• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    GREVE
    GREVE --- ---
    KORKMAZ: Kočárek jako skládací golfky tam možná narve, ale kočárek pro mimino s korbou ani náhodou.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KORKMAZ: jo vsak my mame jeste druhy auto, prakticnost tolik neresim, kocarek jen v kontextu toho poskozeni (oslintani, pobliti, ...) interieru vs. vraceni

na kradeni aut jsem ani moc nemyslel, precejen huste obydleno, vsude kamery atd. uplne zapominam ze se to jeste porad dela :-)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    ADAM: Stání na ulici je ještě ok v kontextu drobných poškození. Mnohem horší je parkoviště někde u kšeftu.

Pokud jde o lapky, tak černej golf byl sice vždy solidní tahák, ale dneska už je to pomalu chudej příbuznej v lavinách těch suv.

Kočárek do golfa hatchback sice narveš většinou v pohodě, ale zabereš si tím skoro celej kufr a nezbude moc místa na jiné nedeformovatelné věci. Vydržel jsem to s ním půl roku než jsem přešel na kombíka, takže bacha na tu fixní dobu.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ADAM: no garazovy stani min. 1500/mesic, to vyjde asi draz
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NOISEGATE: no ja pocitam ze to bude tak za 6-6500 prave s ohledem na tu spoluucast a dalsi parametry, pod 6 se s vybavou a motorizaci asi nedostanu
    uvidime u tech skladovych vozu v akci, jestli spravne chapu VWFS, tak by mi meli moct dat operak uplne na jakykoliv auto, ne?
    500/mesic rozdil je docela dost, to uz se pri nejakym ne moc vysokym poctu udalosti prestava vyplacet...

jak to funguje se skrabancema? ani ja ani zena auta neodirame a nebourame, ale skrabancum z ulice a parkovist se vyhnout moc neda ... da se to pak vsechno spravit na jednu spoluucast, nebo to bude kazdej skrabanec zvlast? nebo jeste uplne jinak?
    ADAM
    ADAM --- ---
    tyjo stani novyho auta v praze na ulici - nevim nevim.

da se pocitat, ze to bude ruzne otukany a pocital bych s tim, ze par (desitek) tisic pri vraceni vysolis...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MR_DAN: za poslednich par mesicu se spoluucast u spousty aut zvedla z 5 na 10%, i u "blbejch" Fabek. Snizit to jde radove za nekolik stovek mesicne. Treba Barth ma vsude 10%, na Drivetu mi nabidli snizeni na 5% u i30 za 500,- / mesic (nevzal jsem). Asi neni moc na co cekat, kamos bral na jare Golfa Variant Highline s 5% za 5200,- bez DPH. To uz je ted bez sance.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    zdravim :-)
    ve ctvrtek jedu do barthu kouknout na tech jejich asi 6 cernejch golfu 1.5 marathon edition co maj skladem...
    bude to muj prvni operak, mate pro me nejaky tipy? :-)
    auto bude stat ty 3 roky v praze na ulici, o vikendech bude jezdit do liberce a zpatky, za rok nebo dva se do nej snad nacpe i nejakej kocarek (ale nebude to rodinny auto)
    co tak procitam historii, tak gap a mensi spoluucast nez 10% bych mel brat jako samozrejmost, co? jeste nejaky dalsi spatny zkusenosti se skofinem jako ty "poskozeny" dvere co jsem tu cetl v historii?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KOC256: Rozhodne bych to nenazval zmrdem. Úplně stejně může podfouknout tu půjčovnu zákazník, hlavně když platí cash. U krátkodobých výpůjček celkem normální a setkal jsem se s tím napříč jižní Evropou.

Ale tím bych to asi z mé strany uzavřel, už jsme hodně OT
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KORKMAZ:
    tu tě moc nechápu.

jhá většionou naberu plnou v okruhu 50km a vím, že to neklesne. Nyní naposledy jsem bral plnou 100m od vrácení (mám doklad) i fotku jak čepuji a i fotku na parkingu. Jasně není to notář, ale už by to neměli tak jednoduché...

Kdo konkrétně je takový zmrd? přijde mi jako byste řešili půjčovny z jiného světa.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KOC256: Jako není plná jako plná, zvláště u aut s digitálním palivoměrem nebo já nevim, třeba nádrží s jedním plovákem. Jde spíš o takový drobný benefit pro perzonál, že si může s autem najezdit i několik desítek km a přesto to ukazuje plnou. Když to pak zákazník vrací, tak většinou u toho auta nezná ani objem nádrže a množství k dočerpání taky neukazují všechna auta, takže vezme plnou podle pistole.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KORKMAZ:
    Asi jo. Jen mi prijde ze toto nasmelit lze leda na "blbcich" s prominutim...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KOC256: Tak sedačku ti vezmou bez problémů do letadla, ale komu se to chce tahat žejo. Nicméně v mé oblíbené destinaci znám půjčovnu, kde je všechno už v ceně (teda kromě navigace), takže mi při objednání či převzetí nenutí nic extra. Ale to už jsem zaběhnul od daleko od původního tématu...imho vydělávají jak na vstupu (viz Leli a slevy při nákupu ale i při flotilovém servisu), tak na výstupu (extras pro zákazníky, trošku smělo s palivem...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KORKMAZ: Ano bez pojisteni. Zamerne. Nepujcoval jsem poprve. A ano vim ze mam brat full-to-full. Spise si rikam kolik lidi se nachyta...

Sedacku je levnejsi si koupit a vyhodit nez pujcovat.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KOC256: Fór je v tom, že u krátkodobých výpůjček (dejme tomu pod týden) mají ty nejlevnější nabídky tzv. pre-paid fuel. Takže oni ti auto přistaví s určitým množstvím paliva za plus mínus tržní cenu a to zaplatíš. Pak vrátíš auto s libovolným množstvím paliva a oni ho prý odsají (dost pochybuju), zbylý benzín proplatí a za ten úkon si účtují desítky euro poplatek. Full-to-full je z jejich pohledu služba navíc.

Dále pak expresní odbavení, havarijko bez spoluúčasti, lepší asistenčka, krytí poškození pneumatik a skel...de facto je to jako když si doma stavíš podle svýho pojištění vlastního auta. Dále navigace, dětská sedačka atd. A hned máš z auta za desítky korun auto za tisíce.

Pokud jsi tam měl uvedenou spoluúčast v řádek desítek tisíc korun, tak jsi dost pravděpodobně vzal tu levnou nabídku, lidově řečeno bez pojištění.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KORKMAZ:
    jakože pokud jim nevrátíš full nádrž tak ti napálí banku za to?
    No spoluúčast jsem čuměl, že kdybych boural tak až 50 tisíc (českých korun)...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KOC256: Často vaří na doplňkových službách, hlavně okolo pojištění a paliva. Třeba ve Španělsku půjčí smarta klidně i za stovku, ale jen poplatek za načerpání paliva je mnohonásobně vyšší a o případné spoluúčasti při poškození ani netřeba mluvit
    LELI
    LELI --- ---
    KOC256: v bazarech jako jahreswageny.

Treba mercedes mel najednou v carstore 30 Acek shodnejch, ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LELI:
    A kde koncy ti desitky stovky aut z operaku? Nejak mi tento trh unika, vzdyd by toho musely byt nekde zaplavy. Jen si pamatuji nejaky titulek, ze rocni auta nikdo nechce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam