Posílám aktuální update ke svojí situaci ,,Chci tu nejlepší nabídku". Ano, Dragon se mi bude zase smát, ale ještě jsem neskončil... :D Budíž to pro inspiraci ostatním. Přeci jen se bavíme o +- čtvrt-milionovém závazku a to bez paliva (a buhví čeho ještě...) a starý auto zatím jezdí...
Rentexpert ,s jejich Corollou 1.8 hybrid sedan, ze 4 Kč za nadlimit km neslevil. Neslevil ani z kauce ve výši 2 splátek (20k+), kterou si podrží po dobu celého leasingu. Auto je v Ostravě a za převoz do Prahy chtějí 3k bez DPH. Nedali ani slevu, kterou původně nabízeli (500,-/měs.) a ohání se chybou. Neslevili vlastně vůbec z ničeho a dost mě tím serou. U vyjednávaní o ceně za km navíc u 30tis km nájezdu, nezmínili variantu 40.000 km nájezdu, která stojí jen o 800 Kč víc (tzn 1 kč / km). Sám jsem si o ní řekl, tak teda jo, 40k z 9390,-/měs bez DPH za 2 roky. Všechny dokumenty v mailu, scoring hotový - DP za 2 roky zpět a výpis z účtu za 3 měsíce, vše ok. Stačí podepsat, auto k převzetí začátkem listopadu. Dostávám se cenově jinam, než jsem chtěl, ale asi to jinak nepůjde, smiřuju se s tím...
Proti tomu jsem na poslední chvíli poptal Barth-operák. Reagovali druhý den (nevídané!!!). Škoda Scala 1.5 TSI v plné palbě (Style) a v DSG automatu. Motoricky o level dál. Corolla 90kw, 0-100 za 11s, maximálka 180km, spotřeba kolem 5l (na dálnici spíš k 7, město za 4! ). Scala 0-100 8s, maximálka 219 km/h, spotřeba cca 6,5l (dálnice jako Corolla, město za 8). Viděl jsem videa a ta Scala proti Corolle letí a upřímně, i se mí líbí víc... Ale zpátky k věci. Barth-operak je v Hradci Králové / Pardubicích, kam jezdím z Prahy často služebně. Jedna Scala je rezervovaná a další jsou s otazníkem. Cena cca 9500,- bez DPH na 2 roky (tzn. +- to samé] nezahrnuje GAP (+200 Kč, lol), ale nepožadují ŽÁDNOU kauci, ani poplatek. Mám se přijít svézt. Ani jsem nezačal vyjednávat a už to takhle to vypadá lépe. Pokud se ta jediná tam zítra pronajme, tak zbývá jedině počkat na výrobu, cca 6-8 týdnů + 2 týdny na přihlášení a to pouze pokuď stihnu jejich kvóty, mají 3 Scaly nasmlouvané. Pokud nestihnu, jdou do pořadníku s lhůtou cca 24 týdnů, prý je po nich extrémní poptávka :( Zítra dají vědět...