• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKOperativní leasing - sdileni zkusenosti a nabidek
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Podminky Skofinu mnou popsanou situaci nepopisuji.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: no usetreni nervu hlavne predejde to, co sem tu psal: precist si podminky, ktery podepisujes :-)
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: Prave dorazila i odpoved od Skofinu: "Nárok na náhradní vozidlo máte Vy jako provozovatel vozidla".

Snad to nekomu v budoucnu usetri nervy.. :)
    2MEK
    2MEK --- ---
    KOC256: Protoze ja jsem uzivatel vozidla (i kdyz jen najemce, ne majitel) a ja bych mel mit pravo na nahradni vuz. Coz se i nakonec nastesti potvrdilo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    2MEK:
    "nahradni vuz necha proplatit a ja ostrouham"

Toto jsem nepochopil, proc je to spatne?
    2MEK
    2MEK --- ---
    KOC256: Nerozumim tvymu prispevku, na co se presne ptas?
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: Dostal jsem vyjadreni od pojistovny vinika – narok na proplaceni nahradniho vozu mam, i kdyz je vuz na operativni leasing. To je rozhodne dobra zprava.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    2MEK:
    Nechapu proc neni jedno komu pojistovna zaplati auto...

Pokud s tim nechces nejak vyjebat manipulovat.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Mozna pro to, ze se neptam na nic – pouze jsem psal, co resim za situaci :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    (je mozny, ze sem ale spatne pochopil, na co se ptas :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: Tak to je jasný, že když jsi nezavinil nehodu, tak to jde z povinného respektive havarijního pojištění viníka a v případě, žes nehodu zavinil tak jde půjčení auta a podobné služby z tvé havarii protože povinné ručení zapůjčení neřeší, povko je k tomu, abys poškozenému mohl opravit auto. Nicméně různé pojišťovny mají různá plnění havarijního pojištění, tedy je nutné si před nákupem auta na operativní leasing přečíst, jaká pojišťovna u dané smlouvy figuruje. Některý havka maji jen poskytnuti vozu pri nemobilite, jina maji do 50k na cokoliv viz to moje premium. Já si to ale před podpisem vyžádal, protože mi bylo jasný, že se neco může podělat a já nechtěl být týden bez auta..
    2MEK
    2MEK --- ---
    KALIBAN: Vyhazim ciste z toho, ze radeji pocitam s horsi moznosti :)
    Dotaz jsem poslal jak na Skofin, tak na pojistovnu vinika a cekam na vysledek. Az ho budu znat, urcite to sem postnu.
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: Jednoduse receno – kdyz te nekdo namrda, jeho pojistovna cvaka nahradni auto, kdyz nekoho namrdas ty, zalezi jaky mas havarijko.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    2MEK: z ceho soudis ze to tak pravdepobobne bude? nekdo musi vystavit fakturu na pujceny auto aby si to mely ty pojistovny jak predat a to nekdo bez toho aby to auto nekomu pujcil neudela... ty bys mel dostat auto a zadny penize neresit. Silne pochybuju, ze by skofin mel potrebu takhle neco smelit kdyz je to velmi lehce doresitelny.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: V pripade zavineni nehody, resi udalost tvoje pojistovna z tveho havarijniho pojisteni vuci tobe a tvoje pojistovna z tveho povinneho ruceni vuci poskozenemu. Pri nezavineni nehody tedy nejedes podle podminek tve pojistovny, ale podle toho, co uklada zakon (ktery na nahrani vozidlo pamatuje).
    Pojistovna vinika z jeho povinneho ruceni vzdy plni na zaklade zakona a tedy vsem stejne (viz. princip povinneho ruceni).

Pojistovna vinika 100% musi uhradit naklady na zapujceni vozidla. Jen to pravdepodobne nebude me, ale vlastnikovi vozidla (Skofin), kterej si to necha.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: to samozrejme neni pravda. Pred podepsanim smlouvy se musis na pojistovnu zeptat, protoze s autem si kupujes jejich podminky a pokud nemas zaplaceno nic navic, tak samozrejme viz jejich pojistne podminky.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Na pojistovne nezalezi, na co mam jako poskozeny pravo je dane. Takze proplatit nahradni vuz pojistovna vinika musi – jenze nejpis ho proplati Skofinu a ja ostrouham :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: pokud ho nemas v havarijku, tak asi smula. Co mas za pojistovnu?
    2MEK
    2MEK --- ---
    Ja ted se Skofinem resim situaci, jak to bude s nahradnim vozem, kdyz ho nemam zahrnuty v havarijku.
    Pokud bych byl majitel vozu, je to jasne, ale takhle se trochu bojim, ze Skofin si vuci pojistovne vinika nahradni vuz necha proplatit a ja ostrouham... Tak uvidime.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KALIBAN: no vlastne sem udelal to, co ty. Jen sme se nedokazali tady ve skofinu shodnout na tom, ze a kolik mam narok na nahradni vuz.

FYI top pojisteni ve skofinu z havarijniho pojisteni povoluje nahradni vozidlo do vyse 50 tisic korun, maximalne vsak 1900kc/den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam