LUCIEN: Ahoj! Testoval jsem to zajíždění klávesnice docela intenzivně (iPhone 13 Pro Max) a přišel jsem na dvě relativně izolované situace, kdy to jde nasimulovat prakticky ve 100 % případů.
1) Pokud z přehledu sledovaných vlezu do diskuze, přejedu prstem, abych odscrolloval, a zároveň tapnu na “+”, klávesnice problikne a zajede, zůstane jen input box s tlačítky. Děje se to v případě, že obsah diskuze pod tím ještě “nedoscrolloval” a je pořád v tom setrvačném momentu.
2) Pokud mám v přehledu diskuzí rozbalenou nějakou skupinu diskuzí (custom…) a zároveň jde vidět na obrazovce poslední řádek seznamu (ať už jde o diskuzi nebo titulek skupiny), tak při rozkliknutí libovolné skupiny po tapnutí na “+” klávesnice nevyjede. Pokud se pak vrátím do přehledu diskuzí a posunu obsah obrazovky tak, aby za spodní okraj zajel min. poslední řádek nebo dva, v té samé diskuzi už ni po rozkliknutí a “+” klávesnice vyjede.
Hlava mi nebere, proč to tak je, ale tipuji na nějaké flutter issues s tím, že pokud někde nějaký obsah scrolluje, klávesnice si myslí, že by měla jít z cesty, protože uživatel sleduje obsah, a nevadí ji ani to, že focus má input box ve vyskakovacím okýnku. Možná to nějak souvisí i se seznamem diskuzí - zřejmě jde o dost komplikovanou obrazovku, která se různě filtruje (nepřečtené diskuze), je tam accordeon pattern + search box, všechno se to nějak rozkrývá, skrývá, pohybuje navzájem… Možná v tom bude nějaký čerchmant..,
That being said, workaround, který mi většinou napoprvé, max. napodruhé zabere, je “double tap” na “+”, kdy první tapnutí je o pár milisekund delší (prstem netapnu, ale tak jako “taaapnu” - trošku pomaleji prst zvedám z obrazovky). Klácesnice se většinou chytne.