• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: dukaz chces ty... ne ja... :)
    XCHAOS: a tak jiste... ta vase "realita"... virtualni, zjednodusena, ignorujici skutecny stav kolem nas.
    XCHAOS: a proc tam teda ty sam pises ty offtopicy? Das si taky ban? :D Nebo ty jses ten nadclovek, co muze i to, co ostatnim zapovida? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOUCHI: oni se nám vysmívají, že se vůbec snažíme o něčem debatovat a vytvářet si nějaký společný obraz reality. oni by respektovali jen přímou projekci moci.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Když přijmu tvou analogii, tak ty prohlašuješ "jsi zloděj, ale důkazy o tom si dohledej sám". ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: Tak samozrejme, zlodej taky bude tvrdit, ze nic neukrad... necekam, ze svou chybu uznas, ty jses totiz ten nejdokonalejsi! ;-)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Jsem si vyfiltroval a jediné, co by se snad dalo označit za "soud" je
    Klasika, víš o mně houby, ale hodnotíš.
    Navíc na základě něčeho, co sis o mně vyfabuloval, nikoli toho, co jsem zde skutečně napsal.

    A i to je spíš konstatování zjevných skutečností než nějaký "soud".
    Takže smůla, tvrdíš, že "soudím" a nedokážeš to doložit ... ani mě to nepřekvapuje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vetsi veci jsou pod dohledem uz davno... a zabyvat se kazdou koupenou propiskou je nesmysl. Ani sami Pirati nezvladaji ucelene zpracovat dostupna data a omezuji se na nahodile steky a spise ty archivni. Namisto reseni aktualnich problemu se vrtaji prevazne v davne minulosti... ale soucasne vydaje resi jen okrajove - je vtipne mit rozpitvanou davno mrtvou OpenCard... a zatim spokojene nechat utikat dalsi prachy jinde u prave aktualnich zakazek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže celý tvůj pojem "socialismus" je nesmysl a neznamená téměř nic (nebo pokud znamená, tak vysvětli!)

    Piráty lze docela dobře chápat jako poměrně konzervativní občanské hnutí, které prostě jen chce vědět, co se přesně děje s penězi, které občané zaplatí na daních.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BOUCHI: si vyfiltruj sve prispevky vuci me osobe... :) Jestli ses liny, tvuj problem....

    Ale jo, nazorne tu predvadis piratsky pristup - pravidla zadny, zalezi na tom jak se kdo zrovna vyspi a vse je naprosto v poradku. A je fuk zda tady, nebo na urovni vrcholovych organu strany, kteri taky pravidla dodrzuji, jen kdyz se to hodi do kramu (viz kauza stiznosti k NSS... kdy X-krat zopakovany postup byl nahle "spatne", protoze soudruh Michalek & Peksa se "nove" bal o zrovna ziskane koryto)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty hlavne sam porusujes pravidla, co chces aby druzi dodrzovali :-) A ja vim, poukazovani na nedostatky nebylo nikdy popularni... :D V dobach tuhe normalizace vec primo nemozna, ale jelikoz sami Pirati k socialismu nazorove tihnou vlastne ani nemuzou byt prekvapenim praktiky, ktere uzivas...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: odpadnim teplem se vytapel i bazen v Podoli... to fakt neni nejaky novy objev :D A ze je diesel u datacentra nesmysl je... ROFL... kdy ze naposled horelo na Chodove, kdy kus Prahy vic jak hodinu bez proudu...? ;-) Ze to zrovinka nezasahlo vas je jen nahoda, kdyz se neco takoveho prihodi na Reporyjich, asi se uz tak smat nebudes... no proste tu hezky predvadis, jaky bastl to vase takzvane datacentrum ve skutecnosti je... :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DANYSEK: tak misto toho trapnyho fnukani ten svuj uzasnej nazor uz konecne vybal
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    DANYSEK: Hm, a jaképak "soudy" podle tebe vynáším?
    Názor, že svoboda slova neimplikuje povinnost jiných poskytovat někomu prostor pro jeho projevy, a že není cenzurou, pokud moderátor v klubu A řekne diskutujícímu "s tímhle běž do klubu B", zastávám dlouhodobě, podstatně déle než jsem u Pirátů.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: přesně tyhle dementní výroky typu "čichám komunistické myšlení" je něco, čím zabíjíš cokoliv, co bys případně mohl přispět.

    Sám těmi svými příspěvky v jiných fórech (v tom o Trumpovi, například) odkazuješ na hodně zajímavá témata, jenže všechno to zabíjíš tím, že si nějak přehlédl, že svět už prostě není strukturovaný jako za časů tvého mládí. Myšlení se dnes nedělí na "komunistické" a "to ostatní", protože prostě jednak to tak nebylo nikdy - východní blok nebyl "komunistický", ale prostě totalitní, až na drobné kosmetické odlišnosti velmi podobný většině jiných diktatur kdekoliv na světě - dnes se tu debata vede, máme demokracii, takže minimálně tedy fakt tady nikdo nemyslí totalitně.

    Ty máš jedinečnou možnost (kterou by si za komunistické éry fakt neměl) založit si vlastní klub, kde budeš kolem sebe soustřeďovat lidi, se kterými se shodneš. Místo toho plýtváš energií na to, abys rozbíjel bábovičky ostatním.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Novoroční splín?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je to přesně naopak: ty dostáváš spoustu prostoru, ale ať Piráti udělají cokoliv, je to špatně. (prostě špatně je už jen to, že jsou.. přiznej si to...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOUCHI: kdybych debatu moderoval, bude to špatně. když jí nemoderuju, je to špatně. prostě tam není žádná vůle k dohodě, ke kompromisu. kompromis je taky špatně, zjevně...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: ale proč? vždyť není jasně daný, že na tý schůzi chtějí Piráti davy z NYXu...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    XCHAOS: udelej z toho udalost pls
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: cože?? jak souvisí využití odpadního tepla s řešením záložního napájení? zálohování dacatenter nad rámec UPS je dnes overrated. ve starém datacentru Dial Telecomu jediné dva výpadky související s napájením souvisely právě se (na svou dvou dobu velice profesiálně řešeným) systémem záložního napájení: jednou se jim to přepnulo na diesel a oni si toho nevšimli a nafta došla (přesto, že měli pro případ opakování povodní nasmlouvané zásobování generátoru vrtulníkem :-)) a podruhé jim shořel fázovač v tom centrálně zálohovaném zdroj.

    Naproti tomu, pro naše datacentrum jsme elektřinu řešili prostě tak, že jističe jsou výrazně předimenzované oproti skutečnému odběru. A za téměř dva roky existence jsme neměli jediný výpadek...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOCOURMIKES: tohle zrovna teda mohlo jít do "oficiálního" klubu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: to jsem nikde nenapsal - uvedl jsem toliko to, ze jasne napsane hodnotici kriteria pro aplikaci moderacnich pravidel proste neexistuji. Jasneze, chces-li psa biti... tak si kazdy Pirat ten svuj duvod ad-hoc proste najde... :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: hele ty pitomce,vazne nam tu chces namlouvat,ze tu nemas dost prostoru a ze te nekdo omezuje a cenzuruje? Ty uz fakt nevis co bys placal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam