• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENFyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient

Fyx - neoficiální lehký NYX klient pro iOS a Android. https://fyx.144.wtf/

Become a Patron!
    rozbalit záhlaví
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    LOJZA: Ten první případ je "asi správně". Scroll vyvolá widget tree rebuild a proto klávesnice ztratí focus. Ten druhý případ je ale slovy kolegů sus a tohle mi možná fakt helpne, zkusím se na to dnes v rychlosti mrknout.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LOJZA: Sorry, ten workaround není double tap na “+”, ale double tap do input boxu pro psaní. “Taaap - tap.”
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LUCIEN: Ahoj! Testoval jsem to zajíždění klávesnice docela intenzivně (iPhone 13 Pro Max) a přišel jsem na dvě relativně izolované situace, kdy to jde nasimulovat prakticky ve 100 % případů.

1) Pokud z přehledu sledovaných vlezu do diskuze, přejedu prstem, abych odscrolloval, a zároveň tapnu na “+”, klávesnice problikne a zajede, zůstane jen input box s tlačítky. Děje se to v případě, že obsah diskuze pod tím ještě “nedoscrolloval” a je pořád v tom setrvačném momentu.

2) Pokud mám v přehledu diskuzí rozbalenou nějakou skupinu diskuzí (custom…) a zároveň jde vidět na obrazovce poslední řádek seznamu (ať už jde o diskuzi nebo titulek skupiny), tak při rozkliknutí libovolné skupiny po tapnutí na “+” klávesnice nevyjede. Pokud se pak vrátím do přehledu diskuzí a posunu obsah obrazovky tak, aby za spodní okraj zajel min. poslední řádek nebo dva, v té samé diskuzi už ni po rozkliknutí a “+” klávesnice vyjede.

Hlava mi nebere, proč to tak je, ale tipuji na nějaké flutter issues s tím, že pokud někde nějaký obsah scrolluje, klávesnice si myslí, že by měla jít z cesty, protože uživatel sleduje obsah, a nevadí ji ani to, že focus má input box ve vyskakovacím okýnku. Možná to nějak souvisí i se seznamem diskuzí - zřejmě jde o dost komplikovanou obrazovku, která se různě filtruje (nepřečtené diskuze), je tam accordeon pattern + search box, všechno se to nějak rozkrývá, skrývá, pohybuje navzájem… Možná v tom bude nějaký čerchmant..,

That being said, workaround, který mi většinou napoprvé, max. napodruhé zabere, je “double tap” na “+”, kdy první tapnutí je o pár milisekund delší (prstem netapnu, ale tak jako “taaapnu” - trošku pomaleji prst zvedám z obrazovky). Klácesnice se většinou chytne.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    DATEL: Mimochodem, ta geneze jak to vzniklo a proč se tu určitě dá najít. Hodně jsem se na to chování ptal a testoval když jsem to dělal.

A ještě, s kompaktním zobrazením se ten odskok chová trochu líp...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    DATEL: řešil jsem to a je to dost komplikovaný, až neřešitelný s async obrázkama.
    pokud mám zapnutý ten automatický odskok, tal tomdělá tohle, takže źtahle prémiová funkce ztrácí poněkud smysl, když se nastaví globálně
    Automatický odskok právě není premium, to je ten button, který imo dělá to po čem voláš.

Navíc, pokud by sis mohl zapínat vypínat aut. odskok per klub tak by se to muselo držet někde v paměti atp... zbytečný overhead vyřešený buttonem.
    DATEL
    DATEL --- ---
    LUCIEN: jasně, ale pokud mám zapnutý ten automatický odskok, tal tomdělá tohle, takže źtahle prémiová funkce ztrácí poněkud smysl, když se nastaví globálně. Ale v pohodě, já si ji vypnu a budu klikat ručně :)

Jen mě tak napadá, že když těch příspěvků bude více, např. v obrazových galeriích, tak mi nejpíš nepomůže ani to ruční, protože když skočím třeba o 30 příspěvků, tak tam fotky donačtené ještě nebudou a tedy se začnou loadovat až po ručním skoku a zase to po zobrazení obrázků nejspíš odscroluje.

Takže asi jediné řešení by bylo donutit ten list, aby si udržoval pozici i po doběhnutí asynchronních donačtení obrázků, které změní výšku jednotlivých položek listu. Tj. aby měl pozici fixnutou na položiu a ne na y-ovou souřadnici listu. Ale netuším, jestli Flutter něco takového vůbec umožňuje.

Tak holt budu doscrolovávat růčo 😁
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    DATEL: Z tohodle důvodu vlastně vzniklo tlačítko pro odskok na poslední nepřečtený.
    DATEL
    DATEL --- ---
    K zamyšlení prosím :) Šlo by udělat volbu pro jednotlivé auditka, která by vypnula globálně povolený skok na nejstarší nepřečtenou? Ono u auditek, kde je hodně obrázků, např. inzerce, tak to při otevření sice skočí na nejstarší, jenže jak se postupně donačítají ty obrázky, tak to zase odscroluje dopryč.

Nebo pokud by to šlo upravit, aby to při donačtení zůstalo na stejné pozici, tak to by bylo vůbec nejlepší, ale nevím, zda je to realizovatelné, když to běží asynchronně.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LUCIEN: Mne sa to aktualne stane tak 2-3 krat za den, ale nedosla som na to, co je vtedy inac. Velmi podivna vec. Ale uz aspon staci zhodit a znovu pustit apku. :)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    GAARQ: Řeším to docela intenzivně, od vánoc jsem udělal X buildů, přepsal X věcí a dospěl do stavu, že čekám na telefon, na kterém to budu umět zreprodukovat, protože ať dělám co dělám, nikdy jsem na to nenarazil...
    MELDA
    MELDA --- ---
    NYX: A ono to pritom na fyxu funguje i bez placeni, jen to staci nastavit globalne v nastaveni pro vsechny kluby :-) neni zac :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    LUCIEN: A ideálně třeba přidat link někam, kde se dá zaplatit. Protože já to tak akorát jednou nainstaluju a víc nevím. ☺️
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    :D
    NYX
    NYX --- ---
    Diky :)
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    NYX: Určitě.
    NYX
    NYX --- ---
    LUCIEN: Je mozne tady prosim nejak vysvetlit, ze se to tyka ciste Fyxu? Uz nekolik lidi si koupilo premiovku a stezuji si, ze jim nefunguje protoze vidi tohle. Diky

GAARQ
    GAARQ --- ---
    GAARQ: tož, je to divné, pravidelně nemohu psát ve fyxu do auditek ve složce sledované, jejichž jméno začíná na R - Z. ale v jiných složkách (historie) jde psát všude (afaik). je to docela otravné, má oblíbená auditka začínají na V a Z 😅
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    LUCIEN: Moc dekuju
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Ahoj, je nekde moznost si premium funkce dokoupit?
    Pripadne je skryt?

Prijdu si jak kdyz mam stazenou nejakou FREE aplikaci a neustale mi to nuti neco zaplatit...
    Tak bud to zaplatim, nebo zahodim...

Diky
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    teď mi zmizelo ve věcech veřejných, ale když jarm v "za paywallem" zkoušel něco hledat, dělalo mi to totéž.

a v nové verzi, když jsem něco napsal a zveřejnil, po zmáčknutí pluska pro psaní nové zprávy se mi otevře ten naposledy napsaný text.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    GAARQ: Mne sa to deje/nedeje v rovnakych. System upne random.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam