURAN
    BURAN --- ---
    DOKKTOR: no prave :-)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BURAN: a to ještě do určitého obratu nedaníš vůbec, ty taky odečti ;)
    SUK
    SUK --- ---
    LISTIKUS: Ne, nepujdu napraskat cloveka, co obral za necelych 20 let stat o par tisicovek nekomu, kdo ho pravidelne obira o miliony az miliardy, je v extremnim stretu zajmu a jeste se tu se svoji partickou snazi omezovat svobody a zavadet cenzury. Fakt ne ;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: podle CSSZ bylo ke konci roku 2015 necely milion OSVC

    http://www.cssz.cz/...2FB-93DCE91E8BEE/0/prehled_o_poctu_osvc_dle_ossz_a_kraju_prosinec_2015_web.pdf

    (ta tva statistika nejspis nepocita napr. spozastavenou cinnosti)

    Takze to mame cca 650 tis OSVC s _OBRATEM_ pod pul milionu. Kolik podle tveho odhadu tato skupina odvede na danich?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LISTIKUS: ano, podle mě ano. je to stejný argument, jako ten, co používají zastánci EET - malí kradou, nedají se kontrolovat, protože jich je moc, vyždímáme z nich víc atd. můj názor je - velký podnik, velký obrat, velký bordel, velké smetáky na zametání toho bordelu pod koberec - pokud s tím nepůjde taky velká (nejen daňová) zodpovědnost, tak to není dobře. ano, jasně, eet dopadne i na ně .... ale nezapomínejme na ty smetáky.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BURAN: nechci ti brát iluzi ale dvě třetiny všech živnostníků má roční obrat pod pul mil. korun. 101 tisíc živnostníků udává roční tržby mezi jedním a třemi miliony korun.


    DOKKTOR: zkoušel jsi někdy zjistit z daňového přiznání zda ten člověk platí nebo neplatí daně? Jak moc se vyznáš v daní a v účetnictví a znáš statistiky, že zkoušíš polemizovat o tom co kde se dá zjistit a na koho by se stát měl zaměřovat? Lehce se hází domněnkami bez podkladů.
    A tedy podle tebe by stát měl první kontrolovat velké podniky a živnostníky? Jen proto že jsou velcí? A tohle ti přijde jako relevatní argument proč někoho kontrolovat?


    SUK: díky za opravu. Tak doufám, že zajdeš na první FU a požádáš je o kontrolu.
    A opravdu si myslíš že to co popisuješ není vidět v účetnictví? To že to někdo dělá neznamená, že to FU nepozná při kontrole.
    SUK
    SUK --- ---
    A o tom, jak se ucetnictvi sulit neda si teda taky rad poslechnu. Ja jsem kratce v maly firmicce delal a videl jsem dost veci, co sly na ruku, kazdodenni sluzebni cesty pres celou republiku z pohodli kancelare, oficialne polovicni vyplata (neoficialne druha polovina) a mohli bysme pokracovat :)
    SUK
    SUK --- ---
    Je to presumpce, ne presumce ani presence ;)

    A pokud jsem mluvil o farme pravniku, tak rekneme ze vim o "firme", ktera vlastni pozemek a pobira nejake zemedelske dotace. Nicmene, zadnyho zemedelce nezamestnava - jen pravniky na vypisovani zadosti o dotace. Ostatne, dotace a obchazeni podminek, aby to bylo co nejvic legalni, to je blizky i Babisovi, zeano....
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LISTIKUS: uznáváš presumci neviny a házíš tu stovkama miliard jakoby všichni kradli i když tvrdíš, že to netvrdíš? ti malí právě moc šulit nemůžou, protože, přesně jak píšeš, v malém se ty nesrovnalosti projeví snáz. bez dokladu nejen pro kamaráda - na tom se nezmění zhola nic. navíc účetnictví ani vést nemusíš.
    tady v tom příkladu malý/velký podnik je snad jasné, že malý živnostník na výzkum možnosti šulení nemá tolik prostředků jako velké firmy zaměstnávající armády účetních a ekonomů a právníků atd. presumce sem, presumce tam. pořád si stojím za tím, že státní správa a FÚ by svoji pozornost měl primárně zaměřovat jinam. druhým dechem dodávám, že si nedělám iluze, že je k tomu nějaká vůle, nedejbože, že se to opravdu stane.
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: pisu zivnostnici s obratem pod 1 milion. ne vsichni z nich jsou nepoctivi. kolik ti to vychazi ted?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam