• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nemusim nikomu nic tlacit shora, protoze lidi, se kterejma delam tak nejak tusi, ze ipv6 existuje a nema smysl ho ignorovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: u nás si překvapivě taky řeknou. Tvůj spolubojovník v debatě nejen, že má opačný názor na můj "anarchismus a komunismus" (podle něj sousedské sítě buduju jen kvůli svému prospěchu - to by se ti mohlo líbit, že :-) ale také má opačný názor, jestli si lidi mají o služby říct, nebo jestli jim mají být tlačeny shora (např. IPv6)

    DANYSEK: u nás mají jeden server taky... který bude primární a který záložní se rozhodne tak nějak na základě toho, že budou mít informace (např. admina překvapilo, že už dávno mají k dispozici gigabit a tak)

    (a taky si třeba dělají statistiky dostupnosti, rychlosti, apod.)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: aha, protoze ja tomu nejak nerozumim v cem je problem. me si zakaznik rekl jaky sluzby chce mit na ipv4 a ipv6 rozhranich (webiki, posta a nejaky databaze) a nebyla zadna potiz. ale zase je fakt, ze nevim, co dela serverhouse s odpadnim teplem z tech serveru, coz by se mi u chaose asi nestalo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: no ono v realu si uz i Pirati sve veci od XCHAOSe uz stacili odstehovat ty dve sve masiny do normalni (profi) serverovny :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja teda nejsem takovej expert pres internety jako xchaos, ale nedavno po me chteli, abych pripojil nejaky linuxy (debiany) k internetu a ipv6 sem dostal od serverhouse nativne. takze fakt nevim v cem je problem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: co to mumlas? :-) Odkaz tam vede treba z http://spoje.net/internet/home/instalace/ nebo z http://spoje.net/internet/why/ ... a jeste lepsi je, ze z http://spoje.net/internet/ pokus na kliknuti na odkaz "PROFI" konci na HTTP/404. Proste normalni a totalni amaterismus.
    O moji integraci mit strach skutecne nemusis... ja si muzu dost vybirat, cemu se budu venovat... ;-) A ano, nektere tobe mozna viditelne aktivity jsem omezil, jinde jsem uzitecnejsi... a o neintegraci rec byt nemuze, at uz pracovne, tak i v nepracovnich aktivitach se pohybuju ve velkych kolektivech ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale co nefunguje, prosímtě :-) to že na jednom starším intranetovém serveru (nejspíš tam byl web stejně jen testovací) někdo nepovolil http přes IPv6 ale přitom mu rutině dal AAAA záznam, do dokazuje... co přesně? můžeš ukázat nějakou službu pro veřejnost, která podle tebe nejede?

    Popravdě, jsi živoucí ukázkou, jak se z adminů, kteří se právě nějak neintegrují, stanou totální rejpající sociopati. Ano, připouštím, že to asi buď dělá ta profese (a nebo že tyhle vlastnosti jsou předpoklady pro tu profesi) - ale názorně tady demonstruješ určitý problém, který máš... a lidi si udělají obrázek sami (vedle si ho už udělali)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty experte, stejne jsme pred 20-25 lety resili koexistenci IPX a IP siti... :D

    IPv6 debilni neni, to ze s tim neumis je tvuj fail - ze ani za tech 20 let ses to nezvladl naucit tak, aby ti to fungovalo - ackoliv jinde to zvladaji, proste to je jasny dukaz tve neschopnosti zaobaleny do blbych kecu. Nechapu o jakem "dinosaurovi" mluvis - vede tam odkaz z vasi firemni prezentace - takze maximalne priznavas, ze ve sve firme mas pekny bordel... a to v te rovine, ze ani nedokazes uhlidat ani jednu blbou webovou prezentaci... :D

    Selhani zamestnancu je samozrejme tez vzdy take projevem selhani managementu... ergo nesvadej sve vlastni pochybeni na druhe ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak zrovna tenhle server nenabízí žádnou podstatnou službu pro veřejnost, tak to nikdo neřešil.

    ano, souhlasím, že design IPv6 je debilní v tomto - že pokud člověk něčemu jednou přiřadí IPv6 adresu, není tam žádná zpětná kompatibilita. Pokud někdo před 20 lety na toto upozorňoval, že pojmout to jako 2 různé, spolu vůbec nesouvisející internety, bude trochu problém - inu, nediv se, že ta adopce je i 20 let poté tak pomalá.

    každopádně, ve frmě mají různí lidé na starost různé věci, a spíš by bylo na místě se ptát, proč sakra někdo v první řadě pustil webserver na stroji, na kterém ani nemá co dělat - než proč to nevyupgradeoval na IPv6. Zrovna tenhle dionysus je pozůstatek opravdové CZFree komunity, obávám se :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no je to videt, zes to "delal"... funguje vam to fakt velmi dobre... :D
    $ telnet -6 dionysus.spoje.net 80
    Trying 2001:67c:2190:1030::2...
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection timed out
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: hlavně lže, jjá se na implementaci IPv6 řešení aktivně podílel
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    trotlovani ze jsi neschopny delat i svoji praci sem patri nebo ne? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak sam jsi napsal, ze treba o DNSSEC jsis nic neprecetl, IPv6 je pro tebe taky spis sprosty slovo... mam pokracovat? :D
    I bastleni se vyviji - mj. je zde patrny posun od lepeni konstrukci z diskretnich soucastek k pocitacove rizenym vecem - coz je patrne i na sortimentu zmineneho GME, kdy drive zcela bezne soucastky tam dnes uz taky nesezenes.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: co z toho, co dnes děláme, je "know how staré 20 let"? a jaké super nové know-how sis pořídil ty?

    podívej, část lidí si bude vždycky chtít bastlit. Já naší budoucnost vidím někde cca jako u prodejen GM Electronic...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to mas z toho, ze akorat zvanis a spolehas na to, ze s knowhow dvacet let starym vystacis na veky... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak ze pripojujes Hilslera jsi uz sam prasknul :D
    Skutecna komunita se neomezuje jen na konzum spojeny s pripojenim k internetu. Ale nachazi dalsi spolecne jmenovatele a venuji se dalsim aktivitam. A hlavne - o tom, co (ne)bude nerozhoduje samozvany gubernator - ale definovane demokraticke procesy oprene o hlasovani vsech, kdo to ovlivnit chteji... a tenhle model na tom vasem brehu funguje akorat v Radotine. A v tvem sousedstvi je CZF - prodane Dialu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já nevím, DNS není moje oddělení, zvlášť DNSSEC jsem pořádně nenastudoval. Našel jsem si poměrně snadno, že sice pro doménu spoje.net je aktivní, ale že nemá všechny kontroly v pořádku a nějaká maličkost tam chybí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak k problematice mého "anarchistického a komunistického byznusu" též jinde - [ XCHAOS @ Věci Veřejné - Doufám, že se v @CzechTV poučili a Marcele Augustové budou opět grafy dělat "vžum". ]

    Ve skutečnosti ani nevíš, jak mi zatápí, že si tyhle drby o mě kdysi rozšířil (ale proč? jaké měl kdo s CZFree záměry? proč tomu někomu můj přístup "svobodné sítě" místo "neziskové sítě" tolik vadil?)

    Připojujeme na Praze 6 a 7 opravdu velkou spoustu bytů a vil celkem zajímavých osobností, samozřejmě nemůžu prozrazovat konkrétní jména, ale jsou mezi nimi milionáři a miliardáři (ale taky i důchodci či single žijící ženy v garsonkách - fakt široké rozpětí).

    Pořád tak nějak čekám, že my vysvětlíš tu "opravdovou komunitu", která by tu v CZFree vznikla beze mě :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: "se zhrouti"... to nemas monitoring? :D Tvuj pristup k IT je viditelne v duchu early-90... :-) Tvuj argument je samozrejme dost v mimo, kdy DNS root i klicove TLD podpis davno maji... a zadna "tragedie" se nekona... kdyby jo, tvoje nepodepsane 2nd level domeny to fakt nevytrhnou...

    Sve doma nema skoro nikdo - provoz nemovitosti take neco stoji a nuti te mit dalsi lidi starajici se o vec, ktera neni core byznys a proste s tim jsou dlouhodobe starosti a povinnosti, na ktere ty mozna jen kasles a nevidis je... takze i velci operatori jdou cestou pronajmu, kde tyhle cinnosti deleguji na sve specializovane dodavatele, co vse potrebne zajisti.

    CZF rozhodne neni jen na P12. O tom si dovoluju neco vedet - uz jen proto, ze par tem sitim obcas s necim pomaham. Takze diky za poucovani :-) Otazkou je, co ty pro komunitu vlastne delas, zejo... tedy krome parazitovani na jmene, co buduji spis druzi... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: piko do toho prosím netahej, na to jsou jiný experti...

    co se DNSSEC týče, tak to není moje oddělení a možná to má nějaký důvod (aby klíčové systémy fungovaly, i pokud se infrastruktura podepisování zhroutí? v tom případě by asi DNS servery měly být v jiné doméně, nevím.. zeptám se)

    Protože se sám jistě pokládáš za velmi dobrého znalce poměrů na českém telekomunikačním trhu, tak mi překvapuje, že nevíš, že Dial datacentrum v Karlině zcela zrušil už asi před dvěma lety - ano, část infrastruktury máme v TV věži na Žižkově (kde to datacentrum zase není nijak obří - a my tam máme jediný rack. Má to svoje důvody, ty jsou i v dostupnosti více telekomunikačních operátorů, pronájmu okruhů, nákupu linek. Klienti si můžou vybrat, za Žižkov zaplatěj o něco víc (tedˇ zrovna jeden dlouholetý klient vypovídá na Žižkově, zatímco Břevnov průběžně roste - 3 a kus racku)

    Podle mě i malý telco operátor musí mít nějaké "doma", kde má náklady nejnižší - čistě jen "spekulativním pronajímáním" si nejde doopravdy udržet podíl na trhu.

    Jak říkám - opakovaně tě zvu na exkurzi, ty žiješ pořád v představě, že jediné velké CZFree v Praze je na Praze 12, ale my jsme tady na šestce kupodivu ledacos udrželi (navzdory tomu, že "opravdová komunita" se často rozstěhovala někam úplně jinam a v původních lokalitách APček už dávno ani nebydlí...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam