• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no je fakt, ze ovcacek jede takovej ten primitivni komunismus ala halo noviny. ten neni pro ten sofistikovanejsi bolsevismus, kde se jede nzp a urcuje, ktera prace je dulezita a ktera zbytecna. to by ho urcite, ale bavilo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no to bohužel u Ovčáčka zjistíme až po volbách...

    (všimneš si nějakých rozdílů mez Piráty a Ovčáčkem? dokážeš to?)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: protoze nejsem pica a vim, ze troleni patri do internetu a ne do politiky.

    a prave toho se bojim, ze nejste nic jinyho nez parta kluku se silnou reklamou a schopnosti glosovat. takze kdyby se pirati profilovali jako jedovati internetovi glosatori treba na twitru nebo fakebooku, byly by to nejspis jedny z nejctenejsich kanalu. Jenze troleni do politiky nepatri a minimalne je videt u milose zemana, kam vede takove to ovcackovo troleni verejnyho prostoru.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale houby, rackovy PDU umej spinat / merit i kazdej vystup zvlast. Pripadne se delaji PDU jen s merenim jednotlivych vystupu, kdyz nepotrebujes to spinani. To existuje davno... na co ze cekas? :D Cele roky to delaAPC (SchneiderElectric), Eaton... treba.
    XCHAOS: presne mereni spotreby pro kazdeho zakaznika je ve svete naprosto bezna vec (ale i u nas - stav se nekdy na TTC) - casto i s temi online grafy na nejakym zakaznickem portale.
    Zatimco ty nejses schopnej dat na web ani ty fotky... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: v tomto případě s tebou nepolemizuju.. vůbec nechápu, proč trollíš proti nám, když by si se svými superschopnostmi hravě mohl trollit s námi :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jj, ja jsem takovej expert, ze bych se mohl stat z fleku clenem piratsky strany a vubec bych se neztratil. mozna bych se casem vyskrabal i do vedeni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: můžu tě upozornit, že i poměrně sofistikovaný "pes" s IP rozhraním dálkovým spínáním každé zásuvky ukazuje jen celkový odběr. Jestli máš tip na psa s IP rozhraním a individuálním měřákem každé zásuvky, tak to je přesně produkt, na který čekáme a nekoupili za tím místo něj takový, který to nemá...

    VYHULENY_UFO: všichni víme, že jsi expert úplně na všechno. více takových expertů potřebujeme, aby kecali do politiky téhle země, fakt!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty zase chytáš za slovo (ono je osazených zásuvek pěkných pár desítek, že jo)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: zadny problem, ale nekdo to musi prinest a udelat a to uz je problem :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jakoze CAPEX investice +400 Kc / zasuvka vas zruinuje ? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: co to meles vorechu? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: chlazení olejem znám. u nás by to znamenalo prostě do chladícího okruhu kromě výměníků voda-vzduch přidat ještě výměníky voda-olej, žádný problém... až to někdo přinese...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: az za svuj zivot navstivis tolik datovych center, co ja... tak uz te to ani bavit nebude :D Ale na internetech se pise o leckterem projektu, nekteri novinari to oblejzaj radi.. A pak vidis, jak servery i koupou v oleji, bazeny ohrivaj... ale o tvoji sprse proste nikde nikdo nic nepsali :) A fotky na stavajicim webu taky nemate - netusil jsem, ze i v 21.stoleti je tak slozite pridat par obrazku... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: 3D tištěný zásuvky jo? ty už fakt nevíš, co si vymyslet.

    už ses expertů na mining Bitcoinů optal, kolik elektřiny se spotřebuje na "počítání" a kolik se změní na teplo? (ty si uvěřil, že nějaké lepší budoucí chipy budou počítat tak, že vygenerují skoro 0% odpadního tepla, že? a proto je soutěžení v počítání dobré...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: kdo rika, ze by to melo stat vic. open source, diy, zase jedes vymluvy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ne.. to by totiž ten housing musel stát poněkud víc, kdybychom měli tohle proplatit :-) možná jednou (tohle věc, která se dá dokoupit celkem vždycky, až si to na sebe vydělá...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, fotky by měly trochu bejt součástí novýho webu, to je pravda...

    (člověk by čekal, že někdo s takovým zájmem o sousedské sítě a "opravdovou komunitu" jako ty se třeba staví a nechá si to ukázat... nám by se BTW dealer levného housingu hodil, že jo...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: mas k tomu online schemata a pritom nikde neni zadnej odkaz? :D Zadny fotky? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nemate digitalni elektromery s dalkovym odectem, abyste vedeli a meli graficky znazornenou okamzitou spotrebu na kazdy zasuvce v racku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: můžeš se stavit na exkurzi.. měl jsem tam už i výpravu z jedné střední školy :-) (ti spíš nikdy neviděli datacentrum jako takové).

    Ale fakticky je to dobře zdokumentované: mám k tomu online schéma s odečty senzoru, zapisujeme si stavy elektroměrů v rackách i u klimatizačního systému, atd.

    EU na stejnou věc BTW vypisuje obrovské granty (které se u nás snaží velké firmy čerpat, počítá jim to univerzitní výzkumný ústav,apod.)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak rikam - nikde se o tom nepise, neni to nikde nijak verohodne zdokumentovane... proste tu jen neco rikas a vubec to nemusi byt pravda :-) Pulka podnikatelu lze a tvrdi, ze ma neco, co vlastne nema :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam