• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    VYHULENY_UFO: Hm, a jakou _prací_ si někdo zaslouží přirozenou autoritu v _diskusním_klubu_?

    DANYSEK: Svoboda slova nerovná se povinnost poskytovat prostor. Když pošleš dopis do novin a oni ti ho neotisknou, taky nejde ani o cenzuru ani o zásah do svobody slova.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: snazi se ti vsugerovat ze se mas jit zastrelit :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: No jo, vzdycky se najdou blbci, co ti za ten tvuj bastl zaplati... :-) No sve firme jsi udelal dobrou negativni reklamu - ostatne je videt ze Pirati uz nektere klicove systemy od tebe radsi odstehovali jinam...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ano, ta konfrontace slov a skutku je zabavna - Pirati mluvi o necenzurovanem internetu a svobode slova... ale nazory v online prostoru jim zjevne nepohodlne (a mluvici nikoliv v jejich prospech) chteji silou potlacovat po vzoru cinskych diktatoru a jejich metodami... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Upadlej dratek - to me bude bavit jeste dlouho... to ani po tech letech v oboru neumis nakrimplovat konektor? :-) A poradne vyvazat kabelaz? :D A redundantni spoj s failoverem mezi trasami rozhodne neni o desetinasobnych nakladech... zvlast pokud jses expert na nasazovani opensource technologii... proste jsi to neprofesionalne zbastlil jako obvykle - a tentokrat s verejnou ostudou :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    hromada kecu. uz aby bylo po volbach.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vzhledem k tomu, že to zakázka, kterou jsem firmě přinesl, tak jsem si mohl dát padáka jedině sám. Navíc jsem do toho šel s tím, že půjde o pokus typu Best Effort a že tam není žádné SLA. No a nakonec se stejně přeneslo celkem asi 26 nebo GB, přes ty námi zřízené hotspoty... takže zejména asi na večerní oslavě se ta síť ještě nějak využívala, fail byl, že to spadlo v té hlavní špičce.

    Jinak ano.. .jedním z důvodu spoluvlastnictví firmy je právě to, aby člověk nedostával za podobné věci padáka :-) (Jinak třeba takovému Microsoftu by se pád nějakého softwaru na předváděčce stát nemohl, že ... :-). Jinak odpovědnost si nesu sám a ano... mojí pozici u Pirátů ten fail zrovna neposílil, stejně jako debaty s tebou. (většinový názor mezi Piráty a jejich příznivci je, že takové jako ty bychom měli banovat a ne ztrácet čas debatováním... já to ale beru jako tréninik...)

    Jinak já měl období, kdy na NYXu jsem měl velmi špatnou pověst, a vznikaly tady dokonce specializované haterské kluby, zaměřené na vysmívání se mi (já jsem dokonce vedl v jejich počtu - mám pocit, že tu postupně byly snad až 3 různé?). Ale ty mi v tomhle nemáš moc co vyčítat, viz:

    [ JONY @ Věci Veřejné - Vy říkáte, že není možnost pozvat si na debatu lékařů například soustružníka? ]

    což je příspěvek s ne zcela zanedbatelným počtem palečků :-)

    Takže je třeba říct, že v očích řady lidí Piráty poškozuju ani ne tak výpadkem internetu na volebním štábu (byly tam dva internety nezávislé, právě kvůli tomu...) - jako spíš tím, že ti pořád dovoluju psát do toho oficiálnějšího klubu tady. Ale to si můžu kdykoliv rozmyslet - nezapomínejš, že sankce proti Severní Koreji je možné kdykoliv přitvrdit :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no to určitě :-)) já jsem svůj názor poměrně jednoznačně formuloval (a klidně to udělám znova), jenže ty ses nenamáhal ho 1) přečíst 2) pochopit 3) správně reinterpretovat. (přičemž i poté, co by si tyhle 3 body splnil, s tím názorem pořád můžeš nesouhlasit a mít i vážné výhrady k praktické proveditelnosti - to samozřejmě)

    Tak například první lež, která zazněla dost nedávno, a za kterou v hlavním klubu dostaneš ban, jestli jí ještě jednou zopakuješ, je že "vykládám, jak se po zavedení ZP všichni budeme mít skvěle". To je naprosto lživé tvrzení. Celou dobu zdůrazňuju, že lidí, kteří by bezprostředně po zavedení ZP měli nějaký příjem tam, kde dnes nemají žádný, nebo kterým by se ZP výrazně zvýšil jejich dnešní příjem, nebude zas až tolik. ZP je prostě jen zásahem do struktury sociálních dávek a důchodů. Ve všech mých systémech se ZP

    Chápu, že pojem "spravedlivost" se debatuje špatně, a ty patříš k těm, kdo je schopen ho zaměnit s pojmem "závist" (jak by ovšem znělo, kdybych například řekl o někom, kdo si žádá o spravedlivost pro vraha: "hmm, vy mu jen závidíte, že si troufl udělat něco, co si vy netroufnete, a že byl tak šikovný, že se mu to povedlo"?).

    Nicméně snad i ty vidíš, že to, když ze dvou lidí, kteří si celý život platili do systému důchodového (sociálního) pojištění jeden umře v 60ti letech a druhý v 80ti letech, když oba mají odpracováno prakticky stejně (a naopak - ten, co umřel v 60ti, mohl klidně mít odvody větší!), je určitý problém a může se to dotýkat i tvého pojetí "spravedlnosti" (byť můžeš samozřejmě tvrdit, že ten, kdo umřel v 60ti, nemá co "závidět" tomu, kdo se dožil 80ti...).

    ZP je prostě součástí nějakých širších úvah o postavení člověka ve společnosti, ekonomice a vůbec životě. Jsem za půlkou života, ve svém věku... a samozřejmě, s tím, jak výkonnost (či zatím ne tak výkonnost, jako spíš rychlost regenerace sil) v řadě směrů postupně klesá, tak člověk začíná víc přemýšlet, jak má být svět uspořádaný, aby se to tak nějak nesesypalo a člověk v pozdějším věku nebyl nucen dělat něco, na co už prostě nebude mít síly (a že nebudeme schopni držet krok s tempem inovací, to naše generace teda ví rozhodně dřív, než všechny generace předchozí...)

    Proto mi fakt unavuje, že někdo si na ZP projektuje svoje "co já bych dělal, kdybych nebyl nucen vydělávat peníze" a předpokládá, že by se všichni chovali jako on. Nebo mi taky unavuje, že ZP prostě znamená, že největším přínosem některých lidí pro trh a společnost nakonec je to, když se nebudou do ničeho srát, škodit a přehnaně konzumovat - chápu, že spousta lidí by měla obrovský problém smířit se s tím, že nejen že k ničemu nejsou, ale že ve většině směrů nadělají víc škody, než užitku - ale ZP je přesně vyjádřením toho: ZP vidím jako šanci těch extrémně schopný (přestavme si celou ekonomiku složenou ze samých Elonů Musků), aby zcela dobrovolně nějak "uplatili" ty méně schopné, aby neškodili a nepřekáželi jim.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: bla bla bla bla bla... obavam se, ze o garantovany dostupnosti vis picu, protoze v jakykoliv jiny firme bys dostal kdyz uz ne rovnou padaka, za takovej pruser u zakaznika, tak minimalne by ti ztrhli neco z platu. Ty vole, kdyz sem kdysi delal u ISP na hotline, tak stacil jeden vypadek a do minuty volalo sto lidi a chtelo me jebat, ze nic nefunguje. Vis hovno co je opravdu pracovni tempo a dynamika.

    pro vsechny bude lepsi, kdyz se pirati zase stanou obycejnou virtualni stranou, ktera pise pekny glosy, ale nema podil na ovlivnovani deni v republice. protoze cist takovy kecy od jednoho z 512 straniku, to rve oci. Ale hlavne, ze se tyden hlasuje o tom, jestli odvolat clena.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak pokud "pirátskou volební místností" myslíš volební štáb, tak ano.. to byl fail, a trochu zamtek (výpadek mohl trvat půl hodiny místo hodinu a půl, nakonec jsem zjistil, že náhradní komponent jsem sebou měl.. šlo o banální low-level hardwarový problém se splitterem nápájení, kde se vysmekl drátek z kontaktu a navíc náhradní splitte jsem s sebou měl, ale v rámci diagnostikování všeho možného mi prostě nedošlo, kde ten problém je... jako stejné problémy se řeší dnes a denně, ale ne v takovém stresu a pod takovým tlakem)

    podívej, u garantované dostupnosti 99%, 99.9% 99.99% atd. většinou to zvýšení o jeden řád s sebou nese desetinásobné zvýšení nákladů. věc, která nastala, prostě nastala s určitou pravděpodobností na bázi zákona schválnosti.. takově věci se dějí, říká se jim "generálský efekt" - kdybys někdy doopravdy podnikal, tak bys to zažil - prostě čím víc na tom záleží, tak tím víc se to posere, je jedno, jestli u zkoušky na VŠ nebo s VIP klientem... samozřejmě, takhle u nás nový Babiš-friendly informační systém dal dashboard pro neplacení za nějakou chybně zaúčtovanou fakturu z dávné minulosti řediteli Novy a takové věci... to je prostě tak nějak základ každodenní existence nás, kteří si nepozměňují fungování pravděpodobnosti kolem sebe braním drog...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: (protože nic z toho, co mi podsouváš jako můj názor, není můj názor)


    takze je to jeste horsi nez sem myslel..
    nerikas svoje nazory, ale papouskujes nejaky webiki a ani nejsi schopnej z tech webiku zkopirovat propocty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: v podstatě na tom výroku trvám. Chytří lidé si nepřítomnost autority užívají. Hloupí se snaží na tu nepřítomnost upozornist a autority se dovolávají...

    Sorry, ale tohle je dost zásadním věc, kterou vidím už u klasických teorií Temporary Autonomous Zones z 90tých let: skutečně, aktivity, které jsem začal dělat, většinou fungovaly, než začali nějací hloupí postpubertální muži konat v souladu se svým instinktem a soutěžit o to, kdo z nich se autoritou buď stane, nebo nějakou přiláká. Je víceméně jedno, jaké téma si zvolíš - ale ať už jde o nějaké free mejdan, sousedskou internetovou přístupovou síť, firmu, politickou stranu - ale vždy se objeví nějaký debil, který když zjistí, že se tam v daném Temporary Autonomou Zone nikdo nechová jako autorita, tak se začne chovat jako debil, tzn.

    - začne dělat bordel, který přiláká pozornost autority (nejčastěji - typu, já seženu někomu klíče od střechy s anténama, aby je tam mohli chodit servisovat a oni tam začnou chodit o půlnoci hulit trávu... ale v jistém smyslu i "já spoluzaložím politickou stranu a ty blbci s ní vyhrajou volby" :-))

    - začne upozorňovat na nutnost nějaké autority (se záměrem stát se buď autoritou, nebo ještě spíše šedou eminencí s vlivem na danou autoritu)

    - začne velmi primitivně postupovat ve stylu "stanu se autoritou dříve, než se jí stane někdo jiný" (což je ale současně stejná strategie, která nakonec jako jediná zbývá tomu, kdo tu Temporary Autonomous Zonu otevřel - jakmile se autority začnou objevovat, tak mu nezbývá, než se nějakou sám stát, než ho v tomto někdo předběhne).

    Z výše uvedených důvodů pokládám hru o to, kdo se stane autoritou, za v podstatě virální, parazitní fenomén - jakmile je jednou rozehrána, nutí k soutěži i ty ostatní. A je to poměrně obecně srozumitelná hra (na rozdíl od těch her zábavnějších a sofistikovanějších, které probíhají podle nějakých konsensuálních pravidel a ne pod dikátem autority)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, to je super, že ses tady vynořil s tímhle, to je telepatie.. zrovna jsem totiž tebe a lži, které šíříš o mě a základním příjmu (protože nic z toho, co mi podsouváš jako můj názor, není můj názor) jsem chtěl uvést jako příklad toho, jak si "přirozenou autoritu" taky nezískat.....)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: prizenou autoritu si musis zaslouzit a nezaslouzis si ji zvanenim po internetech, ale nybrz jenom praci.
    proste pohadkama o NZP bez jakychkoliv propoctu a statistiky okouzlis jenom lidi s kratsi pameti a nedostatkem informaci. kolikrat me prekvapi, ze te lidi davaj za vzor moderniho podnikani, jak to valis s arachne labs a wifinama po brevnove. a pak sledujes xchaosuv hodinovy boj s pripojenim k internetu do piratsky volebni mistnosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: kdo má nebo nemá "přirozenou autoritu" je trošku složitější věc. Kdybych se nechal vyprovokovat k tomu, abych použil "nepřirozené" prostředky autoritym, tedy moderátorská práva, tak bych tím právě tenhle tvůj předpoklad potvrdil. Zatím si ale dokázal jen to, že "přirozenou autoritu" nemám tak max. u tebe a u id VYHULENY_UFO, což teda moc - nikdo přece nikdy nebude "přirozenou autoritou" pro všechny, že jo.

    takže nevím, o co se vlastně celou dobu snažíš. ale víceméně je pravděpodobné, že to děláš proto, že tě to baví (skutečně nemám tak rozvinutou paranoiu, abych si představil, že zrovna tebe někdo uplatil, abys nám škodil - na to tě znám příliš dobře, ty jsi dostatečně motivovaný polo-psychopat, abys manipuloval sám za sebe a ne pro někoho :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: jsem spolumajitel firmy, víceméně hlavně z toho důvodu, abych nad sebou neměl šéfa :-)
    a u Pirátů se účastním hlasování o tom, kdo bude v předsednictvu - ne, že by předsteda byl šéf, který mě nějak manažuje. a dtto i jako občan ČR - já chodím k volbám, a (naivně předpokládm) že politici, které volím, musí dodržovat stejné zákony, jako my všicyhni.

    No ale v té debatě jsem to myslel jinak: jednoduše ti debatéři, kteří zkouší, "kdo má opravdu autoritu", se prostě jen chovají jako děti, co dělají rámus a snaží se přilákat pozornost dospělých.

    pleteš skutečně dohromady páté přes deváté - jistě, jsou složitější aktivity, u kterých je nutné mít jasno v tom, kdo je opravdu organizuje, ale online debata je jeden ze samo-organizujícíh jevů, kde když se se lidi řídí některými jednoduchými zásadami - mluví k věci, nekřičí, neskáčou si do řeči, odejdou z debaty když je problém vyřešen nebo když je přestane bavit - tak doopravdy žádnou autoritu ke svému fungování nepotřebuje.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: pouze hloupi lide potrebuji autoritu :-)
    Asi si zalozim seznam hloupich hlasek, todle bude hned pod "proc bych vam mel sdelovat svoje prijmy,sorry jako".

    Jinak muj nazor uz jsem ti zdelil, tys nic nezlepsil/nezmenil(i jinak nez jsem navrhoval) a ted se ti to jen vraci...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: prirozena autorita nic vynucovat nemusi... problem je, ze ty zadnou autoritu nemas... ;-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Zajimave tvrzeni. Jiste tedy nad sebou nemas ani v praci, ani v politickem zivote zadneho sefa, protoze to by implikovalo, ze jsi hloupy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale pokud debata potřebuje "autoritu vynucující pravidla", tak jsou to naopak debatéři, kdo selhali...

    pouze hloupí lidé potřebují autoritu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam