• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYAlien universe - Romulus v kinech
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PREDSEDA: Ellen Ripley se narodi/la 7. ledna 2092
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Ještě by mohla být užitečná časová osa oficiálních filmů:

    Prometheus (2089 – 2093)
    Alien: Covenant (2104)
    Alien (2122)
    Alien: Romulus (2142)
    Aliens (2179)
    Alien 3 (2179)
    Alien Resurrection (2379)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    DWAY: jj, to právě tady píše někdo (je to komentář z pod tohohle youtube videa): https://www.youtube.com/watch?v=qMuSr4WuXno
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ja si myslim, ze kolonie byla nahoda. Protoze ke vraku poslali kolonisty az po te co nasli Ripleyovou ne?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Hele, tahle konspiračka je taky pěkná :)

    I theorize that WeYu never knew about the derelict or Aliens at all, ONLY ASH. After all, it's becoming apparent that the Xeno's were created by David, who probably passes the knowledge only to other Androids (Walter etc. until it gets to Ash). If Weyland knew about the Derelict, why didn't they send any of Hadley's Hope people to it?? In Aliens a WeYu big wig says to Ripley "there have been people there for 20 years, and they've never complained about any hostile organism." Then Ripley finds out that it was Burke who sent a transmission to Newts family with the coordinates, telling them to investigate the Derelict. Burke only found out about it after hearing Ripley's statement in that board room. So again, I think all along the Xenos were a dirty little secret known only by Androids. Then Ash hacks into the WeYu system, replaces the original Nostromo science officer with himself, wakes up mid flight and secretly reroutes the Nostromo to find the beacon, and the rest is history.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA:
    KEB: respektive společnost ví, že to udělala posádka. Důvod proč se nabízí.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: a to je to, na základě toho poslali hledače hledat
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: Loď zničila posádka, nikoliv společnost.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: to je prostě odhad, oni by tu loď nevyhodili do vzduchu jen tak, takže k tomu asi měli důvod.

    Dokážu si představit že loď před autodestrukcí poslala signál že k ní dochází.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: to ano

    Ale je divné, že tedy společnost poslala vyzvedávací tým k troskám Nostroma a ten přesně věděl, co tam najde a cíleně pro to letěl. Kdo společnosti řekl, že zmrzlý xenomorf tam je? Ripleyová to nebyla, tu najdou až za dalších 37 let
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: IMHO zbytečně drahé, to spíš vypadá, že to byla iniciativa někoho kdo o tom nevěděl a ti co o tom věděli to nedokázali zastavit a nebo nechtěli.

    Protože koneckonců tam můžeš poslat nové nostromo, nemusel bys tam stavět kolonii
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: takže kolonie je náhradní plán za Nostromo.
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: mám pocit že kolonie tam je 20 let
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: ne ripley jasně říká burkemu že je tam poslal úmyslně, to nebyla náhoda. Oni dostali rozkaz jet na souřadnice a prověřit
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB: ano, to je otázka. Proč zakládali kolonii na LV-426. Už si nepamatuju ve dvojce, jak přesně dlouho říkali Ripleyové, že tam už kolonisté jsou. Z toho filmu (zvlášť z vystřižených scén) to vypadá, že kolonisti našli Derelict náhodou, ale to je samozřejmě spekulace.
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: to není jistota, to je předpoklad. Ke zničení nostromo muselo dojít z nějakého důvodu předpoklad že se TO prodělalo je celkem na místě.

    Akorát proč tedy zakládali kolonii na lv 426?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    PREDSEDA: Jinak k tomu Special Order 937 z Aliena jsem teď našel moc pěknou analýzu:


    Existuje několik prvků Vetřelce a Zvláštního rozkazu 937, které nejsou obecně komentovány a usnadňují pochopení Vetřelce a pokračování Vetřelců.

    Weyland Yutani zachytil nouzový přenos vycházející z LV-426 a dekódoval ho. Zpráva byla skutečně „varováním“, jak zjistila Ripleyová s Matčiným částečným překladem přenosu. Kvůli velmi restriktivním protokolům týkajícím se importu/transportu mimozemských forem života zpět na Zemi vytvořila tajná kabala manažerů Weyland-Yutani plán tajně získat mimozemský „organismus“, zmíněný v přenosu, pro analýzu a komercializaci.

    Dekódovaný přenos varoval, že jakýkoli biologický organismus, který má tu smůlu, že přijde do přímého kontaktu s mimozemským organismem, bude „infikován“ a nepřežije. Weyland-Yutani umístil Ashe, raný model umělé bytosti, na palubu Nostroma a vložil "Zvláštní rozkaz 937" do Matky. Nikdo z lidské posádky Nostroma neměl ponětí, že Ash byl syntetický nebo že existuje "Zvláštní rozkaz 937".

    Velitel Dallas z Nostroma byl Matkou falešně informován, proč byli Nostromo a jeho posádka přesměrováni a probuzeni, aby „vyšetřili“ mimozemský přenos. Velitel Dallas si myslel, že přesměrování a brzké probuzení jsou rutinní záležitostí způsobenou „neočekávaným“ zachycením mimozemského přenosu. Ve skutečnosti byl velitel Dallas a zbytek lidské posádky Nostroma odsouzeni k záhubě v okamžiku, kdy přistáli na LV-426.

    Ash tajně udělal vše, co mohl, aby za prvé ochránil „organismus“ pro vyzvednutí a analýzu a za druhé přesměroval Nostromo na předem určené setkání se speciálním týmem z Weyland-Yutani, který by Nostromo zachytil a „shromáždil“ vzorky „ organismu“ pro analýzu v tajné laboratoři mimo planetu.

    Ve smazané scéně z Vetřelce Ripleyová zjišťuje, že Nostromo byla Ashem uzamčena na návratovém kurzu na neurčené místo těsně mimo oběžnou dráhu Měsíce. To je důvod, proč chce Ripley opustit loď se svými dvěma zbývajícími lidskými členy posádky. Ale bohužel i oni se podle očekávání stávají oběťmi „organismu“. Ripleyová nastaví loď na sebezničení, aby zabránila návratu „organismu“ na Zemi, což nejvyšší manažeři Weyland-Yutani nečekali, že ona nebo ostatní lidští členové posádky Nostroma přežijí.

    Na základě Weyland-Yutani analýzy plně dekódovaného mimozemského přenosu se očekávalo, že posádka Nostroma zahyne ("posádka postradatelná"), čímž se eliminují všichni svědci zločinu, a Nostromo by bylo zničeno a uvedeno jako předpokládané ztracené ("všechny ostatní úvahy vedlejší“). Ale Weyland-Yutani nepředpokládala Ripleyino ohromné ​​odhodlání přežít setkání s „organismem“ a vrátit se ke své dceři zpět na Zemi.

    Ripleyová však přežila a vrátila se na Zemi o padesát sedm let později. Ripleyová byla jedinou osobou, která měla důkazy o Weyland-Yutani monstrózním zločinu úmyslného vystavování lidských bytostí extrémně nepřátelskému a agresivnímu mimozemskému organismu, aby je tajně získal a komercializoval pro divizi biologických zbraní. Weyland-Yutani obvinila Ripleyovou ze zničení Nostroma, zdiskreditovala její zprávu o setkání se mrtícím organismem a pohodlně zapomněla na „Zvláštní rozkaz 937“.

    Vetřelec a Vetřelci jsou varovným příběhem o děsivé a zrůdné lidské aroganci a chamtivosti některých vedoucích pracovníků Weyland-Yutani, vedle nichž se agresivní nenasytnost mimozemských druhů zdá ve srovnání téměř zanedbatelná.



    Původní text tady: https://alienanthology.fandom.com/wiki/Special_Order_937 , dovolil jsem si v překladu opravit LV-427 na LV-426. Podle tohoto výkladu by Weyland-Yutani měla sice povědomí o existenci vetřelce na LV-426, ale už by nevěděla, jestli ho tam posádka Nostroma vyzvedla nebo ne (komunikace není online, Special Order 937 je v Nostromu už od startu jeho mise). Stále tady trošku hapruje úvodní sekvence Romula, kde
    vyzvedávací tým letí k troskám na jistotu
    .
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    BTW Bishopa taky vyhodili ve trojce na směťák, ale opravitelný asi moc nebyl :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    PREDSEDA: ta postava je v pohodě akorát východisko, že korporace vyhodí androida na smetiště a tam ho nějaký Kašpar najde opraví a nechá si ho a nikoho to netankuje je prostě blbost.

    Já už jsi tu jedničku úplně nepamatuji, proto ji mám taky aktuálně rozdívanou.

    🤣
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam