Asi tady budu za exota, ale můžete mi někdo prosím přiblížit:
- jak se dostat mezi UX/UI designéry?
- co musím ovládat, abych mohl fungovat? (optimálně rozsah - minimum/maximum)
- jak nad tím uvažovat?
- díky:)
Jsem boomer a 2D/3D designér, zvládám PS, AI, Indd, blender3D, umím pracovat s křivkami, vektory, 3D, animacemi, znám barevné teorie, fungování perspektivy atd. a docela si myslím, že rozumím tomu, jak lidi reagují na layout, ale pořád nějak nechápu, proč je taková poptávka po UI/UX designérech, klasického designéra snad už ani nikdo nehledá, tak zvažuji změnit zaměření.
Mně to při pohledu zvenku přijde jen jako nastavení mřížky pro různé obsahy, ten obsah a třeba určení barevnosti pak stejně někdo musí připravit a to rozložení hlídá script? Dříve jsem dělal weby ve flashi a php a teď většinou používám WP, kde mi přijde, že rozhraní (UI) je definováno a můžu si jen nastavit pár možností fungování, vlastně mi to pak nepřijde jako designérská práce ale spíš jako práce s tabulkami... tak děkuji za osvětlení této problematiky. Nějak mi nejde do hlavy, že člověk, který jen určí rozložení je tak hrozně důležitý ve větším počtu kusů v každé větší firmě a nabízený plat je i kolem 70k, ale člověka, který umí zpracovat od loga přes tiskoviny po webový obsah nějak firmy přestaly hledat... tak bych chtěl zjistit, jeslti se tímto směrem chci vydat a bude mě to bavit :)