• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jakoze CAPEX investice +400 Kc / zasuvka vas zruinuje ? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: kdo rika, ze by to melo stat vic. open source, diy, zase jedes vymluvy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ne.. to by totiž ten housing musel stát poněkud víc, kdybychom měli tohle proplatit :-) možná jednou (tohle věc, která se dá dokoupit celkem vždycky, až si to na sebe vydělá...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, fotky by měly trochu bejt součástí novýho webu, to je pravda...

    (člověk by čekal, že někdo s takovým zájmem o sousedské sítě a "opravdovou komunitu" jako ty se třeba staví a nechá si to ukázat... nám by se BTW dealer levného housingu hodil, že jo...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: mas k tomu online schemata a pritom nikde neni zadnej odkaz? :D Zadny fotky? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nemate digitalni elektromery s dalkovym odectem, abyste vedeli a meli graficky znazornenou okamzitou spotrebu na kazdy zasuvce v racku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: můžeš se stavit na exkurzi.. měl jsem tam už i výpravu z jedné střední školy :-) (ti spíš nikdy neviděli datacentrum jako takové).

    Ale fakticky je to dobře zdokumentované: mám k tomu online schéma s odečty senzoru, zapisujeme si stavy elektroměrů v rackách i u klimatizačního systému, atd.

    EU na stejnou věc BTW vypisuje obrovské granty (které se u nás snaží velké firmy čerpat, počítá jim to univerzitní výzkumný ústav,apod.)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak rikam - nikde se o tom nepise, neni to nikde nijak verohodne zdokumentovane... proste tu jen neco rikas a vubec to nemusi byt pravda :-) Pulka podnikatelu lze a tvrdi, ze ma neco, co vlastne nema :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, nějaká energie unikne skrz lasery, co svítí do optických vláken. Ale jinak problém je, že fakt se žádná energie - min. z datacentra jako celku - neuvolní jinak, než v podobě tepla

    (možná toto vysvětluje tvojí benevolentnost vůči spotřebě miningu - kdybys víc vnímal, že ani watt nepade na nějaké "počítání" - protože to počítání se prostě děje tak, že se elektřina proměňuje na teplo - z fyzikálního hlediska, tak nad tím celým možná budeš kroutit hlavou víc)

    no ok, je to tu hodně offtpic. moje celková skepse k modernitě je jistě to, co označuješ za "anarchistické a komunistické myšlení".. ale věř tomu, že většina Pirátů je víc technooptimistických, než já...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: kdybys napsal "temer vsechna" s tim bych souhlasil, jinak byvas vetsi puntickar.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hehe, vida další :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ani netuší, že všechna energie se spotřebuje na teplo

    tak cim to, ze pocitace pocitaji, kdyz se veskera energie vyzari v podobe tepla?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO:
    DANYSEK: ale houby. něco si o tom pogooglete, ve světě je to běžné. u nás je kultura podnikání jinde...

    není to perpetum mobille. ten chladící faktor nám dle současné provozní knihy vychází asi 1.3, dlouhodobě, ale pointa, že je v zimě se využije 100% tepla a v létě na ohřev vody v 15 bytech pořád určitě víc, než kolik je té energie přidané navíc, na chlazení

    v tomhle fóru je to offtopic (škovalo mi ale, že jsem většina lidí, i v rámci IT, ani netuší, že všechna energie se spotřebuje na teplo - argument "ale něco se přece spotřebuje na to počítání" mě fakt dostal :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: fakt laciný...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: xchaos vymyslel perpetuum mobile.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Dost se divim, ze kdyz se tu tak chvastas prevratnosti toho reseni, ze se o tom nikde moc v odbornych kruzich nepsalo... kdyz je to tak prevratny jak pises :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Máme horší. 1.1 je ovšem v zimě bez využití odpadního tepla... prostě bez klimatizace, jen pasivně chladěj venku, když je míň než 20 stupňů.

    To nemůžeš srovnávat s tím, když ty domácnosti takhle nespálej elektřinu na ohřev vody (plyn v domě není), kterou spálí datacentrum. Když sečteš odběr barák + datacentrum, tak je výsledek bezkonkurenční: spotřebuje se jen nepatrně víc, než by se spotřebovalo stejně. Proti tomu i kdybys chladil s porušením termodynamických zákonů nebo měl datacentrum chlazený arktickými mořskými proudy, tak pořád tu energii _spotřebuješ_. Tady jí _využiješ_ , tu samou energii 2x... to je nesrovnatelné.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: z odpadniho tepla moc nove energie nutne na napajeni cele te legrace zvane internet nevyrobis :-) Dnesni moderni datacentra maji PUE kolem 1,1... tedy na uchlazeni 1000kW prikonu technologie staci 100W. Kdyz tu tak machrujes tim "svym", jakeze PUE tedy mas? ;-)
    Na Brevnove jste o te paterni mistni komunikaci vedeli zrovnatak. V uzemnim planu je uz sakra dlouho, ne-li odjakziva (neco bude uz z dob prvni republiky). A hlavne, zadna dalnice nikdy pres Brevnov v planu nebyla... to ze nekteri exoti - tebe nevyjimaje - neumi spravne pojmenovat je holt projev neznalosti.

    A kvizova otazka, myslis ze elektomobily problem prachu z dopravy (tedy dnes jeho nejproblematictejsi slozku) vyresi? :D Jo a drony...v prostoru, kde mas CTR defacto tri letist... to je utopie sama o sobe :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: škoda, že NYX není housovaný v mém datacentru, kde se odpadní teplo využívá :-) každopádně ano, optimalizací není nikdy dost, autobusy MHD, které by jezdily prázdné, jsou stejný problém, jako dálnice ucpaná osobními auty.

    v tom Suchdole věděli, že tam dálnice povede. Jako je to problém, ale možná si vystihl, proč za sebe nejsem moc velkým fanouškem osobních aut a nevidím velkou pointu v tom, že provoz neustále stoupá. z hlediska běžného politika jediného, o čem se dá mluvit, je MHD... mě zajímají ale skutečné alternativy v dopravě.. cyklistika, elektrokola, carsharing, elektromobily (no ty by pravda dálnice ucpaly úplně stejně), drony, elektrická letadla a já nevím co vše si představíš. Zajímá mi vzdálenější budoucnost a cesta k ní stěží bude lineární.. bude disruptivní, nebude to plynulý přechod. (Asi nikdy v minulosti nebyl...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: stejne jako na druhe strane mesta musi nekdo trpet spalovnu, kde konci bordel, ktery ty daleko od ni vyprodukujes... potazmo stejne jako nekde jinde musi trpet kour z elektrarny, abys tady mohl "ciste" zvanit na internetu.
    Nedokoncenost Prazskeho okruhu si bez vyridit na Suchdol s temi majiteli nove postavenych domecku na "lukrativnich" pozemcich v blizkosti planovane dalnice... ;-) Oni se tam chovaji stejne jako ty tady. Mesta kupodivu ve svych vnitrnich castech potrebuji paterni komunikace a nekudy vest proste musi. Zatim jsi nepredlozil zadnou alternativu - a uz vubec ne nic v podobe, co by soucasne nevedlo kolem tveho baraku a zaroven neobtezovalo nekoho jineho ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: fajn... takže nemáme právo, aby to bylo lepší, a musíme na svém území strpět tranzitní dálnici. A to nejlépe dřív, než bude dokončen obchvat Prahy, aby si přes nás zkracoval cestu i tranzit osobními auty...

    hele, tohle je regionální záležitost, s Piráty souvisí velice okrajově (Dana Balcarová ani není na Praze 6...)... zkus svoje teze nahodit třeba v [ PRAHA 6 (nejlepší místo mezi nebem a zemí) ] jistě je místní vřele přijmou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam