• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: pokud vím, napsal zcela konkrétní návrhy, jak by se ty tribunály dávaly dohromady - jenomze to jsou tvoje vlastni napady, ktery s tim jak to "doopravdy" budou pirati prosazovat nemusi mit vubec nic spolecnyho. Nemluve o tom, ze jsi nejak zapomel vysvetlit vsechny ty problemy s hodnocenim soudcu pomoci advokatu....

A u sněmovních voleb s 60% účastí voličů bys potřeboval skoro 2,5 milionu lidí - ano. S ohledem na to, ze celkem volicu je 8.5M a hlavne, ze volebni vysledky (a zejmena nasledny koalice) jsou uz tak dost tesny, takze minimalni posun preferenci, ne nutne zpusobenej nejakou "zradou" politkou by okamzite probudil volani po novejch volbach.

Už má dušička pokoj? no vidis. Stalo ti to za to? Nakonec to ani nebolelo. Teda, krome toho zesmesnovani se mezi tim 8)

BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    REDGUY: Hele, "částečně chráněn" je tvůj konstrukt. Já napsal že jsem ti dal "částečnou odpověď" (tj. uvedl jsem jeden možný parametr, nikoli jediný který by se použil). Dalšími samozřejmě jsou třeba minimální počet podpisů pro vyvolání referenda a minimální počet hlasujících pro platnost referenda. A ano, jsem přesvědčen (přestože v této chvíli neznám konkrétní čísla), že existuje takové nastavení těch parametrů, při němž je riziko dostatečně malé. A ano, nepovažuji v této chvíli za účelné trávení času počítat konkrétní procenta pro ty další parametry.

A u těch soudců jsem ti, pokud vím, napsal zcela konkrétní návrhy, jak by se ty tribunály dávaly dohromady, tak si nevymýšlej.

KSCM + Okamuru jsem zminil ciste jako ilustraci toho, jak malo lidi by stacilo k zruseni vysledku svobodnych voleb Jenomže ten můj konkrétní příklad ukazuje, že to právě zas tak málo lidí není.
    A u sněmovních voleb s 60% účastí voličů bys potřeboval skoro 2,5 milionu lidí, kteří by se v případném následném referendu vyslovili pro jejich zrušení. Jestli ti to přijde málo...

Sorry, nejsem XChaos, abych palil cas a penize cmuchanim po soukromejch informacich nyxovejch idecek. Až na to, že propojení mého jména a přezdívky (protože ji nepoužívám jen na Nyxu ale i na spoustě dalších míst, na některých desítky let) je informace dosti veřejná.
    Ale když tě to tak trápí tak ano, mám stranickou funkci (a jak už jsem psal, tahle informace sama o sobě má nulovou hodnotu, tak si ji užij) a ano, vyskytuju se na jedné z kandidátních listin (na místě bez kroužkování nevolitelném). Už má dušička pokoj?

REDGUY: A má být? Neplatný hlas má stejnou váhu jako nehlasovat vůbec (výsledek neovlivní), jen zřetelněji vyjadřuje názor "jeden kandidát horší než druhej". Ty s tím máš nějaký problém, nebo už jen hledáš jakékoli obskurní důvody k pošklebování?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LOOOOOOL:

Mladá fronta: "Je podle vás Zeman dobrý prezident?"
    Ivan Bartoš: "Ne, není. Já jsem už ve druhém kole neměl volbu, odnesl jsem prázdný lístek. Ani jeden ze dvou kandidátů nebyl někdo, koho bych chtěl."

No tak jo 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: Jak "částečně" chráněn? a o par radku pozdeji protože kompletní řešení ti tady vymýšlet nebudu. Jo, presne tak. Takze konkretni reseni nemas, netusis jestli existuje, ale vis, ze "riziko je minimalni". Uplne stejne jako u tech soudcu, kde proboha zivyho ani poradne netusis, jak by se davali dohromady ty tribnualy, ale presto sebejiste tvrdis, ze nezavislost soudu by neovlivnili. Uzasny 8)))

Super, a co tedy s těmi již existujícími zákony, které riziko vytvářejí? - No tak se jima zabyvej, branim ti v tom? Nikoliv.

Tak si vezměme praktický příklad Ano, gratuluju, umis pocitat procenta. KSCM + Okamuru jsem zminil ciste jako ilustraci toho, jak malo lidi by stacilo k zruseni vysledku svobodnych voleb, ne, opravdu jsem nepredpokladal, ze by se vsichni komousi a okamurovci jako jeden muz zvedli a sli hlasovat a vsichni ostatni zustali doma. Ale procenta ti jdou dobre, respekt.

A hlavně mě baví tvá dedukce, že se mi "očividně nechce odpovědět". - no urcite. Misto abys napsal "funci mam/nemam, kandiduju/nekandiduju", tak radsi slozite analyzujes, jestli te znam nebo ne, vypravis, ze nemas problem priznat se k jmenu na ktery se te nikdo nepta a vymejslis teorie o "testovani". Jo, jasne, to naprosto jasne dokazuje, ze s odpovedi nemas vubec zadnej problem a ze samozrejme chyba je ve me, kdyz si nejsem schopnej najit, jaka je tvoje prava identita. Sorry, nejsem XChaos, abych palil cas a penize cmuchanim po soukromejch informacich nyxovejch idecek. 8)))
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    REDGUY: Jak "částečně" chráněn? Tím částečným splněním tvého požadavku je samozřejmě míněno, že jsem uvedl jeden z několika možných parametrů pro takové referendum (přičemž jsem zapomněl doplnit celkem samozřejmou podmínku, že pro nové volby by se musela vyslovit nadpoloviční většina účastníků referenda - takže aby to bylo jasné, tak celá ta podmínka by zněla "pro nové volby je nadpoloviční většina účastníků referenda a zároveň více než polovina počtu těch, kteří hlasovali v předmětných volbách"), protože kompletní řešení ti tady vymýšlet nebudu (protože opravdu nemíním kvůli jednomu člověku, který je stejně rozhodnut Piráty nevolit, trávit hromady času vysvětlováním, proč by ten a ten prametr měl mít zrovna takovou a takovou hodnotu).

Lepsi proste ty veci, ktery riziko vytvareji, nedelat. Super, a co tedy s těmi již existujícími zákony, které riziko vytvářejí? (například různé registry, kde jsou rizika úniku dat a jejich následného zneužití, což je obzvlášť u zdravotních průser) Zrušit?

Jenom rikam, ze numericky ciste jen volici KSCM a Okamury by stacili na sejmuti demorakticky zvolenych zastupcu, jen tak pro ilustraci jak nestabilni situaci by to vytvarelo. Jasně... Tak si vezměme praktický příklad. V Ostravě je cca 240 tisíc voličů a v komunálkách 2014 byla volební účast cca 30 %. Což znamená, že pro vyvolání nových voleb by se muselo vyslovit aspoň 15 % (36 tisíc) ze všech voličů. Ovšem voličů KSČM + Okamury bylo jen cca 10 tisíc (pár desetin přes 15 % z hlasujících). Takže numericky by stačili čistě jen voliči KSČM a Okamury jen kdyby i mezi těmi 70 %, kteří v komunálkách nehlasovali, bylo procentuální zastoupení příznivců KSČM a Okamury aspoň takové jako měli mezi hlasujícími, a kdyby úplně všichni tihle příznivci přišli k referendu. A navíc by ještě museli zařídit, aby jich bylo víc než těch, kteří přijdou k referendu a budou proti novým volbám.

me je tvoje jmeno uplne a naprosto ukradeny a nikdy jsem se te na nej neptal. Jen jsem se zeptal, jestli mas funkci u piratu nebo jestli za ne kandidujes No vidíš, a protože já byl přesvědčen, že mě znáš (a jsem o tom přesvědčen stále, ba to přímo vím, právě jsem si to ověřil ... prostě jsi jen asi už zkrátka pustil z hlavy věci z první dekády tohoto století), tak mi ten tvůj dotaz přišel čistě jako lenost udělat pár kliků a podívat se sám.
    Nehledě k tomu, že informace, že mám u Pirátů nějakou (neznámo jakou) funkci, je sama o sobě bezcenná - kdybych byl kupříkladu zástupcem vedoucího technického odboru, tak schopnost takovou funkci vykonávat nijak nesouvisí s názory na přímou a zastupitelskou demokracii či na to co všechno ovlivňuje nezávislost soudů.

A hlavně mě baví tvá dedukce, že se mi "očividně nechce odpovědět". Vzhledem k tomu, jak triviální je ty informace zjistit, tak odmítáním odpovědi jaksi nemám co získat. Ale když ty si testuješ mě (chceš abych, pokud kandiduju, dokázal na počkání dodávat odpovědi), můžu si přece klidně i já testovat tebe (jestli jsi fakt tak schopnej jak se tady snažíš prezentovat).
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: A slovu "částečně" rozumíš? - rozumim. Ale byt "castecne" chranen pred bouranim demokracie mi prijde jako byt jako "castecne" chranen pred HIV. Lepsi proste ty veci, ktery riziko vytvareji, nedelat.

To jako že by k referendu požadujícím opakování voleb přišlo takové množství voličů, aby zúčastnění příznivci komunistů a Okamury tvořili aspoň 22 % všech voličů? Anebo prostě jen mícháš jabka s hruškama? - ne. Jenom rikam, ze numericky ciste jen volici KSCM a Okamury by stacili na sejmuti demorakticky zvolenych zastupcu, jen tak pro ilustraci jak nestabilni situaci by to vytvarelo. Staci k tomu pridat unavu z voleb, vyssi volebni disciplinu komunistu a podobnych extremistu, naprosto normalni fakt, ze vladnouci strany pravidelne zacinaji po vitezstvi ztracet podporu (bez ohledu na to, jestli plni nebo neplni sliby) a naprosto jasne se ukazuje destabilizujici efekt vasich navrhu.

Nemám problém se ke svému jménu přiznat - jezis, me je tvoje jmeno uplne a naprosto ukradeny a nikdy jsem se te na nej neptal. Jen jsem se zeptal, jestli mas funkci u piratu nebo jestli za ne kandidujes. Ani jsem se neptal jakou presne funkci nebo kde kandidujes. A to, jaky s takhle trivialni otazkou delas neuveritelny drahoty a jak to porad okecavas a jak se ti ocividne nechce odpovedet je velky a uzitecny kaminek do skladacky, takze vlastne dekuju za odpoved, uz se tim netrap 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOUCHI: já si třeba tvou přezdívku se jménem žádného z Pirátů nespojuju... takže by to určitě pomohlo.

jinak REDGUY je extrémně chytrý odborník téměř na cokoliv... to si tady na NYXu ještě nezjistil? :-)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    XCHAOS: Nemám, naopak pod touhle přezdívkou mě zná hezkých pár tisíc lidí, a značná část navíc v komunitě, v níž se AFAIK pohybuje i REDGUY.

REDGUY: A slovu "částečně" rozumíš?
    Takze na sejmuti demokraticky zvolenych zastupitelu staci petina lidi? Cili zhruba komunisti + Okamura? To jako že by k referendu požadujícím opakování voleb přišlo takové množství voličů, aby zúčastnění příznivci komunistů a Okamury tvořili aspoň 22 % všech voličů? Anebo prostě jen mícháš jabka s hruškama?

Nemám problém se ke svému jménu přiznat, jen mě zajímá jestli když se tady stavíš do pozice takového chytrolína (který ví naprosto přesně, co je zaručeně škodlivé tu pro demokracii jako takovou, tu pro nezávislost soudů), tak dokážeš aspoň tak triviální věc jako zjistit ho sám. S těmi nápovědami by ti na to mělo stačit jen pár úderů do klávesnice a kliků myší.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: tak jsem tvůj požadavek na parametry referenda minimálně částečně splnil - Coze? Ty si jako myslis, ze "například že by v tom referendu musela pro nové volby hlasovat aspoň polovina počtu voličů, kteří hlasovali v těch napadnutých volbách" je dostatecna specifikace? Navic takova, ktera necemu brani? Volebni ucast v komunalnich volbach byla celkove asi 44% procent. Takze na sejmuti demokraticky zvolenych zastupitelu staci petina lidi? Cili zhruba komunisti + Okamura? Jo, super. To vubec demokracii neohrozuje, to je "zanedbatelna" pravdepodobnost 8)))

A pokud nejsi totální sklerotik nebo neschopa, tak bys měl znát moje občanské jméno či by sis ho měl velmi snadno umět zjistit, a tím pádem odpovědi na své otázky najít sám. - neznam. Ale jestli se ti nechce se k tomu priznat a misto jednoduche odpovedi radsi pises tohle, no, taky to o necem vypovida 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOUCHI: prosímtě, je fakt, že NYX id kandidující za Piráty bych rád uvedl v záhlaví toho ofiko klubu... (pokud teda nemáš tuhle přezdívku za každou cenu jako anonymní...)

Hejtrů se nemá cenu bát - může nám to hlasy jedině přinést. Mlčící většina tyhle kluby čte, jen se nezapojuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: za co zase můžu, spolu s Kalouskem??
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    REDGUY: Vzhledem k tomu, jak se v debatě točíš na přesných formulacích, tak ano, je to zásadní rozdíl.

A hlavně mi není jasný, co teda po mně vlastně chceš. Protože i kdybychom tedy "pravděpodobnost je dostatečně malá" dali pro účely diskuse na roveň "nehrozí", tak jsem tvůj požadavek na parametry referenda minimálně částečně splnil, takže co tam máš dál?

A pokud nejsi totální sklerotik nebo neschopa, tak bys měl znát moje občanské jméno či by sis ho měl velmi snadno umět zjistit, a tím pádem odpovědi na své otázky najít sám.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: je-li pravděpodobnost zneužití nějakého demokratického mechanismu dostatečně malá. 8))

Kazdopadne, vidim, zes vstoupil do XChaosova klubu slovickareni a klickovani. "Pravdepodobnost zneuziti je dostatecne mala" a "Zneuziti nehrozi", to je opravdu zasadni rozdil, diky kteremu me muzes plnym pravem a spravedlive oznacit za "podsouvace" 8))))

Hele, rekni mi jednu vec. Mas u piratu nejakou oficialni funkci, nebo dokonce kandiduje ve volbach?
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    REDGUY: Aha, takže skutečně podsouváš.
    Jednak "vztekání se" vypadá o dost jinak (ale klidně si tomu tak říkej, jestli ti to udělá radost), druhak prohlašovat snahy o to, aby demokratický nástroj zakotvený přímo v ústavě, byl i přiměřeně prakticky používán (nebo snad jsi toho názoru, že se to ustanovení dostalo do ústavy jen pro případ, že by někdy došlo na přímou volbu prezidenta?), za protidemokratické je vskutku absurdní.
    A za třetí, je-li pravděpodobnost zneužití nějakého demokratického mechanismu dostatečně malá, tak označovat ho za protidemokratický je stejně absurdní jako označovat koncept "občan má právo za podmínek stanovených zákonem nabýt a držet střelnou zbraň" za podporu vraždění.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: Celá debata začala tím, že se vztekal, když si někdo dovolil označit vaše snahy za protidemokratické. Jestli si nejsi jistej, že nemůžou mít takový efekt, bylo to vztekání dost nemístné.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    REDGUY: Tak mi prosím nalinkuj, kde píšu, že zneužití přímé demokracie nehrozí. Jsem přesvědčen, že jsem nic takového nenapsal, neb spousta příkladů ze života nám ukazuje, že zneužít se dá v podstatě cokoli (a jak jsem již psal, včetně řady stávajících zákonů).
    Nebo jen u těch případů o kterých byla řeč, nepoznáš rozdíl mezi "nehrozí" a "pravděpodobnost je tak malá, že je zbytečné hledat nějaké další dodatečné pojistky"?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: A to snad znamená, že nelze zajistit, aby se v kárném senátu neobjevili advokáti, s nimiž měl co do činění - aha, ty sis proste jen neprecetl, co pisu. Takze jeste jednou: tvuj argument byl "málokterý soudce si lajsne rozhodovat negativně o soudci jiném, neb by mu to ten druhý mohl oplatit, až budou v opačné situaci". "Oplatit" v BUDOUCNOSTI. Takze, prosim, vysvetli mi, proc presne stejnej argument nejde aplikovat na advokaty? "málokterý ADVOKAT si lajsne rozhodovat negativně o soudci, neb by mu to ten soudce mohl oplatit, až budou v opačné situaci". Jak to zaridis do budoucna?

Plus teda samozrejme mam intenzivni dojem, ze ten tvuj puvodni argument je pitomost. Neni nahodou soucasna struktura karnejch senatu takova, ze podobnej opacnej stret prakticky vylucuje?

soudce soudí podle zákona, takže tím pádem ani nemají moc prostoru, aby se mohli "pomstít" advokátovi, - HAHAHAHAHAHAHA. Jo, jasne. Zakon je proste takovej vyvojovej diagram, po kterym soudce jede prstem a v kazdym bode mu zakon presne rekne, co ma udelat a jakakoliv odchylka je spatne a poruseni zakona. Aaaaawww, jste roztomily 8))) (plus samozrejme ... jestli je to takhle, procpak presne stejnej argument nejde pouzit na soucasny karny senaty slozeny jen ze soudcu? Ty prece taky jedou "podle zakona", takze nehrozi nejaky zneuziti, ne? Zase se to nejak komplikuje 8))

doživotním jmenování soudce není nijak motivován vykonávat svou práci co nejlépe, se ti reagovat nechce? - co na to rict? Dozivotni jmenovani je _soucasti_ nezavislosti soudce. Ostatne, existuje cela rada zemi, kde soudnictvi funguje velmi dobre (vyrazne lepe nez u nas) a kde samozrejme dozivotni jmenovani maji. Zjevne dozivostnost neni zakladni problem. Vychova soudce je slozitej a dlouhej proces jehoz podstatnou soucasti je _prave_ to, aby skrz prosli jen lidi, kteri te dozivotnosti nebudou zneuzivat. Ne kazdej je hovado, kterej v okamziku ziskani dozivotni funkce zacne na vsechno srat.

Já netvrdím, že zneužití přímé demokracie nehrozí - jezis, tak to by sis mel zmenit heslo. Nekdo z tvyho uctu poslednich par dni pise uplne sileny blbosti.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Co treba z toho, ze kazdej soudce za soudi stovky nebo tisice pripadu a v kazdym se setka s nekolikama advokatama. A to snad znamená, že nelze zajistit, aby se v kárném senátu neobjevili advokáti, s nimiž měl co do činění? Jaká je pravděpodobnost, že se soudce během své kariéry setká se všemi advokáty, kteří v republice jsou?

A jak správně podotkl KRAMERIUS, soudce soudí podle zákona, takže tím pádem ani nemají moc prostoru, aby se mohli "pomstít" advokátovi, protože rozsudek podle zákona lze těžko označit z pomstu a rozsudek v rozporu se zákonem by mu odvolací soud hodil na hlavu.

BTW, na tu námitku, že při doživotním jmenování soudce není nijak motivován vykonávat svou práci co nejlépe, se ti reagovat nechce?

Já netvrdím, že zneužití přímé demokracie nehrozí. Ostatně zneužít se dá kdeco, včetně řady věcí v současné legislativě. Jen jsem přesvědčen, že při vhodném nastavení parametrů (například že by v tom referendu musela pro nové volby hlasovat aspoň polovina počtu voličů, kteří hlasovali v těch napadnutých volbách) je pravděpodobnost zneužití zanedbatelná. (Ostatně pokud by s výsledkem voleb byla víc než polovina hlasujících nespokojená, tak pro mě je to dostatečně silný důvod pro nové volby, protože pokud má sněmovna takovouto nedůvěru, je to rozhodně nežádoucí stav.)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    REDGUY: U nás snad soudci nesoudí na základě vlastní úvahy ale podle zákona.
    A tedy pokud jim odvolací soud opakovaně nehází jejich rozhodnutí na hlavu - čím jiný soudce prohlašuje že svoji práci udělali špatně, tak je žádný nepřející advokát nemá za co trestat.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BOUCHI: Mea culpa. "Karne senaty slozene vetsinove z ne-soudcu". Na vysledku to nic nemeni.

A z čeho vyvozuješ, že je pravděpodobnější setkání soudce-advokát oproti setkání soudce-soudce? - /facepalm. Co treba z toho, ze kazdej soudce za soudi stovky nebo tisice pripadu a v kazdym se setka s nekolikama advokatama. A kolikrat ze se stane, ze by stal pred pred karnym senatem, obzvlast v soucasnym modelu?

A to jsi vzal kde, že je ta možnost mnohem větší? Nějaká čísla by to chtělo. - LOL. Viz vyse. Jako to _fakt_ nevidis, ze pocet interakci soudce-advokat je o nekolik radu vyssi, nez pocet interakci soudce-soudce? _FAKT_ _NE_?

to si jako vážně myslíš, že každý člen (nebo dejme tomu každý kandidát) Pirátů má být schopen na počkání spočítat vhodné parametry referenda - no tak minimalne by to mel bejt kazdej clen piratu, kterej sebejiste tvrdi, ze neeee, vubec ne, prima odvolatelnost nijak neohrozi demokracii a nebude se zneuzivat k anulovani vysledku svobodnych voleb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam