B42: Ja ted psal jak to mam se Slackem ja:
... on jako slack neni zadny lidumilny komunitni projekt, je to enerprise grade irc, ktery ma klienta asi pro vsechno a rek bych, ze i otevreny zdrojaky a api, ale pokud chce mit vic jak 100 000 zprav v historii tak pocitej s 20usd/mesic/user, neni to decentralizovany, nevis komu to patri a neznas security. Proste dobrej fork irc na praci v modernejsich teamech, kde irc nestaci, zvlast na mobilnich devicech
Jenze kdyz nekde makas, z 99% to tam pouzivaj a mit jednoho dobreho clienta pro 20 projektu s 20 ruznymi teamy (muj pripad) je proste ucelnejsi, nez mit 40 komunikatoru, kde kazdy pouzivaji 2 lidi (muj pripad, too)
Samozrejme je to chat, pro smysluplnejsi asymetrickou komunikaci vidim nejlepsi nyx.cz, kdeje registrovanych cca 90 tisic Cechu, vzhledem k tomu, ze mam dlouhodoby plan obdobny s Elonem Muskem, ktery chce udelat vsechno na Americke pude, dost rad bych dlouhodobe vytvarel podminky pro rozvoj Cesko-Slovenske spolecnosti, i z toho duvodu je pro me nyx zasadni. Ale to uz je moje soukroma politika...