• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    SA213: tak že by účetní trápilo opisování údajů z účtenek jsem ještě neslyšel, ale co všechny vyloženě štve je zaskladnovani zboží z faktur..
    SA213
    SA213 --- ---
    NECROMAN:
    ILIBOR:

    Myslím, že takový formát má smysl nehledě na situaci s EET, tam bych využití viděl spíše jako vedlejší. Potřeba opisovat údaje z účtenek byla i před EET.
    CZECH23EKTOUR
    CZECH23EKTOUR --- ---
    ILIBOR: díky za reakce, ráno mi zaslali ještě servisní manuál, kde byl postup resetu v krocích, prejumprování byl první krok, s kombinací zapnout, v průběhu další kombinace tlačítek a hurá :). Akce na 10 min. Naprogramování 10-15min, takhle když jsou všechny informace pohromadě, tak je to pohádka :), škoda, zrovna s tím končím... No ono u nás je vše složitější, účetní program a pokladny jedou od počátku, zařízené firmou, resp aktualizací systému. Horší je, že držíme při životě informační systém po bývalém importérovy, který není x let zásadněji podporován. Cesta přenosu dat mezi informačním a účetním systémem není online. Jedna z nejlevnějších pokladen v jednom z fórovějších obchodů. Problémy hned s tou první a byli jsme posláni do smluvního servisu. Kde za těch 1500bez zresetoval a pak asi 45minut vyťukával firemní údaje. Mě tam rostla pleš, ale pán byl slušný a nechtěl bejt taky blbej, když jsme pořídili jinde. Samozřejmě výdaje za servis jsem otočil na dodavatele pokladen a zbylé si nechal zlevnit a ještě jsme dostali nějaký blbosti. Tak a za pár volby, tak jsem zvědav, jestli nepůjdou zas k šípku :-)... přeji pěkný a úspěšný den.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    NECROMAN: já bych počkal po volbách jaká vůbec bude vláda a co zase vymyslí...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ONDRA_99: QR kód se všemi údaji pro Uctenkovku by mohl byt celkem maly, cca pulka sirka uctenky. Pokud se ostatni povinne udaje dobre naformatuji, tak se ani uctenka nebude muset prodluzovat.

    Teoreticky by novela zakona mohla povolit plnohodnotny QR kod jako nahradu aktualnich tistenych EET stringu pro jeste kratsi uctenku, ale to je spise nyni zbozne prani :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NECROMAN: Jakoze je ta uctenka moc kratka, tak tam soupnout QR navic? :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Uvažoval jsem o tom, že bych přes víkend dal dohromady specifikaci QR-EET formátu, který by se dal uplatnit na účtenkách a Účtenkovce. Co myslíte, byl by o to zájem?
    Pokud by se našel partner mezi výrobci EET pokladen, mohlo by z toho být i zajímavé promo, a implementace by nebyla o nic složitější, než třeba QR platba.
    Forát by také vycházel z QR platby:
    Specifikace formátu | QR Platba
    http://qr-platba.cz/pro-vyvojare/specifikace-formatu/
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    CZECH23EKTOUR: ta přiletovaná baterka by měla být ta záložní a od ní bych se podíval po spoji k jakému vede jumperu... ale je možné, že tam může být zvlášť EET modul a ten se může zaseknout nezávisle na kase a ten se třeba resetuje nějakou kombinací tlačítek...
    tvl. a 1800 za reset kasy to mi nepřipadá jako seriózní prodejce... to musel být asi pěkně z daleka a naúčtoval si dopravné...
    u nás když by se zasekla kasa v záruce a zákazník mi to dovezl, tak na poprvé nechcu nic a pokud by se to stalo zase, tak koumám jestli není v síti nějaké rušení... většinou to dělaji mrazáky, trouby, ohřívací pulty... pokud se seká kasa a není problém v sítl, tak ke kase bych přistupoval jako ke šmejdu a tak bych se choval u prodejce a požadoval záruku a ne že mi bude účtovat poplatky za servis... já jsem si koupil kasu aby mi v záruce bezproblémově fungovala a né že budu mít další náklady kvůli nepodařenému výrobku...
    CZECH23EKTOUR
    CZECH23EKTOUR --- ---
    ILIBOR: Děkuji. Ještě jak jsem četl, tak jsem doma zkusil, jsou to i minuty, kdy je to bez jumperu, kdy je v druhé pozici, bez napájení. A pořád stejné, ještě je tam malá baterka, ale ta vypadá přiletovaně, nejde s ní hnout, aniž by se nevyklal celý komponent uchycení a urvat to nechci. Ještě mě napadlo, nešlo-li by downgradovat (teď nejnovější firmware, který jsem dával u ostatních až nakonec). No teď už asi nevymyslím, mám domluveno že vyměním kus za kus, ale chtěl jsem zítra zbylé na provozovny nahodit a teď budu courat po servisech..
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    CZECH23EKTOUR: ten jumper u pokladen bývá většinou u záložní baterie (někdy je to akumulátorek napájený přímo na desce, někdy je to jen baterka CR2032)
    Jumper se u některých pokladen musí přehodit na chvíli do druhé pozice, u některých se musí odpojit aspoň na pár minut... samozřejmě že musí být pokladna odpojena z napájení
    CZECH23EKTOUR
    CZECH23EKTOUR --- ---
    Ahoj, tady by mi asi nikdo neporadil, jak natvrdo zresetovat eet pokladnu SAM4S NR300, máme jich 8, u jedné se při instalaci objevil nějaký problém softwaru, v servise to za 1800 zresetoval (2min, víceméně o šroubkách - já mu tam nevyděl, mluvil něco o jumpru v krabici - ten vidím, ale odpojení zapojení ten reset nevyvolá). Ten sw problém se mi objevil teď u poslední zas.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KASUMI: Imho ti vyvojari maji neakou spatne pripravenou sablonu a zapomneli to promazat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOFI: Jak jako z predchozi verze??? Proc to tam vubec kdy bylo??...
    Jfc..

    TOFI
    TOFI --- ---
    Sorry jako: aplikace Účtenkovka od ministerstva financí šmíruje, s kým si voláte - Cnews.cz
    https://www.cnews.cz/...iruje-s-kym-si-volate/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Opravil jsem logo:
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Přežije EET volby? Politici chtějí měnit Babišův trumf a pustí se i do vašich daní - Seznam Zprávy
    https://www.seznam.cz/...-trumf-a-pusti-se-i-do-vasich-dani-37523?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
    KORDA
    KORDA --- ---
    NECROMAN: Což by bylo v mnohém přínosnější než celej tenhle bullshit.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: Možná by stačilo jen vytvořit si 1000 virtuálních "uživatelů, každý s jiným emailem, denně vystavit 1000 účtenek za 0.01Kč a odeslat je do loterie.
    Případně si vybavit i vícero EET endpointů, pokud to není omezeno, a počet šancí tak násobit.

    No jsem zvědavý, zda to bude opravdu loterie, nebo jen souboj programátorů a botů :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Lze registrovat jen jednu uctenku na obchodnika na den, takze majitel si muze max zaregistrovat ~30 vlastnich uctenek za mesic.
    Schvalne, ktery dodavatel SW na EET prida jako feature "automatickou registraci do Uctenkovky" :)
    Diskuse: PŘEHLEDNĚ: Jak funguje účtenková loterie? Bez internetu si nezahrajete - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170913_102944_ekonomika_ane
    SARF
    SARF --- ---
    Už se těším jak účtenky nahradí už poněkud nudný víčka. Doufám že to dopadne trochu líp než v Hoří má panenko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam