• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    Kde hledat nabidky:
    Operativní leasing NaOperak.cz - přehled aut na operák
    https://www.naoperak.cz/
    Operativní leasing | Drivalia Go
    https://www.leaseplango.cz/
    Operativní leasing | BARTH Operák
    https://www.barth-operak.cz/
    https://mobilitaplus.csobleasing.cz
    Driveto.cz | Operativní leasing
    https://www.driveto.cz/
    úvod - Operativní leasing
    https://www.driveto.cz/ - recyklovany operak
    https://www.mototechnadrive.cz

SkoFin Driver Set (popis stavu, v jakem se ma auto vratit)
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    nárazník je k tomu, aby se jím naráželo. obzvláště u auta bez senzorů

Sorry ale toto je spíše argumentace blondýny. Mám velké auto bez senzorů a nepamatuji, kdy jsem se při parkování/vyjíždění do někoho opřel. A někdy to je opravdu na centimetry. A taky bych chtěl vedle tebe parkovat, když k tomu přistupuješ takto...

Stejně tak kola nemam omlacene a to ani po cca 5ti letech v soucasnem autě...

Zkus popřemýšlet o přenastavení zrcátek, když se neumíš trefit kolem k obrubníku...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ADAM: me prijde 75k za rok za 200konovy uplne novy auto porad docela terno... vem to takhle :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    takže stačilo poslat jediný email a napsali: 
    Vyúčtované poškození jsme se nicméně rozhodli přehodnotit na akceptovatelné.
    V brzké době Vám bude odeslán dobropis na vyfakturovanou částku.

imho se na to někdo šel kouknout a uznal, že na těch dveřích prostě NIC není.

takže za přední a zadní nárazník zaplatím 12943.67
    (+ asi 10tis jsem dal za opravy kol a blatniku)

co z toho plyne: 
    1. opravdu je dobre dat 600 za prohlidku predem
    2. VSECHNO opravit predem. imho bych to stalo opravit polovinu

osobně myslím, že nárazník je k tomu, aby se jím naráželo. obzvláště u auta bez senzorů a v praze.
    (na tom zadním nárazníkuto nejspíše někdo udělal mě, když auto stálo zaparkované).
    (přední byl škráblý POUZE ze spodu, kdy to škrtlo o obrubník. imho demence toto řešit).

13tis za lehce oťukaný nárazník je pro mě stále důvod OL si příště velmi dobře rozmyslet...
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOC256: možná je uvidíš. musí mi poslat fotky poškození, jinak jim nic platit nebudu.

hele, něco jineho je fotka z 10cm a něco jineho na ten naraznik koukat z 1m.

btw. možná hraje roli i kvalita laku, nebo co já vím.
    např. o zadní nárazník mého volva r.v. 2000 se rozbily 2 auta. ten nárazník po 17ti letech vypadá podobně, možná líp jako u toho golfa... (bohužel min. tyden šlo do šrotu, nemuzu vyfotit).

ad strany: možná jsem něco popletl. každopádně nárokují L dveře, na kterých není a nikdy nebylo nic

KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM: Ty dvere bych rad videl. Jinak muj naraznik po sedmi letech je v mnohem lepsim stavu a to jsem s nim i jedne krave udelal z auta banan...

BTW: nepletes si u auta R a L? Bo jsi psal ze bys pochopil reklamaci L a oni reklamuji R.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROENICK: nesouhlas poslat emailem. platit jim to nebudu.
    v OP maji nasledujici V případě, ţe nedojde ke shodě o stavu a poškození
    vozidla a z toho plynoucího rozpočtu oprav, určí společnost nezávislého
    znalce. Znalec rozhodne, zda poškození vozidla odpovídá průměrnému
    opotřebení v závislosti na jeho stáří a proběhu kilometrů nebo zda sníţení
    ceny odpovídá poškození vozidla. Stanovisko znalce je pro obě strany
    závazné. Náklady na vyhotovení znaleckého posudku nese strana, jejíţ
    stanovisko nebylo správné.
    DYNK
    DYNK --- ---
    ADAM: U operaku na tri roky vidim nevyhodu v tom, ze chteji to auto ve stejnym stavu jako auto rocni. Pritom tech sramu logicky mas sanci nasbirat trikrat vic. Ale je pravda, ze to proste clovek da na opravu po tech necelych trech letech vsechno najednou.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROENICK: me to prijde taky jako odpovidajici stav narazniku po roce pouzivani... ja jsem s tim autem byl na vytahovani poskozeni (na R dverich). ale tohle resit na narazniku, to me ani ve snu nenapadlo.

imho by si tukali na celo, kdybych toto chtel vytahnout. (nemluve o tom, ze by to bylo tak za 800kc...)

kdyz to zhrnu tak:
    klasicky otukane narazniky (s tim, ze predni pouze zespodu) (+ vymyslene poskozeni dveri) za 20tis?

no jak rikam. ja si koupil 2 novy auta a na OL uz zvysoka kaslu.
    (max by musela byt extra dobra cena a min na 3roky, at ten oser s vracenim resim co nejminkrat...)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ADAM: naraznik 6) mi prijde bezne opotrebeny, asi chtej vratit auto jak z tovarny :) ty jsi s tim jezdil vid? to jsi nemel :)

navic tahle promacklina jde vytahnout
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ADAM: jo chtej po nich at ti ukazou a vyfotej to poskozeni. Kdyztak podas nakou stiznost a budes to resit s nadrizenejma. Zbytek maj zrejme narok pozadovat
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    Ja sem teda golfa taky vracel nedavno na proseku, na tu kontrolu predem jsem to nedaval. Mel sem jen mirne oparkovany kola, jedno cca. 5cm šrám - u toho sem se bal. Prevzal si to mladej kluk, ja si dal kafe za 10min prisel s protokolem ze vsechno v pohode prinesl mi slunecni bryle a CD co sem tam zapomnel a jel sem pryc. V protokolu jen drobná poškození, všechna akceptovaltená.

ADAM: ad oprava promáčklých dveří podle tvé představy je dost srandovní )))
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: nevzal, ale ja mel poskrabanej naraznik kterej jsem nechal prelakovat predem a osrkabanej lak na kolech ktery jsem nechal opravit a na tom aute nic jinyho nebylo... ale prijde mi to dobre investovany petikilo, ty veci sly vsechny dat na pojistovnu
    DYNK
    DYNK --- ---
    Bud rad, Adame, ze mas aspon neco v ruce. Mne se nedari ze Skofinu dostat informaci, jestli to auto, ktery jsem jim tam dva tydny zpet nechal, uz je teda vyrizeny a prevzaty..

Uplne vidim jak ho maj na dilne a zamestnanci Skofinu si z nej chodej vybirat dily, ktery maj na svejch autech poskozeny, aby mi pak mohli nauctovat jejich opravu :D
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    KALIBAN: A ty si to vzal na kontrolu do Dekry ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    chapu.
    - odreny ci 2cm promackly naraznich bych ROZHODNE neresil ani u kupovaneho auta. nastesti mam dulezitejsi veci na reseni...
    - naprosty souhlas. navstevu dekry PRED vracenim jsem rozhodne mel absolvovat.

jinak proti naraznikum neprotestuji, ale ty dvere je neco, co me hodne nastvalo. asi jim to nezaplatim a vyzadam si dokumentaci k tomu poskozeni. jsem zvedav, jak se jim to podari vyfotit :-)

KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Myslim ze to krasne ukazuje, ze navsteva dekry PRED tim nez to vratis, je velmi vhodna.

a promin mi to, ale ten zadni naraznik je uplne strasnej´, u tohohle napsat ze se to da pochopit... ja mel na golfu petinovy poskozeni a daval jsem to na pojistovnu.

a ono je u svyho auta to neresit, ale neresil bys to kdybys auto od nekoho kupoval? ja kdybych od nekoho kupoval auto co vypada po roce takhle, tak po nem chci rozhodne vetsi nez 20k slevu.

nejak bych rad rekl ze velkej zlej skofin a nebohej sikanovanej Adam, ale ty podminky jsou predem naprosto presne dany a kdyz vidim jak moc je to auto dojebany a ty mas pocit ze na nem nic neni, tak u me ty sympatie fakt nemas. Predstava ze nekomu na rok pujcim auto a vrati mi ho takhle a ma pocit ze na nem vubec nic neni.. ehm
    ADAM
    ADAM --- ---
    LELI: ano, ukazali. jak rikam. uplne cisty dveře. nic jsem tam neviděl.
    když se podíváš proti svetlu, tak možná ten plech je malinko jinak zohnutej. možná.

podle mě na úrovni tolerance rovnosti plechu nového vozu z výroby...

fotit jsem to ani nezkoušel, protože to vyfotit prostě nelze, na tom jsme se shodli i s tím technikem.

každopdáně pokud bych uznal, že ty dveře jsou promáčklé, tak bych to "opravil" osobně tak, že sundám tapecírunk a dlaní do toho plechu zatlačím z druhé strany, čímž ho dostanu do perfektní roviny...
    LELI
    LELI --- ---
    ADAM: no ukazali ti kde shledavaji problem, nebo vubec ne?
    ADAM
    ADAM --- ---
    LELI: ano, nararaznik i poskozeny lak s tim souhlasim. osobne bych to neresil, ale jo, s tim se da souhlasit.

u tech dveri si jsem fakt jistej. vyfoceny to nemam, protoze to vyfotit NAPROSTO NESLO.
    proste uplne normalni dvere, na kterych neni ani vlasovy skrabanec.

pokud po nich budu pozadovat dukaz/dokumentaci k tomuto poskozeni, tak ji imho nebudou moct poskytnout, protoze to proste vyfotit NELZE.

kdyz se podivas proti svetlu, tak ano, svetlo se tam mozna nejak malinko jinak lame. MOZNA...
    LELI
    LELI --- ---
    ADAM: ten naraznik vypada ze ma i odlouplej lak atd, jsi si jistej ze ty dvere neberes svoji optikou ze bys to neresil a tudiz na nich nic nevidis? nemas foto?
    ADAM
    ADAM --- ---
    takže vyučtování ze škofinu: 

1 čelní sklo, poškození od odletujícího kamení. AKCEPTOVATELNE. 1666.67kc. (na tom skle neni ABSOLUTNE NIC. max tecka 1um)

2. predni cast vozidla, poskozeni od odletujicho kameni. AKCEPTOVATELNE, 833.33kc

3. predni naraznik, skrabance, lakovat. 5000kc (s timto souhlasim. byt to pozkoseni je jen zespodu a nejde videt odjinud. cili na vlastnim aute bych to vzivote neresil).

4. spoiler predniho narazniku - vymena - 1277kc (viz vyse)

5. dvere zadni leve - deformace. opravit - 7500kc. to uz jsem psal. na tech dverich neni ABSOLUTNE NIC. prave dvere jsem mel opravovane, ale tam nic nenasli. ale kdyz prohlasil, ze je neco spatne na levych dverich, tak jsem byl opravdu sokovan.

6. zadni naraznik. deformace. 6666.67kc. - hmm je tam deformace o rozsahu asi 2cm. fakt by me nenapadlo toto resit, ale dejme tomu ok. na tom narazniku jsou i nejake skrabance, takze asi se to da pochopit.
    foto zde: (ta deformace je u nad odrazkou)
    https://photos.app.goo.gl/VvknGFCEd9ZExug53

7. celkova plocha karoserie, skrabance, vylestit, 2000kc AKCEPTOVATELNE

8. interier, znecisteno, cisteni, AKCEPTOVATELNE, 500kc. (interier jsem pred vrácenim nechal vyčistit. opet demence z jejich strany..)

vyuctovali mi pouze NEAKCEPTOVATELNE poskozeni, tj polozky 3, 4, 5, 6.
    celkem 20443.67kc. nevic me sere polozka cislo 5 - deformace zadnich levych dveri.

myslite, ze ma cenu se branit, nebo se na to mam vykaslat? 

KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ADAM: jj je to tak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam