• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKUX - User experience design
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Asi tady budu za exota, ale můžete mi někdo prosím přiblížit:
    - jak se dostat mezi UX/UI designéry?
    - co musím ovládat, abych mohl fungovat? (optimálně rozsah - minimum/maximum)
    - jak nad tím uvažovat?
    - díky:)

    Jsem boomer a 2D/3D designér, zvládám PS, AI, Indd, blender3D, umím pracovat s křivkami, vektory, 3D, animacemi, znám barevné teorie, fungování perspektivy atd. a docela si myslím, že rozumím tomu, jak lidi reagují na layout, ale pořád nějak nechápu, proč je taková poptávka po UI/UX designérech, klasického designéra snad už ani nikdo nehledá, tak zvažuji změnit zaměření.

    Mně to při pohledu zvenku přijde jen jako nastavení mřížky pro různé obsahy, ten obsah a třeba určení barevnosti pak stejně někdo musí připravit a to rozložení hlídá script? Dříve jsem dělal weby ve flashi a php a teď většinou používám WP, kde mi přijde, že rozhraní (UI) je definováno a můžu si jen nastavit pár možností fungování, vlastně mi to pak nepřijde jako designérská práce ale spíš jako práce s tabulkami... tak děkuji za osvětlení této problematiky. Nějak mi nejde do hlavy, že člověk, který jen určí rozložení je tak hrozně důležitý ve větším počtu kusů v každé větší firmě a nabízený plat je i kolem 70k, ale člověka, který umí zpracovat od loga přes tiskoviny po webový obsah nějak firmy přestaly hledat... tak bych chtěl zjistit, jeslti se tímto směrem chci vydat a bude mě to bavit :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Zdar, hledame v práci nejakyho sikovnyho interna na pul uvazku na pozici Jr. UI designer (myslim ze tu nutne nemusi byt uplny Junior). Casem asi full-time. Kdyby jste nekdo mel zajem, pripadne o nekom sikovnym vedeli, tak bud smerujte na me nebo https://www.gooddata.com/company/careers-list?p=job%2FoDDVefw9
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    tak zabijes dve mouchy jednou ranou
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    REFLEX: kombinujem v cms oboji, je verze formularova ale lze prepnout i do obrazove primo editovatelne
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    REFLEX: ve zkratce.. Zajima te, jestli tvoje reseni neporusuje principy pouzitelnosti — https://www.nngroup.com/articles/ten-usability-heuristics/

    Primarne 1, 3, 5, 6, 7 a 9 :) .. az budes mit pocit, ze to je ok, ukaz to uzivatelum / udelej usability testing. Pak budes vedet, co si mysli ti, pro ktere to navrhujes.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Priznam se, ze nevim jestli to patri sem.

    Ale co rikate na Inline editovani vs klasicke formulare?

    Mam napriklad stranku nejakeho produtku

    1) edituji primo text na strance
    2) vidim formular na vyplneni obsahu

    MARINAK
    MARINAK --- ---
    VORTEX: my máme na nábor respondentů člověka, pokud si klient nedodá svoje lidi :) Jinak bych řekl, že funguje i výzva na daném webu, promo na FB apod. :)
    VORTEX
    VORTEX --- ---
    Ahoj, řešil jstě někdo organizování řízeného testování na živo? Kde brát vhodné respondenty pro web, pro produkt?
    VORTEX
    VORTEX --- ---
    Ahoj, hledam UX / CRO experta na part time./ext. spolupraci. Idealne aby dobre ovladal VWO. Pro ceske portaly s navstevnosti pres 100k./mes.
    REEFER
    REEFER --- ---
    Jak casto vysvetlujete lidem rozdil mezi UI a UX? Mezi interakcnim navrhem a navrhem sluzby/zkusenosti/zazitku? Vnimate ten rozdil vubec?

    PS: a co bylo na tech obrazkach v zahlavi? ja bych se na cenik rad kouknul vzdycky, porovnat se sebou, zejo. :)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    URPUTNIK: jsou i jiny tooly kdyztak –› hotjar, fullstory, ..
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    PANORAMA: jasny, to chapu :) jen jsem se snazil ziskat nejaky informace o nasich zakaznicich a odvodit z toho nejaky zavery pro 'svuj' problem .. smartlooks predam spravnemu oddeleni :)
    PANORAMA
    PANORAMA --- ---
    URPUTNIK: na tohle jsou rozhodne lepsi nastroje, nez GA. zkousel si treba neco jako https://www.smartlook.com/cs/? muzes tam generovat heatmapy a koukat na videa, kde vidis stejny rozliseni a stejnou obrazovku jako ten uzivatel.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: tak podle vseho slo o bug v iOS9.3, nesouviselo to s delkou odkazu
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    jeste jsem z naseho GA vytahnul nejmensi rozliseni 320x?, predpokladam ze z mobilu .. podle tohodle by to melo odpovidat zhruba 30-40 znakum (ja vim ze se to neda presne zmerit, protoze font), ale jako hruby cislo mi to staci .. je muj postup uplne mimo? :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    URPUTNIK: mate v odkazu nejake specialni znaky?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ahoj, zkusim stesti protoze chapu, ze je to dost obecny dotaz .. objevil se nam reportovany problem, kdy Safari prohlizec spatne zalamoval odkazy a rozbijel je tim (v nasem pripade to byl odkaz na zaplaceni) .. zkousim ruzny kombinace klicovych slov, ale nic moc na mne nevypadlo :) takze

    a) vite o nejakych omezenich v prohlizecich, i historickych verzich, ktere se tykaji odkazu? napriklad vim ze IE10 ma problemy s http redirectem .. + to safari (jeste patram po detailech)
    b) posilat odkaz na zaplaceni s odkazem generovanym nejakou cizi sluzbou neni zrovna brand-friendly? :)
    c) chapu ze cim kratsi, tim lepsi, ale neco jako "pod 50 znaku to bude safe i na malickatych rozlisenich"?
    KULHY
    KULHY --- ---
    CUBICULA: Hele ted uz si bohuzel nevybavim minimum pro registraci, ale rozhodne byla moznost zadat vsechno – tedy adresy a dalsi kontaktni udaje, iča atd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam