• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAKUBMOKRISEscape from Tarkov
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    _KOFILA_: na faktorku vydelavam stylem scavrun na reserve/lighthouse(hledam hlavne BT/BS ammo, vsechno prodam necham si jen rig, beru maly akacko, nebo ump, 3jkovej armor a dosst casto 3killy i vic, lidi tam behaj hlavne shotguny a pistole...nez skoncim resetne se mi scav, rinse and repeat...
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    JAACOB: jako respect za kappu, to si tomu musel dát ranec hodin...

EATHAT: a jak na tu faktorku vyděláváš? to musíš stejně jet přes ten flea market ne? na faktorkách se objevují fullgear hráči sporadicky... většinou tam běhají lidi s pistolkama na ten lyžařův quest...
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    EATHAT: factorka se cheaterum nevyplati tak moc jako jine mapy - neni tam zadnej juicy loot, tak verim, ze je to relativne pohoda. V Labinach naopak si myslim, ze narazit na session bez cheatera je temer nemozne... Good for you! ;)
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    Ja teda nakonec hraju tenhle wipe, ale tentokrat uplne jinak nez kdy jindy, hraju prakticky jen factory, a hraju to stylem CODy nebo tak neco :D
    A prijde mi ze moc cheateru na factory teda neni...ono taky co tam hledat...leda Tagillu, takze to je muj pristup tenhle wipe :D Aspon se zlepsim v CQB PVP. Ale uprimne ta hra je pro me nahouby od te doby existuje fleamarket...bylo to super, kdyz si musel questit, levelovat tradery atd abys mel pristup ke gearu...flea mi tu hru uplne odhardcoroval...
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    JAACOB: mě na tom nejvíc fascinuje jak vytvořili FOMO tím, že do hry implementovali předměty streamerů (a streamerek), kteří to hrajou a mají z toho regulerní bussiness... čili ta hra realně nemůže umřít, protože to ti lidé budou hrát... osobně miluju gloriuse to je neskutečnej mazel... a pak ještě sleduju troye24k tam mám rád jak chodí zerohero do labu, nebo jak hraje scavgang (je skvěle komunikativní, umí výborně popisovat)... ale jak píšeš, když chvíli sleduješ streamery, koukáš jak chodí prázdnejma vyzobanejma mapama kde jsou všichni mrtví...

jinak hraju třetí wipe, jsem hrozná lama, tento wipe rekord lvl31, objevuju questy, hrozně si to užívám, když to srovnám s prvním wipem (jak vyšel lighthouse), kdy jsem měl ve stashi 8 junk beden a myslel že scavem leveluju pmc :)
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    _KOFILA_: jsem uprimne zvedavej co to s hrou udela. Hromada lidi pise, ze prestava hrat. Zajimal by me realny impact casem, ale to asi realne nezjistime. Ja sam jsem hral poslednich 5 nebo 6 wipu, kdysi jsem udelal i Kappu, posledni dva wipy ale uz hraju jen early game - jednak mam malej prirustek do rodiny, ale jak uz jsem psal kdesi niz - ta hra mi pripada nejaka mrtvejsi / divnejsi / nudnejsi? - mozna to s cheatery souvisi - jakoby ty mapy byly vic mrtve, loot vyzobanej, lidi pozabijeni...neumel jsem to akorat presne pojmenovat.
    Takze ja jsem minimalne do dalsiho wipu uz davno off, ale furt me bavi sledovat co se deje a jsem zvedavej, jestli to nejak pohne s BSG. Mam trochu strach, ze za 14 dni nikdo nebude vedet, ze se tady neco resilo.
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    JAACOB: jednoduchá matematika je, že než si koupit a platit nějaký anticheat, necháš vše jak je a vyděláváš na dalším a dalším kupování účtů... myslím že to je skvělý bussiness... to video je pecka, skvěle goat... všichni o tom, že se cheatuje mluví, vlastně to je nová hratelnost pořídit si cheat a dělat že nejsi cheater... taky se mi líbí že od vydání toho videa streameři čtou v chatu "vyhrát můžeš jen když wiggluješ" a nejsmutnější je, že hráči potichu odcházejí... dokud to budeme hrát nic se nezmění...
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    SHADOW__: je kolem toho docela slusne povzdvizeni... :) Uz jsem videl videa a odhady, ze v kazdem raidu je 1-2 cheateri, ale vzdycky to bublalo nekde pod povrchem, tohle je trochu atomovka - za jeden den ma to video pul mio views. Skoro se divim, ze to BSG jeste nestrikli kdyz kdysi sundali Eroktica kvuli daleko vetsi banalite... :)
    Taky se ted resi, ze velici streameri kopou, ze to video by nemelo byt venku a jejich argumentace jsou docela divne. Na redditu se prej banujou stovky threadu s timhle videem. Jsem zvedavej, jestli to neco zmeni.
    Osobne by me nejvic zajimalo, jestli je tolik cheateru ve hre jen protoze "je tezke je odhalit" (vim, ze to neni prdel), jenze je fakt divne, ze porad existuje kopec cheateru, kteri to nedelaji nenapadne. Staci se podivat na lidi, co maj level 15 a prodavaji na flea 20x LEDx a podobne. Nechce se mi uplne verit konspiracim, ze je BSG k chearerum benevolentni, protoze jim to v konecnem dusledku boostuje prodeje, ale obcas si clovek rika, jestli na tom precejen neni kus pravdy...
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    The Wiggle That Killed Tarkov
    https://www.youtube.com/watch?v=p5LfGcDB7Ek

Moc pěkný video no. Od vydání streets jsem se po nich byl podívat v offline raidu a podruhé už jsem to nezapnul. Teď už vím, že to nezapnu ještě hodně dlouho, jestli vůbec...
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    EATHAT: muj posledni kill byl v nocni factorce s plantovanim 3 strelnych prachu. Nabehl jsem vedle kanclu, naked jen pistole s lampou, prach nacpanej v prdeli, plantuju a slysim, jak nejakej robocop cisti cely zbytek mapy. Mam polozeno, sunu si to k default gate exitu a kdyz jsem v prizemi, slysim frajera na dreve u kabatu a schodu na skywall. Tak si rikam fuck it - mam polozeno, vybehnu ven ze dveri, on jakbysmet, klikame asi ve stejnou chvilku na trigger, akorat muj prvni shot mu sel cistou haluzi primo mezi oci, tak si lehnul... :D Jdu ho sacovat a cumim - DMR 5.56 s tlumicem, 40 rounders ve velkem armored rigu plne m855a1, na palici ops-core - proste geared hovado. Tak to vsecko nahazu na sebe, s hrdosti trham z krku dogtag, sinu si to do exitu a pak v hideoutu zjistuju, ze vubec nevim, kam ten gear nacpu, odkladam to na priste a uz jsem to 3 tydny nezapnul, protoze me ten uklid ceka... :D
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    _KOFILA_: sem mel vyplej, ted jsem to naopak zapnul a prijde mi to lepsi...nepatchli to nejak? Jinak vcera uplne tarov moment, jak tenhle wipe moc nehraju, tak jsem tezce undergeared a questim starter questy a vypnul jsem noscopem s .366 TKM s shit ammo typka ve fullgearu s M4A1 :D musel jsem se smat...byl to kontakt tak na 3metry na woodsech a typek missnul full spray, nebo nevim trochu jsem krvacel ale ocividne jsem se strefil primo do xichtu:D
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    EATHAT: vypni binaural...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    EATHAT: mně tam přišlo audio napiču vždycky :)
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    me prijde ze je to nehratelny s tim audiem ted imho.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //btw poslední hotfixy jsou zaměřené na streets
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    _KOFILA_: od té doby, co jsme se potkali na discordu, jsem hrál dvakrát dycky jenom pár her, krom dvou PMCs jenom scavruny. Jdu vyházet z invenáře věci, jinak se nepřinutím hrát :)
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    JAACOB: souhlas... mě ty streets strašně bavěj... konečně mapa kde neběháš jak kokot do místa které je hot ale je to hot vlastně celé... taky jsem tomu tento wipe překvapivě dal víc než bych chtěl... už jsem 27lvl a chtěl bych dojít na lvl30 abych otevřel vše v hideoutu... tento wipe se hodně věnuju interchange, učím se tu postavenou emku od mechanika, prostě pomalý progres... nikdy bych neřekl že když celý život hledám originální a neotřelé videohry že skončím jak většina bílých heterosexuálních mužů u mmo simulátoru války... fuj... každopádně čím jsem v tom hlouběji (třetí wipe, vždy tak do lvl25) tak jsem překvapen jak funguje ta ekonomika světa, jak mají zaháčkované streamery předmětama a kappa pounch, prostě je vidět že nad tím někdo přemýšlel... myslím, že už by mohl přijít někdo kdo si tydle dobré nápady z tarkova veme a udělá s podobnou ekonomikou nevojenský extraction shooter... ale teda čím dýl to hraju (6. ledna to byl rok) tím víc to nenávidím a miluju zároveň...
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    _KOFILA_: Na streets jsem byl zvedavej, nakonec jsem vlitnul do wipu trochu vic nez jsem puvodne planoval (lvl25 cca?). Mapa se docela povedla si myslim, mel jsem z toho puvodne docela obavy. Ale jsou tam dobre zkombinovane open spaces i close quarters. Pruser jsou technical issue - prakticky kdykoli jsem se pripojil na Streets, tak prvni dve minuty treba to hlasilo brutalni server desyncy a ruzne vas to teleportovalo zpatky na jednom spotu nebo se nedalo lootovat a podobne. Pak to nejak povoli a uz to jede. Bullshit...
    Audio je pruser, taky se hodne nadavalo na recoil uz ale od patche 0.12, coz myslim BSG ted nejak patchovali po videu od Veritase. Vzhledem k tomu, ze nejcasteji se mi povede kill spis tim, ze jsem na sikovne pozici a dam nekomu headu - nejsem uplne silnej na chad style fullauto cisteni, tak mi to ani nedoslo. Ale ten recoil byl fakt vlastne hroznej, jen mi to asi nedoslo.
    Jo ale beru jako obrovske plus, je to omezeni u munice. Na zacatku nebylo k dispozici ani 7.62 PS ammo, dokonce snad ani 5.45 PS mam pocit (ackoliv do kalachu se shani munice lip). Highest tiers nejsou snad u traderu k dispozici vubec - jen jako craftable anebo je musite polootit na mapach. Takze vlastne i mid tier armor ma do late game vetsi vahu - ne kazdy bude behat s OP munici behem prvnich 14ti dnu. To me bavilo hodne.
    Fajn byly i drobne remixy v questech, takze kdyz to clovek zobe uz po pate, tak obcas ceka nejake drobne prekvapko.
    Ale mam teda pocit, ze me na tom aktualnim stavu "neco" sere a nevim presne co. Mozna to jsou cheateri - par smrti jsem mel hodne podezrelych minimalne (a to nejsem whiner) nebo spis treba neumim potkavat hrace tak jak jsem byl zvyklej, kdyz uz, tak je neumim nejak zabit (pokud to neni treba vylozene shotgun + factory) a nejak me to necim trochu sere.

Ono to video od Veritase bylo docela dobre vystavene, doporucuju, jestli mate zbytecne moc casu...
    Is Tarkov Going in the Wrong Direction?
    https://www.youtube.com/watch?v=D1II7OzK90M
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Tak jak Streets? Hrajete někdo tento wipe? Co říkáte na tu nefunkčnost zvuků? Ta vertikalita je uplně mimo, a binaural nefunguje...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    btw jsem nedávno potkal chutného hack-usera - levitoval, no spíš lítal jako s jetpackem a bylo to strašně surreal, protože to bylo v noci a byl jsem na místě, kam normálně fakt nikdo nechodí a za chvilku se ozvaly projektily kolem. Měl jsem jenom ten levný NV sight na AKčku, tak zkouším hledat odkud to chodí a hned najednou vidím pohyb fakt blízko a von je pár metrů nad zemí a letí ke mě. Střílím, střílím (je fakt kousek odemě), on taky střílí (teď jsme tak deset metrů od sebe, on tak čtyři metry nad zemí) ale z nějakého důvodu mu trvá mě udolat a já teprve teď chápu, co se asi děje. Smrt. Krom flighthacku tam měl i zobrazení postav, protože jinak mě nemohl najít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam