DANYSEK: piko do toho prosím netahej, na to jsou jiný experti...
co se DNSSEC týče, tak to není moje oddělení a možná to má nějaký důvod (aby klíčové systémy fungovaly, i pokud se infrastruktura podepisování zhroutí? v tom případě by asi DNS servery měly být v jiné doméně, nevím.. zeptám se)
Protože se sám jistě pokládáš za velmi dobrého znalce poměrů na českém telekomunikačním trhu, tak mi překvapuje, že nevíš, že Dial datacentrum v Karlině zcela zrušil už asi před dvěma lety - ano, část infrastruktury máme v TV věži na Žižkově (kde to datacentrum zase není nijak obří - a my tam máme jediný rack. Má to svoje důvody, ty jsou i v dostupnosti více telekomunikačních operátorů, pronájmu okruhů, nákupu linek. Klienti si můžou vybrat, za Žižkov zaplatěj o něco víc (tedˇ zrovna jeden dlouholetý klient vypovídá na Žižkově, zatímco Břevnov průběžně roste - 3 a kus racku)
Podle mě i malý telco operátor musí mít nějaké "doma", kde má náklady nejnižší - čistě jen "spekulativním pronajímáním" si nejde doopravdy udržet podíl na trhu.
Jak říkám - opakovaně tě zvu na exkurzi, ty žiješ pořád v představě, že jediné velké CZFree v Praze je na Praze 12, ale my jsme tady na šestce kupodivu ledacos udrželi (navzdory tomu, že "opravdová komunita" se často rozstěhovala někam úplně jinam a v původních lokalitách APček už dávno ani nebydlí...)