• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONZA09ETERNAL CCG
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    ICARUS: hm vypada to ze to musi byt presne 50/25 :-/ takze zadny ladeni many...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    JULIAN: myslimze 50 karet?
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    jaky jsou pravidla pro stavbu decku? je to nekde presne popsany?
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Zatim jsem zkusil jeden gauntlet, brutalne me domrdala ta spesl abilita v poslednim kole :( to je trochu nefer jakoze.
    Jinak forge 7(0)-6-7(1) a jako dobry, akorat to cloveka nuti do barev, ktere chce hrat i jinde.
    A manascrew je klasika...
    MATHES
    MATHES --- ---
    JULIAN: ano, tak nejak.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    (pokud teda neblokne 2+ potvorama s hp vic nez muj utok?)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    quickdraw+deadly = autowin pri utoku?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    draft je teda hodne slozity, dostal jsem 1-3, budu si muset poradne precist nejaky analyzy karet. v arene mam uz diamond level, ani to nebylo tak tezky.

jinak porad cumim na to, ze ta hra je v podstate zadarmo - 10h hrani, neutratil jsem ani korunu a uz mam obrovskou hromadu karet.

ASYD
    ASYD --- ---
    ASYD: navnadili
    pitomý autocorrect
    ASYD
    ASYD --- ---
    ja si asi pockam na ten nativni iOs klient - tyhle hry pro mě jedině mobilně

údajně by to měli zpřístupnit eště tento měsíc

ale na nadílka jste mě,ne že ne
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    par postrehu:

je to velice navykovy, hezky to vypada a hraje se to taky dobre. nejspis tim uplne nahradim hearthstone.

f2p element je asi ten nejdivnejsi co jsem kdy videl, dustu je hromada, karty jsou levny a dissujou se za hodne, za 7-0 (a ze je to easy dat) mi padaji 4boo + vstup do dalsi areny a tak. po sedmi hodinach hrani mam neco jako 70% common, 30% uncommon, coz mi prijde jako obrovsky cislo, hlavne v porovnani s HS.

s tim taky prave souvisi ta navykovost, ze kdyz si chci postavit balicek a nemam na nej dust, tak vim, ze staci hodinku grindit gauntlet a uz si ho budu moct dovolit, coz je tak nejak opak HS, kde musim cekat dalsi dva dny abych si mohl koupit booster

zatim jsem teda hral jen proti PC, ale i tak je to kopec zabavy. akorat ta AI se da docela osklive exploitovat, kdyz clovek vi, jak na to. typicky priklad: souper ma 5/5, kterou potrebuju nutne zabit, ale mam na ruce jen deal 3 dmg. reseni je jednoduchy, zautocim 2/1, souper blokne 5/5, ja dostrelim, ez life. a tak podobne.

jak do toho pronikam hloub, tak mi to cim dal tim vic pripadne jako magic, cltlive prevedeny do digitalni podobny - je videt, ze nekdo premyslel a nebal se osekat urcite koncepty, ktere by jinak hru hodne zdrzovaly. napriklad cely ten system instantu - v mtg v 90% casu castim spelly bud v combatu, v main fazi, na konci kola, nebo v reakci. a presne to jsou faze, kdy v eternalu muzu castit instany. ano, sice prijdu o triky typu "esper charm na konci draw stepu, zahod tri" a tak dale, ale tyhle veci s radosti obetuju za plynulou gameplay.

zitra vyzkousim draft, tak poreferuju.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUZIK: ja nevim, co maj vsichni s tim gwentem, kdyz jsem to hral v zaklinacovi tak to bylo jen o tom, kdo ma vic "legendarek" a zabijeni, jinak to bylo takovy dost autopilotni :))
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    Jsem to uz chtel nainstalovat a zrovna ted mi prisla pozvanka do Gwent. Tak ted nevim :)

ICARUS: diky, to se hodi!
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: přidáno do záhlaví

btw jsem taky dal na nástěnku seznam ID, tak se přidejte kdo hrajete :))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Super, to se bude hodit. :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Getting Started in Eternal: Rakano Edition – NumotGaming
    http://www.numotgaming.com/getting-started-eternal-rakano-edition/

docela slusny navod jak zacit, odkazy na declisty, analyza karet v draftu atd
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    No, pokukoval jsem po Gwentu, ale nepřišel mi invite do bety. Včera jsem tu našel tohle a celkem mě to zajímalo. Kouknul jsem se na nějaký videa na youtube a rozhodl se, že to zkusím. Tak jsem to večer naistaloval. Najednou mi zvoní telefon a koukám, že je tři čtvrtě na šest a měl bych vstávat do práce. :D Takže chytlavý to je. Ale jak jsem nikdy nehrál MTG, tak musím říct že z toho mám dost hlavu kolem. Fakt je to o level jinde než HS, který mě přestali bavit tak, že za poslední dva měsíce jsem je zapnul tak dvakrát.

Co mně na Eternalu baví... Je tam hodně herních módů už v základu. Jak pro single, tak pro multi. Super je nulový RNG a možnost hraní karet i z hrobu (discardu). Je tam spousta mechanik a některý z nich jsem ještě ani moc nepochopil. Například ultimate. Takže se ještě budu učit určitě. Taky je super systém barev a vykládání zemí (planes).

Ze začátku je hra dost přívětivá i v odměňování, za tu mojí první seanci jsem udělal cca 5000+ goldů. Doporučuju hrát ten mód Forge(?). Dá se tam nadraftovat 25 karet a ty vám zůstanou kolekci už natrvalo. Dal jsem to dvakrát a nadraftoval dvě legendárky. První run jsem dal 7:0. Tak si říkám, že to AI je nějaký tupý. Ale asi jsem měl jen štěstí na balík. Hrál jsem žluto/modrý na buffování přes power karty (planes) a lítací potvory. Druhej run jsem dostal 0:2 a utopil 2500 goldů. Ale těch 50 karet mi zůstalo. :D

Jo, v balíku je 75 karet. Jedna může být max čtyřikrát. Legendárka jen jednou. Na rankedu je za výhru truhla. V tý je pár goldů a karta. Po výhrách je lepší truhla za víc goldů a kartu. Za tři výhry v řadě je taky nějakej bonus.

Truhly jsou odstupňovaný: normální, stříbrný, zlatý a pak je snad nějaká diamantová. Ale ta je snad za nejlepší výhru v toom Forge módu, ale v mulťáku.

Sorry, že to je dlouhej příspěvek. Před neceljma dvěma hodinama jsem to vypnul. :D Tak snad z toho někdo vytáhne nějaký užítečný info.
    CORNY
    CORNY --- ---
    WIRUZIK: MS surface FTW
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    Nemate nekdo pozvanku do iPad bety? Na pocitaci me tyhle hry moc nebavi hrat, chtel bych si to zahrat na iPadu. Ale vypada to dobre!
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: ok, prubnu to. uplne nevim, jestli bych oznacil legends jako obskurni hru - z vsech tech novych digitalnich tcg druhe generace (tzn po hearthstonu) bych rekl, ze je asi nejpopularnejsi. spousta lidi uz je z hearthstonu otravena a nelibi se jim smer, kterym to blizzard vede (docela drsna monetizace, brutalni nekompetentnost dev/balance tymu a obecne styl hry, kde vitezi tempo a krivka nad skillem).

legends nejsou spatny, ale uprimne mi vubec nesed vizualni styl hry (jasne, s HS se to neda srovnavat), ale i tak mi to prijde strasne hnusny, vybledly a ta hra proste nema zadnou atmosferu. herne to neni spatny, ale proste mi to nejak nesedlo, hlavne mi moc nevyhovovala ta shadow mechanika, proti ktery se dost blbe brani a obecne system run, ktery podle me pridava zbytecnou variaci navic - muze me to podelat a ja neudelam nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam