• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak hlavne ze umis hledat vinika svych vlastnich neuspechu.... v druhych :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Proč nemůžeš? Já bych je bez reakce klidně nechal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já mám rád alternativy. Pořád jsem mohl i s tím NYXem dosáhnout lepšího výsledku, kdyby se neustavil obecný pocit "Piráti jsou nevolitelní kvůli XCHAOSovi". V podstatě, tvůj cíl byl do mě šít a ten ti vyšel - Piráty jako celek si zastavit nemohl, ale podařilo se ti zhoršit můj výsledek u nich...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jinymi slovy i Twitter jelepsim mediem nez NYX - pokud jde o realny dosah. A co teprv ten Facebook.... :-)
    A ne, rozhodne letosni volby nejsou prvni, pokud jde o vyznamny zasah socialnich medii. ANO i diky jim vysvihlo uz pred ctyrma rokama... jej sis toho (minimalne) ty nevsimnul ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, zajímavé je kolik je "sledujících" a "četlo poslední příspěvek". No a? Ten klub nepatří k bezvýznamým. Třeba na Twitteru jsme donedávna měli jen asi kolem 6000 sledujících, teď to vylezlo na 9000, a určitě zdaleka všichni nesledují každý post...

Tyto volby byly první v ČR, do kterých sociální média opravdu významně zasáhla (bohužel se obávám, že to byl hlavně Faceboook).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty jses demagog ;-) Ta statistika jen pocita, kdo tam alespon jednou vlezl - bez ohledu na obsah (tzn. bez ohledu na tve snahy o nejake "kroceni") - nikoliv to, kdo se tam pravidelneji vraci... smir se s tim, ze tech cca 97% lidi fungujicich na NYXu Pirati vubec nezajimaj natolik, ze by se ve svem zivote vubec obtezovali vlezt do specializovaneho auditka... :D Jen tu dokazujes, ze jsi ani nepochopil principy fungovani media, ktere sis sam zvolil... :) Ale to zrovna u tebe neprekvapi, zejo...
    XCHAOS: mylis se... me vadi fantasmagorie, kterymi Pirati siri... a dnes v OVM to bylo shrnuto dost trefne - Pirati si naivne mysli, ze zivot jde snadno naklikat, ale ono tomu tak v zivote proste neni. A jak moje draha polovicka tyhle veci sleduje nerada, tak tohle zaregistrovala taky hned...
    XCHAOS: tak to "vylepsujes" tim, ze na kazdy druhy reagujes jinde... chudak nahodny navstevnik, co teda prijde a zjisti, ze uz v Piratske diskuzi je takovy chaos, ze ctenar nema vse pohromade... :D Stepeni debaty tvym stylem vede k podstatne neprehlednejsi debate - ale je fakt, ze pri tvem ID jde tvorbu bordelu tak nejak explicitne ocekavat ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: sorry, v tom případě nechápu, proč do příspěvku jen tak mezi řečí zamícháš nějakou další urážky.

Mí dosavadní oponenti (UFO a Danny) aspoň měli celkem jasno, co jim vadí: Piráti obecně a já zvláště (Ostatní Piráty neznali vůbec, takže jim vyčítali jen obecný amatérismus, zatímco mě znali z NYXu nebo dřív, a z nějakého důvodu to, že jsem nepřistoupil na obvyklá pravidla komunikace, je vedlo k podpoře obecného nyxistického postoje, že Piráti jsou obecně podezřelí ale navíc ještě nevolitelní kvůli mojí osobě).

Pokud s nějakým tématem (a s vodohospodářstvím mám společného HODNĚ málo... kromě toho, že na svých výletech samozřejmě pozoruju erozi půdy na polích... ono z auta jedoucího po hlavním tahu není zdaleka vidět vše...) nemám nic společného - proč v příspěvku sakra figuruju, v jakékoliv souvislosti?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: ... a i v tomhle bodě pokračuješ v tom podsouvat mi věci, které jsem neřekl.

víš, existují různé formy debaty.. a i ta korektně vedená a konstruktivní může být celkem zábavná a hlavně zajímavá... ale často se k tomu lidi doberou, až když vyzkouší všechny špatné možnosti.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: amen bratre jsi nejlepsi ze vsech trolu a mas ve vsem vzdy pravdu.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: kcas nikdo nerika ze za to uzes ty - precti si to 10x - 5x je malo lol

Muzes za to ze tady nejde cely den proud hihi proc cez nezakope vedeni do zeme :-D pirati to prosadi ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: hele, nemůžu v tom klubu nechat jen jejich příspěvky bez reakce.

hele, současný oficiálně propagovaný způsob boje s trolly není účinný, protože ti vytvořili celé nové sociální bubliny na sociálních sítích, kde se utvrzují ve svých pravdách. vyklidit pole a neúčastnit se toho bylo velmi neprozíravé.. a čas ukáže, že můj přístup byl ten správný.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jde to, nebo to nejde? v malém to evidentně jde.. jinak článek je podivné kvality, mluví o pokusu s pěstováním bez herbicidů - ale hned vedle se mluví o mandelince (na to by případně se případně používaly pesticidy).

uznávám, že lidí ochotných manuálně na poli je málo. a bio produkty si vzhledem k ceně asi nebude moci dovolit každý... je samozřejmě složitá otázka, jestli lidi, co by pobírali ZP, radši vše prochlastají, nebo jeslti se půjdou přivydělávat na bramborové brigády...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: zvyšující tendenci má ten klub od doby, kdy jsem vás začal trochu krotit :-) a samozřejmě po volebním úspěchu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: podívej, zaručit, aby se realizovalo 100% tvých projektů, bez ohledu na nějaké další posudky a další zájmy ve hře, to ti nezaručí žádná strana.

v podstatě jsem ani nepochopil přesně, coje tvoje práce: jsi projektant v nějaké firmě, která dostává zakázky na vypracování vodohospodářských projektů.. a občas nějaký se i zrealizuje, jo?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DANYSEK: necekam - zapadnou do proudu a bude ticho po pesine.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Vaclav Belohratsky o Piratech... "klik, klik" :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LINKOS: jen ti pripominam, ze za to zatroleni jsi zodpovedny sam,protoze jim na tudle hru skaces a tolerujes to. ..... to už mu tady říkalo lidí :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tech tvych zbylych 39k lidi do piratskeho klubu v zivote nevlezlo... a za to ja fakt nemuzu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Bez chemie je brambor málo a zdraží, říká technolog po testu na polích - iDNES.cz
    https://jihlava.idnes.cz/...uv-brod-vyso-iih-/jihlava-zpravy.aspx?c=A171027_100350_jihlava-zpravy_mv
    Změnila se technologie pěstování, zákazník navíc chce brambory co nejhezčí. Tak Pavel Kasal z Výzkumného ústavu bramborářského v Havlíčkově Brodě vysvětluje, proč v dnešní době není možné pěstovat tuto pro Vysočinu typickou plodinu ve velkém bez použití chemie.

Zemědělci i pracovníci výzkumného ústavu si nutnost použití chemických přípravků znovu ověřili u nedávného pokusu na Pelhřimovsku. Vyčlenili tři pokusná pole, na nichž testovali, jak moc jsou dnes běžně používané herbicidy na hubení plevele potřebné.

„Bez nich to prakticky nejde,“ říká bez okolků Pavel Kasal, vedoucí oddělení pěstebních technologií havlíčkobrodského výzkumného ústavu.
    ...
    Pokud ale vím, existuje řada ekofarem, kde pěstují brambory bez použití chemie a daří se jim…
    Ekologický zemědělec je pěstuje na ploše jednoho, maximálně dvou hektarů. Má jiný okruh zákazníků a odběratelů, kteří mu brambory zaplatí. Protože pěstuje s většími náklady. Vím tady o jednom ekofarmáři, který musel na půli hektaru investovat do sta hodin brigádnické činnosti na odstranění mandelinky. Když si promítnete tyto náklady, jsou brambory o to dražší.

Co na to ekologická farma

Že pěstovat brambory ve velkém bez použití účinných herbicidů je téměř nemožné, připouští i Ludmila Pospíšilová z ekofarmy v Holubí Zhoři u Velké Bíteše.

Na své rodinné farmě chemii nepoužívají. A vidí, kolik je s jedním menším polem brambor práce. Přitom výsledek - že bude bohatá a pěkná úroda - zaručený nemá.

„Mandelinky a plevel sbíráme do kyblíků ručně. I když i na to už existují stroje, zatím si to na velkých polích příliš představit nedovedu,“ přiznává. Podobně nereálný je při velkopěstování starý osvědčený postup, dát do brázd pod brambory při sázení kravský hnůj.

Podle farmářky se brambory umí se škůdci a plevelem samy vypořádat, musí k tomu ale mít vhodné podmínky. „Když je dostatek vláhy, brambory si poradí. Při letošním suchu to ale nezvládly a i u nás byla úroda špatná, hlízy prolezlé,“ říká.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: jen ti pripominam, ze za to zatroleni jsi zodpovedny sam,protoze jim na tudle hru skaces a tolerujes to.
    A druhak, ty neco podobneho predvadis taky,napriklad u solarniho parkovaciho automatu,kde si byl proti taky za kazdou cenu,jen z principu a naopak u solarniho chodniku jsi byl zase pro i pres veskere argumenty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam