• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEIKIN: keby pirati boli anarchokapitalisti, tak by v prvom rade do parlamentu vobec nekandidovali, ked je stat zlo, nie? Nie som odbornikom na libertinsky komunizmus, ale nepresadzuju tiez neparlamentnu cestu?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Zdravím piráty. Mám jeden opravdu seriozní dotaz (netrolling).

    Úvod: V současné doby sjíždím přednášky od Urzy. Defacto hlásá to, že stát je zlo (daně, regulace) a měl by být co nejmenší nebo vůbec. Základ je založen na privátním vlastnictví a rozhodování.

    Chci se zeptat, jestli Piráti jsou spíše více anarchokapitalisti nebo spíše tíhnou k libertinskému komunismu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: proc by mela byt vec, ktera je ve svete naprosto standardne koncakum davana (podivej se na USA) mela byt opt-in? :D Ale chapu tvoji fobii z IPv6, kdyz sam ani nedokazes spravit konektivitu k jednomu blbymu serveru... :D Nehlede na to, ze zrovna tebou zminovane Windows se o IPv6 snazi aspon skrze tunel (kterej tim tvym super-"bezpecnym" NATem urcite projde - a fakt tam prolejza), kdyz ji nedostanou nativne... tak fakt nevim, cemu ze jsi to vlastne pomohl... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no a to by mi přesně zajímalo, jestli teda podle tebe IPv6 firewall má být opt-in, nebo opt-out :-) protože před rokem tě k nepříčetnosti vytáčela představa, že by pro lamy byl opt-out ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: auta jsou pro deti mnohem nebezpecnejsi... kdyz uz to beres takhle :-) Rozhodne vic nez, ten jak rikas pseudo-firewallovany internet... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: taky musis mit komentar i ke kazdy OT sracce, ze? no tak delej, at mas posledni slovo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: podívej, že s psytrancem máš problém, to si nešlo povšimnout v jiných klubech ale je tam několik paradoxů:

    1) sice jsou to často lidé s psychedelickou zkušeností, ale ne všichni tripují právě na psytrancu - spousta lidí tam prostě zachlastá, populární je mdma, což je sice "smažkovský", ale zdaleka ne tak nebezpečný, jako piko a koneckonců i jiný amfetaminy.

    2) tucka to samozřejmě je, nejde to vnímat moc ja hudbu, už léta říkám, že je to spíš srovnatelný s "úpravou sjezdovky" pro lyžaře, ale aspoň se to nedělá celoročně

    3) co se potřeby nějakého kmenového rituálu v přírodě týče - tak samozřejmě, sportovní události, trampské potlachy, freetekno více či méně "na prasáka" nebo komerční psytrance si v tomhle "žánru" zdařile konkurují, a samozřejmě, psytrancy pořádá spousta typů lidí a partiček a DJové k tomu přistupují taky různě: rozpětí tam máš asi tak velké jako mezi venkovským agrometalem vs. art-rockovými velikány 70tých let. Některý psytrance je velmi inteligentní a některé party kde se hraje mohou být dost konzum. (že to zrovna tebe překvapuje...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: myslim, ze co se tyce pocitu nadrazenosti, spis bych zabrousil do kruhu psajtrencovy tucky a psychedelickych smazek. ale to je silne OT zde.

    //jinak se v tom babrat nechci, ale ja nejsem presvedcem o tom, ze deti by se mely zabyvat pestovani travy a celej ten server je k smichu. jeho doba se prezila, dnes je konopi soucasti globalniho byznysu bilejch limecku. v podstate stejna evoluce (a spravna, protoze underground musi driv nebo pozdeji zarucene skoncit) jako v pripade internetu nebo bitkojnu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vysvětli to Dannymu, prosímtě, ten má pocit, že děti ohrožuje na životě :-) Já pokládám za opravdovou drogovou epidemii piko a hroznou aroganci a pocit nadřazenosti jeho uživatelů :-)

    A co se týče drog. vs. adrenalinových sportů... prostě po hulení trávy člověk (s predispozicemi) může skončit s mozkem v sádře, na nějaký čas, zatím např. po parašutismu se zlámanýma hnátama v sádře. Ke všemu je potřeba přistupovat trochu ... ehm, komunitně a mít zpětné vazby.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: me zase az tak grower.cz nezajima, server hlavne pro deti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: překvapuje mi, že it-ubermensch s tvými schopnostmi se nemůže podívat sám:

    xchaos@ltsp:~$ host grower.cz
    grower.cz has address 88.208.121.58

    xchaos@ltsp:~$ whois 88.208.121.58

    inetnum: 88.208.121.0 - 88.208.123.255
    netname: SPOJE-NET
    descr: SPOJE.NET s.r.o.
    country: CZ
    admin-c: MM29916-RIPE
    tech-c: DIAL666-RIPE
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: DIALTELECOM-MNT
    created: 2008-07-10T14:16:32Z
    last-modified: 2011-09-29T14:20:17Z
    source: RIPE

    Ano, běží na IP adresách, které máme pronajaté od Dial Telecom. Tedy, jak se nám Danny vysmívá: je to jeden z klientů, kteří kašlou na přečíslování do našeho ASN, a taky (pokud se nepletu), zrovna odpadní teplo tohoto serverů není využíváno (což u pěstitelů pod zářivkou, ekologických barbarů, skutečně moc nepřekvapí...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: pokud bezi dal, tak tedy uz nebezi u vas, mam to tak chapat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: výsledný produkt by si jim musel ovšem nejdřív dokázat (stejně jako Kalouskovi by bylo nutné nejdřív něco dokázat :-)

    pro server grower.cz si jednou přišla dokonce snad i police. pokud běží dál, tak bych řekl, že to asi nějak vyřešili (nejspíš asi budou ta opravdová komunita, jejímuž vzniku já tak zarytě bráním...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: grower.cz, tam jede prodej klonu, semen, vybaveni a dokonce i vyslednyho produktu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a ty myslis, ze treba UPC nejakej firewall vubec resi (i na te IPv4, kde rozdava verejky odjakziva)? A fakt si myslis, ze se svym pristupem pri tak mizivem podilu na trhu, co mas teda neco ochranis? ;-) UPC to resi jinak - ano, kdyz je problem s tvym koncovym bodem, oreze ti komunikaci na tu skutecne zakladni... a upozorni te. Predpokladam, ze tobe kdyz prijde report z CSIRTu, tak ani diky svemu NATu obcas netusis komu to preposlat a hadam ze to hazis do kose... :D
    Kdyz ses takovy expert na security, tak bys mohl vedet, ze i vychozi nastaveni Windows se nekam posunulo. A v neposledni rade dnesni zranitelnosti jsou natolik sofistikovane, ze ten tvuj NAT s prstem v nose obejdou. Takze ano, co ze jsi to ochranil? :D To je jak jit k doktorovi a jasat nad tim, ze ti predepsal nejaky PLACEBO :D I kdyz ty bys urcite jasal, jak te ctu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: a k druhému odstavci.. fakt si myslíš, že firewall na straně ISP pro IPv6 traffic má být pro nic netušící uživatele opt-in???

    nebo popravdě - co vlastně tvrdíš? (kromě toho, že jsem amatér a každý, kdo se mnou spolupracuje v telco nebo v politice je taky amatér, protože nikdo jiný než amatér by do něčeho, v čem se jakkoliv angažuje xChaos, evidentně nešel, a všechno, okolo čeho jsem se kdy ochomejtl je amatérský bastl, apod.)

    nějak kromě kritiky pořád nechápu, co je vlastně tvůj názor (popravdě - na ledacos). vší té okázalé povýšené a cynické kritiky je tolik, že se vlastně ztrácí, jestli jsi vlastně _pro něco_ (sousedské sítě vlastně ne, jen teda opravdová komunita, linux taky ne, je stejně děravý jako wokna, politické preference neprozradší, ale Piráti jsou mezi těmi horšími.. co je vlastně teda aspoň na nule, pokud ne dobře?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ehm... třeba před příchozím trafficem?

    kdo říká, že neumíme nastavit firewall pro IPv6? jediné, co jsem zmínil je to, jestli firewall je opt-in nebo opt-out.

    (Popravdě, měřeno mezi členy českých politických stran si myslím, že mám o IPv6 celkem nadprůměrný přehled... ok, v ODS a u Svobodných pár ajťáků asi bude, ale chtěl by sis FAKT popovídat o tomhle třeba s členy SPD? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: resis ptakoviny - viz nize... jako fakt ne, to ze ty compy schovas za nejaky svuj priblbly NAT je nijak pred prakticky nicim stejne neochrani... :D A propo... ty po tech letech s Linuxem dodnes neumis nastavit ip6tables...abys tedy docilil "stejneho" chovani, jako v pripade IPv4+NAT? :D
    A jako jo, i Linux je pekne derava platforma... bohuzel fanusikove opensource o bezpecnosti vic zvani, ale zkoumani kodu se nijak zvlast nevenuji - a konci to tak, ze tu a tam vyplave na povrch chyba stara i spoustu let roky spinkajici bez povsimnuti a buhvikymvsim zneuzita... :D Ve skutecnosti na tom nejsou Windows o moc hur/lip nez Linux - jen si to odmitas pripustit... ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale prosímtě, NAT funguje jako firewall, poskytuje pseudoanonymitu, ale přináší i problémy (blokování sdílených IP na službách, které detekovaly viry nebo abuse, apod.). určitě to řešíš dnes a denně.

    V IPv6 máme popravdě pokud vím jedinou neshodu, že by klienti, pokud měli automatické IPv6, byli nejspíš za firewallem na routeru, který by byl opt-out, ne opt-in. Tohle by byla prostě firemní politika - vůbec nejsem proti tomu, aby si o zrušení firewallu všichni požádali a všichni ho měli vypnutý, ale musí v tomto existovat nějaká osvěta. Windows jsou prostě tak děravá platforma, že nevíš dne ani hodiny, kde by se ukázalo, že je umístění PC na "otevřeném netu" katastrofa.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: co ja vim kde to kdo koupil... ja jen k cemu ta tvoje podle tebe neskodna kyticka muze vest :D Ale furt si mi nevysvetlil, proc teda vedle toho tak krecovite argumentujes nutnosti sve zakazniky branit proti hrozbam z internetu tim, ze je schovas za nejaky NAT (presneji tedy PAT)... :D Vzdyt to je v podstate na stejne urovni. Vzdyt je to i proti hlasane filosofii o svobode - ty z pozice nejakeho autokrata samovolne rozhodujes, co je pro tve zakazniky dobre... :D Mas mi skutecne co vycitat... ty technologicky spatecniku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam