• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    PJGEPR: Pocitac efektivne primotop je, prakticky vsetku spotrebovanu energiu premeni na teplo (az na zanededbatelne veci typu blikanie lediek, zvuk, atd). To ze zaroven dokaze vykonavat nejake vypocty neznizuje jeho funkcnost primotopu. Ano, je to sakra zdrahy a zlozity primotop, ale ked ho uz mas, tak v tejto roli funguje na jednicku.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    XCHAOS: gdpr není směrnice, a rozhodně nic neporušíš, když rozšíříš pravdivé info o zneužívání náhrad...

    co u těch pirátů zobete?!
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    NIEKT0: ne ... počítač fakt není přímotop stejně jako jím není fén ani lednice. možná by stálo za to uvědomit si, že nejsou studentíky na VŠ kolejích a začít normálně fungovat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Těžení Bitcoinu bych ještě nějak pochopil... ostatně vím min. o jednom poslanci za SPD, který byt, který mu proplácí sněmovna, nepokrytě pronajímá (i s internetem, který mu také proplácí sněmovna) - říct kdo to přesně je by bylo porušením směrnice GDPR - ale nezjistit si, co je zač ten Sýs, to byl tedy fail.

    Jako jedna věc je svoboda projevu a svobodat plkat proti proudu a oficiální tónu doby. Proč ne. Ale být za to vynamenáván? A hlavně, nemohli jsme třeba sami navrhnout někoho, kdo se je taky anti-establishmentový, ale nějak inteligentně a ne takhle zahořkle-nakysle...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: je to v tom vlakne, https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&p=562851#p562851

    od Ondrej.Kotas » 25 kvě 2018, 13:14
    "Tom bydlí v podkrovním bytě, který má malá okýnka a pod každým z nich malé topné těleso. Tato měl všechna zapnutá, i přes to byla v pokoji zima (nejspíš díky tomu, že vyhříval prostor přímo pod střechou a okolo něj i v patrech pod ním žádní další poslanci nejsou, tudíž ho nevytápějí sousední jednotky).
    Rady typu "měl si zapnout topení" jsou naprosto mimo, opravdu si myslíte, že to nebylo to první, co udělal?
    Koupit přímotop za 500 Kč taky zcela jistě mohl, jenže on už vlastní přímotop (kryptopení) za desítky tisíc, proto použil ten - navíc mu slibovali, že přímotop sami dodají."

    PJEGR: pocitac je v skutocnosti tiez "teplomet". Keby si ten teplomet kupil v tescu, tak by sa ziadna "kauza" nekonala, pritom "skoda" (spotreba elektriny) by bola rovnaka. Vymazal ale neodhadol, ze fyzikalne je tato uvaha sice sprava, ale vacsine ludi len tazko vysvetlitelna.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    to je uvelovka,nekdo si to objednal,chteji ho dostat z politiky,protoze neni zkorumpovanej jako ti politici...
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    NIEKT0: kazdej jinej by požádal o další teplomet a kdyby hobnedostal, vyrazil by do tesca, ktery má nonstop, pro primotop... ale pirát klepe kosu a tezi...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: A cim jinym se v tom byte topi normalne?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GORG: je to rozpitvane v asi 135 prispevkoch vo vlakne na https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=41650&start=130 ak sa ti to chce citat. tldr, ak je pravda co sa tam pise, tak mal v byte 16 stupnov, snemovna mu v historicky kratkom case primotop nevedela dat, tak mal asi 3 tyzdne zapnuty komp s 3 grafikami a minoval zcash. Keby pouzil primotop, tak sa minie rovnako elektriny, a ziadna "kauza" sa nekona.

    Ze je to cele tak trochu ucelovka je vidno napr. aj z toho, ze v povodnom clanku sa hovorilo o 12x vacsom ucte za elektrinu,
    ale uz nie o tom, ze tam predtym nikto nebyval, a preto bol ucet minimalny:) Celkove malo ist o rozdiel nejakych 200 czk vs 2500 czk, (alebo take nieco), co v clanku tiez nebolo, lebo by ich ludia pri milionovych (miliardovych) podvodoch napravo-nalavo vysmiali.

    Na druhu stranu, komp mal kupeny uz predtym, iba ho preniesol z stareho bytu, a minovanie "za statne" kontroverzne a potencialne vybusne je. Vyzera ze pochopit, ze pocitac je vlastne tiez elektricky ohrievac, ktory ale navyse nieco pocita, a ze barbarstvom je v skutocnosti naopak bohapuste pustanie elektriny do odporoveho dratu, ma velka cast populacie. A to este potrva nez sa zmeni.
    GORG
    GORG --- ---
    LEON_KOWALSKI: Vymazal by měl asi odstoupit. 3x větší spotřeba energie obhajována, že mu byla zima, to je k smíchu. Piráti by už měli předvést něco nového než klasický rozkrádání politiků a mlžení.
    Nejde ani tak o tu částku ale přiznat, že situace využil. Ne nejdřív zlehčovat a pak se vymlouvat, že mu byla jen zima. Dá se pochopit, že necítil potřebu to někomu říkat, ale takhle se ukázal v hodně špatným světle.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    XCHAOS: pokus o kloní téma hezkej...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PJGEPR:
    no, hmm.. neznám, nemůžu posoudit. 14 z 22 je hodně, hmm. tak pro jednou věc, kde hlasovali jinak, než TOPka, se kterou jinak mají dost shodu...

    jinak stejný web, téma referend - o čem taky mohou být...
    Dvě třetiny Irů hlasovaly pro zrušení zákazu potratů - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/SKWMj/dve-tretiny-iru-hlasovaly-pro-zruseni-zakazu-potratu
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    Piráti podpořili komunistického básníka Sýse na vyznamenání - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/SHF6N/pirati-podporili-komunistickeho-basnika-syse-na-vyznamenani
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Obsah fóra -> Pirátská strana -> Vnitrostranická diskuse

    Tomáš Vymazal - těžba kryptoměn za náklady státu - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=41650
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LOBOOMF: ale vážně míněný pirátský věci patřej sem [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jo, to by se TOBĚ stát nemohlo:-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: Podstatná část románu vznikla při Gončarovově pobytu v Mariánských Lázních. :-)) takže ontopic, z Pirátského hlediska :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LOBOOMF: Bacha, at ti nerupne cevka :-) Na lidi po mrtvici uz tak hezkej pohled neni... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: je hezky, ze ses tak sebekritickej a dokazes priznat, ze celej den si zabil na nyxu :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LOBOOMF: tahle diskuze slouzi pouze k tomu, aby se tu ufo s danyskem dostatecne vyejakulovali a nezaplacavali opravdovou piratskou diskuzi. ale jednou se jim jejich vlhky sen splni, xchaos je zabanuje a oni budou moct spokojene fnukat jak jsou pirati zli :)

    v rusku to popsali literarni klasici a dnesni generace internetovych prokrastinatoru tomu pojmu dava novy rozmer:
    Zbytečný člověk – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Zbyte%C4%8Dn%C3%BD_%C4%8Dlov%C4%9Bk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam