• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAKUBMOKRISEscape from Tarkov
    Hardcore realistická FPS simulace.
    rozbalit záhlaví
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    PRAASHEK:
    - scav on scav violence se imho moc nevyplaci. Za lepsi reputaci dostavas za scava lepsi equip (vetsi sanci na rare klice, lab karty, zbrane a obecne veci). Taky kdyz jsi hodne v minusu, tak po tobe jdou scavove i bez tvoji agrese. Naopak kdyz mas top reputaci, nechavaji te byt i bossove. Za reputaci mas i levnejsi odvozy car extractu, rychlejsi scav case, myslim(!) ze i lepsi itemy ze scav case, mas urcite rychlejsi scav timer. Proste - ovlivnuje to hrozmadu faktuoru, tak je lepsi nebyt hovado. Taky mi pripada, ze je docela fajn ten "roleplay", takze lovit agresory a PMC za scava je proste prijemny challenge. Nevadi jednou za cas trefit scava treba kvuli velkemu batohu nebo nejakemu quest itemu, ale nikdy jsem to nedelal casto. Reputace se navic docela blbe leveluje zpatky.
    - U examine si nejsem jisty - celkove jsem mival ve skills dost bordel. Nikdy jsem ale neresil skills nejak moc - proste hranim postupne zjistujes, ze ubehnes dal, uneses vic, mas min zlomenin po zasahu. Ale farmit nejaky skill na silu je minimalne pain. Napada me ale, ze jestli si vsimas, ze ti nejaky skill casem v raidu prestane levelovat, tak to muze byt tim, ze na skills je v raidu vetsinou nejaka krivka - jakoze nejdriv dostavas boost do statu, po par +bodech se dostanes na normal a pak uz dostavas jenom zlomky. Mam pocit, ze to je nekde v GUIcku znacene modrou/cervenou sipkou. Ale fakt bych se byt tebou na skills nijak zvlast nesekal a nechal je proste plynout, jinak te ceka hrozna rehole...
    - interaktivni mapy nepotrebujes. Potrebujes vedet akorat kudy extractnout, casem zjistis kde jsou hotspoty. Faktem je, ze nejlepsi je do zacatku nejakej sherpa.

Ja tento wipe nalevelil tradery na max a prestal zase hrat, neni ted moc casu. Kdybych mel nekdy chut a cas, ozvu se, ale nebude to brzo... :/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Tak jsem to nakonec pořídil, dal jsem si dva offline skautingy a jeden scav run (abych mimojiné zjistil, že XPs pro scava se nepočítají pro PMC :) a že na scav staty se podívám, jenom když jsem za něj ve hře) //extract proběhl s plnýma kapsama a batohem dvě minuty před timeoutem

Trochu mě mrzí, že jsem předtím někde četl, že by měly být pro účet tři sloty pro charaktery a je tam teda jenom jeden.

Ještěr před koupí jsem shlídnul nějaká videa a něco početl, ale pořád je tu pár věcí, co bych rád věděl;
    - když hraju za scava, tak nemám zabíjet scavy, abych si nepoškodil reputaci u Fence (a stojí to za to)? Tady se mi nějak mísily staré a nové informace, tak se ptám zde. To, že si tím přímo na mapě proti sobě popudím ostatní scavy, vím;
    - když používám na neznámé předměty "examine", tak sice získávám xp, ale nezlepšuje se mi tím skill intellect - což by ale činit měl, dle wiki. Nebo to neplatí pro examine když jsem "v baráku"?;
    - existuje nějaký jiný zdroj interaktivních map (kde se dá zoomovat hlavně), krom https://mapgenie.io/tarkov (kde není zadax lighthouse a reserve).

Kdybyste někdy chtěli zahrát ve dvojka nebo tak, dejte vědět.
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    A navíc mi docela rapidně stouplo FPS, nepozorujete to taky?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pres den je to ok, k veceru horsi ale uz zadny drama jak kolem dropu kdy bylo 150k queue se nekona.
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    EATHAT: posledni dva dny kdyz jsem to poustel, mel jsem queue, ale treba jen 24 lidi nebo tak a do minuty byl uvnitr. Ted nevim. Kazdopadne BSG resili zase nejaky backend update, tak by to teoreticky mohlo byt lepsi (nebo horsi :D). Ackoliv jsem jen vyklikaval hideout a pojistky, ve hre jsem byl vzdycky rychle...
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    JAACOB: ifak, alu splint, ibac, klicenka :)
    Navic kdyz dodelas punishera dostanes epsilon...
    Peacekeeper lvl 2 ti tradne betakonteiner...gamma se podle me precenuje...
    Hele kluci je tam furt ta qeue? zacinam bejt celkem presycenej hunt showdown :D
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    ALI_GATOR: To je prave treba vyhoda toho 3x3 secured containeru - tam taham ibuprofen, splint a vetsinou i hemostat a ifak a nevyndavam je ven, pokud nenajdu loot, ktery za to stoji. K tomu si do PMC runu beru jeste do beltu "simple meds" k okamzitemu pouziti - bandaz, sejra, painkillery a skrtici pasku, takze na drobne hity pouzivam jen ty basic meds na fast bind a teprve az kdyz dojde na vetsi pruser, sahnu do containeru a mam jistotu, ze se nebudu plahocit pres celou mapu bez painkilleru se zlomenou hnatou. Jenomze v secure containeru potrebujes jeste skladovat ammo a klice, optimalne i CMSko, pokud nepotrebujes zrovna tahat treba goldchainy na quest. Proto mam dve plne medical crates a vetsinout neni o healing nouze. Jenze v basic edici jsi proste v prdeli... :/
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    V zásadě ve všem souhlasím ale jako majiteli slabšího stroje se mi možnost skladovat v SC více než 2x tolik vyplácí každou druhou hru za PMC. Pokud nenarazím zrovna na lamku nebo se omylem neobjevím ve výhodné situaci, tak krvácím. Hodně krvácím. A to vyžaduje hodně léků a když to nemám kde bezpečně schovat, tak to leze hodně do peněz a když nemám peníze, nemohu rozumně konkurovat ani v těch výhodných situacích a tak do kola.
    Co se stashe týče: pokud si neschováváš úplně všechno, když ještě nevíš, co potřebuješ pro questy, co pro zlepšení hideoutu a co pro lepší válčení, tak to opět prodlužuje porok ve hře. Na druhou stranu hra je asi tak i zamyšlená: postupné objevování mechanik má prodloužit zábavnost a fakt to funguje!
    Každopádně teď už bych za žádnou cenu nechtěl základní verzi a téměř jistě bych upgradoval a upgrade z nižší verze je myslím o něco dražší než jednorázová koupě finální.
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    Osobne jsem hral s basic edici asi dva mesice a relativne to slo. Pak ale prisly nejake slevy a ja upgradnul. Stash size a 3x3 container byla totalni supa, ale dokud jsem to nemel, slo to hrat i tak. Jsem bohuzel hoarder, takze si zaseru libovolne velikou stash s libovolnym poctem containeru, ale vim, ze kdybych proste stashoval jen quest/hideout itemy a prodaval zbytek, slo by to hrat i s basic stashi, akorat mi to zjisteni trvalo hrozne dlouho. Stash mam zajebanou i ted - vsechno jsou to zbrane a equip at uz "pro strycka prihodu" nebo proste pekne kusy, az se budu citit na nejaky chad run, technicky ale vetsinou beham nejaky mid tier a myslim si, ze to ma stejne nejvetsi smysl a tim padem i kdybych nakrasne prisel o vsechny veci ve stashi a vsechen cash, tak za dva scav runy mam vydelano na cely equip co potrebuju a jeste mi zbyde. I ted - kdyz jsem finishoval stash a penize litaji oknem, tak se mi treba stalo, ze mi zbylo par drobnych jen - tak vlitnu se scavem do factorky, vyberu komplet vsechny bedny v mape za 5 minut a nez to cely prodam a roztridim, tak mam dalsiho scava nachystaneho, dam ten run jeste jednou a mam 800k doma...
    Kdyz uz se clovek nauci co a jak, tak se dostane na lvl 15 za dva az tri dny a s odemknutym flea marketem a vedomostna uz penize nejsou prakticky zadny problem, stash vicemene taky netreba. Jen to proste muze trvat treba i rok dva hrani... :D
    Ale do zacatku si myslim, ze basic edice uplne staci. Pokud nekoho Tarkov chytne tak jako me, nema problem koupit si EoD a pro me osobne to uz ted i za tu cenu vychazi jako jeden s nejlepsich hernich kupu v zivote... :D
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    No ona kombinace slabého stroje a malého secure containeru může být pro začátečníka asi dost demotivující..
    MAOR
    MAOR --- ---
    REDSNAKE: Je to sice trošku tetris, ale jde to. Mám základní edici a asi rozšiřovat nebudu.
    FORREST
    FORREST --- ---
    REDSNAKE: EoD je nejvyšší edice hry. Edge of Darkness tuším.
    Každý hráč má Secure Container (Dole v Pouch). Věci které máš v Secure Container Ti zůstanou, i když umřeš v raidu. (Ale nemají pak status Found-In-Raid). Běžný účet má Alfa container (2x2). EoD má Gama (3x3). Tudíš i když umřeš, cenné věci si můžeš odnést a prodat. SR je Survival Rate.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FORREST: Muzes prosim pro zacatecnika rozvest co znamena ten posledni odstavec? Eod je ta nejvyssi edice? Gama?SR?
    FORREST
    FORREST --- ---
    REDSNAKE: Vím o lidech, kteří se na Stash II / III dostali že základu. Ale je pravda, že už celkem umí.

S tou základní edici je Holt asi prostě potřeba počítat s tím, že musíš všechno prodávat a držet minimum věci. Plus jít brzo po kontejnerech.

Osobně hraju taky casual, zoufale mi to nejde, ale mám EOD. I kvůli Gama která mi umožní progress i s nižší SR.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FORREST: Dobrej tip. Nicmene uz jsem vydelal svoje prvni kilo a asi holt je to o tom smirit se se ztratou lootu a umet ho relevantne nahradit/koupit

Jinak hrajete nekdo se zakladni edici? Je nesmysl pro mne abych kupoval drazsi edici na moje hrani kdy furt nevim jestli to nepovesit na hrebik protoze na to nemam ani zelezo, ale vetsi stasha nebo bedny by se hodily. Je vubec mozny casual hranim uhrat dost na rozsireni inventare nebo u toho zesedivim?
    FORREST
    FORREST --- ---
    REDSNAKE: Kdyby to pro Tebe bylo relevantní, tak je možné účet I resetovat.
    Já když to začal hrát, tak jsem taky za 2 dny o vše přišel. Tak jsem to resetoval a hrál pak opatrněji.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    REDSNAKE: Jo, je to teď rozmrdané! Zvykni si, že po každém trochu větším updatu bude hra pár dnů (týdnů) nepoužitelná. Ale je to forever beta, tak si nemůžeš ani stěžovat :)

Můžeš zkoušet nové zbraně/vybavení v offline módu, jen se ti nepočítá žádný expy a jsou tam jen boti!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

začal jsem hrát EFT, jsem v tom opravdu špatnej a snažím se naučit první mapu customs. V podstatě než jsem přišel jak hra funguje ("chytře jsem si o ní nic moc nezjistil) jsem přišel o většinu equipu a zbraní a tak teď hraju převážně scav runy a stash se povážlivě plní.

Nicméně, poslední dobou mi zůstává hra viset na "Awaiting session start" třeba i 15 minut než to vypnu. Je to problém související se současnými problémy serverů? Nebo tomu můžu nějak pomoct abych se dostal do hry?
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    ROFL
    How to Farm EASY Money in 12.12 - Escape from Tarkov Guide
    https://www.youtube.com/watch?v=RN0cHaNQWN8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam