• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: navic to nebylo smazano, ale presunuto
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: danysek vi prece vsechno, timhle akorat troli a chce rozpoutat flame
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: jako zeptat se, jestli se o tom vůbec hlasovalo a tím pádem jestlii s tím Piráti něco mají společného, offtopic nebylo.

    Chápu, že to není agenda, kterou chceme, aby se primárně v tom klubu řešila, to šlo ale demonstrovat jinak, než smazáním.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HALCYON: v pohode, ot byla ta puvodni zprava, tak jsem to sem presunul spolu s navaznou diskuzi
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    HONCKA: Sorry, měla to bejt jedna malá OT poznámka, ale furt mě stahoval k sobě do pirátského pekla.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OT

    DANYSEK --- --- 23:08:02 3.4.2019
    XCHAOS: cozpak uz Pirati prestali kontrolovat nakladani s verejnymi financemi? A cozpak se opozicni poslanec nemuze verejne proti takovemu nakupu ohradit? To skutecne zavani tim, ze se Pirati umeli ozvat jen do chvile, kdy se jim samotnych podobnych pozitku nedostavalo.
    A ano, i z pohledu ekologie je kazdy dva roky novy auto pomerne znacna zatez... a porizovane nove vozidlo ani neni alespon hybrid, byt i BMW takove modely dela (a je s nimi taky moc fajn svezeni; vlastni zkusenost...).

    XCHAOS --- --- 22:59:25 3.4.2019^
    DANYSEK: no tak jestli to koupila kancelář, proč do toho taháš hrstku opozičních poslanců? (zvlášť když jde o ty, kteří fakt většinou jezdí po Praze tramvají...)

    já se snažím Piráty nadchnout pro elektromobilit....

    DANYSEK --- --- 22:54:49 3.4.2019^
    XCHAOS: O cem? Tohle poslanci defacto ani neresi, to se schova "za kancelar".... vsak to je videt i na Pikalove vyjadreni, aka... "to si resi protokol, tomu ja nerozumim, to jde mimo me". A vsichni se pak muzou tvarit, ze oni za nic prece nemuzou. V tomhle bordelu se schova ledacos, zeano.

    XCHAOS --- --- 22:49:59 3.4.2019^
    je někde link jak naši poslanci hlasovali?

    HALCYON --- --- 22:44:08 3.4.2019
    DANYSEK: No jasně že ne :D. Ale takovýho ***** jako seš ty sem taky ještě neviděl a existuješ... Do teď sem ti trochu fandil, ale lámu nad tebou hůl. Deš tam kam patříš.

    DANYSEK --- --- 22:35:54 3.4.2019^
    HALCYON: A uz si videl, jak fungujou odprodeje takovyho majetku ve statnich institucich...? Predstava, ze se to prodava za trzni cenu je velmi naivni... to si nekdo odveze za par susni a pak to za tu trzni cenu mozna streli, kdyz si to nenecha pro sebe. Je videt, zes zadny takovy "odprodej" nezazil.

    HALCYON --- --- 22:31:06 3.4.2019
    Ale ona ta cena asi zas tak absurdní nebude. Jestli je to bez DPH a je to chudinka v základu, tak je to tak za polovic no.

    HALCYON --- --- 22:28:29 3.4.20191 odpověď
    DANYSEK: Snažil jsem se naznačit, proč si na to ti piráti zvykli tak rychle.

    A jestli ho můžou po těch dvou letech za mio a půl prodat, tak proč ne. Ale to si nemyslím, myslím si, že greedy bastard scénář bude pravděpodobnější.

    Co mě ale vážne irituje je to tvoje domejšlení a tlačení mě někam, kde vůbec nechci bejt jenom za to, že mě zaujala ta nesmyslně nízká cena, seš fakt sprostej a nech už toho plz. Nebo se aspoň ser do ostatních lidí, kteří se s tebou alespoň minimálně snaží diskutovat na téma.

    DANYSEK --- --- 22:22:39 3.4.2019^
    HALCYON: Ano, jezdil. Ale to skutecne neni argument pro rozhazovani verejnych penez za nove, notabene kdyz podobne (ani ne tak stare) uz ted maji. A jasne, taky vim jak to funguje v prostredi s "rozpocty" - prachy je treba holt utratit, kdyz uz jsou prideleny. Zazil jsem osobne v organizacich rizenych statem - kdy presne stejnym zpusobem se utraci za veci nikoliv fakticky potrebne.
    Nebo mi tu snad chces tvrdit, ze auto dva roky stare (a predpokladam, ze radne servisovane), kterym jeho uzivatel jezdi dle vlastnich slov tak jednou tydne je v takovym stavu, ze je potreba ho nutne vymenit...?

    HALCYON --- --- 22:15:42 3.4.2019^
    DANYSEK: Jezdil jsi tím někdy? Já sem si zvyknul a občas sem nechal i ženu řídit, abych mohl sedět vzadu! To je hned.

    HALCYON --- --- 22:13:47 3.4.2019
    Jinak samozřejmě pirátší poslanci a bafuňáři ať jezdí šalinou a žerou u rozvařilů jako my obyčejní lidi. Nakoupil bych jim felicie.

    DANYSEK --- --- 22:13:34 3.4.20191 odpověď
    HALCYON: ale ono je ve finale fuk, jaky auto kupujou... bavime se o tom, ze se vubec kupuje novy, kdyz to puvodni je sotva dva roky stary a v praxi vyuzivany pomerne malo.... to je ponekud zbytecna investice. Ale jasne, jde o erarni prachy a ty je mozne rozhazovat. Vtipny je, ze Piratum to vadilo... jen do doby, nez se sami ke korytu dostali.

    HALCYON --- --- 22:11:01 3.4.2019^
    DANYSEK: To jsem taky neřekl. Jsi vážně protivný, ale já zapomněl, že jsme v pirátském auditku, takže jako příspěvek bez dostatečné dávky nenávisti k pirátům je to příspěvek hoden tvé pozornosti a rozporování nevyřčeného.

    Spíš mi přijde absurdní, že takovej deal dostali, pokud teda ty čísla říkají co se zdá, že říkají. Vždyť je to levnější, než nová oktávka... To je ze strany BMW prakticky sponzoring :D. Takovouhle cenu žádnej smrtelník nedostane. Jestli (a to pochybuju, to si BMW určitě ošetřilo) se těch aut můžou zbavit po dvou letech prodejem, mohlo by to vyjít šul-nul.

    DANYSEK --- --- 22:03:08 3.4.2019^
    HALCYON: jasne... musime koupit vsecko, jen protoze to je zrovna dobrej deal.. tak jisteze... ona uz nikdy podobna nabidka neprijde! :-) A ja myslel, ze timhle pocitem trpi jen duchodci, co stoji ve frontach na slevy v supermarketu...

    HALCYON --- --- 21:57:06 3.4.2019^
    DANYSEK: :))) přesně to sem neřekl. řekl jsem, že je to sakra dobrej deal. :)

    DANYSEK --- --- 21:55:57 3.4.2019^
    HALCYON: takze kazdy dva roky je nutny novy auto... pro cloveka, kterej s tim i dle svych slov jede jednou do tejdne? :-) A vedle toho i ti policajti jezdi strepama podstatne starsima....

    HALCYON --- --- 21:32:03 3.4.2019^
    DANYSEK: 6x 7er v plný palbě za 5,5mio? To je imho dost dobrej deal na to aby to odmítli, ne? :D To neni moc dražší, než policejní auto: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/policie-auta-zakazka-ministerstvo-vnitra_1901141037_och

    DANYSEK --- --- 20:26:55 3.4.2019^
    Pirati byli vzdy proti nesmyslnemu utraceni z eraru a kdyz jde o vozeni vlastni prdelky za erarni peniz, tak se k tomu sami stavi zdrzenlive...? :-)
    Babiše rozzuřily nové „bavoráky“ za miliony. „Ryzí papalášství,“ hřímá na Sněmovnu | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/...e-rozzurily-nove-bavoraky-za-miliony-ryzi-papalasstvi-hrima-na-snemovnu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Po půlce školení (měl to být "workshop" dokonce) jsem spíše toho názoru, že já bych to IPv6 zakázala. Nebýt chlebíčků a obědu zdarma, tak to jednoho jenom otravuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak škoda, že Danýska zásadně nebaví trollit v tomhle klubu. Zrovna sedím na školení o tom, jak deploynout IPv6, pořádaném ISP Aliancí :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zajímavé, jak se trollové vytrvale vyhýbají tomuhle fóru, kde bychom je přitom uvítali tak rádi :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: ... a on by se měl angažovat v Lounech, místo v Praze? :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK --- --- 21:25:05 2.3.2019
    NIEKT0: ja si myslim, ze Slovaci by se meli hlavne angazovat na Slovensku.. protoze celkovy stav tam je oproti CR podstatne tragictejsi....
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: sorry ale “debaty” s těmi trollíky asi nikdo nesleduje. Buďto je mají v banu trollové, nebo mají lidé zabanované trolly. Takže si to s nimi užíváš sám.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    V podstatě ale z toho, co jsem napsal, vyplývá, že nejlepší mediální strategie politika by byla vyvtvořit si vlastní fake-id trollící účty, které by měl plně pod kontrolou a které by ho mohli obvinit přesně z toho, co by z něj v očích jiných udělal div ne hrdinu :-) (neříká se tomuhle, ehm, bulvár? tedy chci říct, machiavelismus? :-)

    Myslím, že jako Piráti jsme přesně proti tomuhle. Protože ale současně obhajujeme právo na anonymitu, tak vlastně nikdo nikdy s naprosto účinnosti nebude vědět. Jediným řešením je kvalita sociální sítě jednotlivých účastníků diskuze - tou "kvalitou" rozumím ne počet lidí v přátelích, ale nějaký koeficient toho, s jakou jistotou člověk ví, že někdo není fake-id, jeho účet není zneužíván, apod. Myslím, že sociální sítě do budoucna, až se jejich význam přiblíží např. bankám, budou pracovat právě s tímto parametrem "kvality"....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (obvinit, ne ovinit, zatrollený Firefox, není nyx-kompatibilní pokud jde o editaci příspěvků...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: jako sorry, to mě trochu urážíš :-) já jsem stratég. Držím se rezervní armádu zabanových trollů, toho času UFO. Až mi už fakt "seriózní" rejpání id DANYSEK začne srát, tak vypustím id UFO a nechám ho zase ovinit mě, že jsem marxista. To je samozřejmě čirá demence, která se ideálně hodí k odvedení debaty směrem od skutečně palčivých problémů :-) (a to oběma stranám - nejen té útočící, která se tím akorát ztrapňuje :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: takze problem neni v tom, ze jsi mekota, ale mas masochistickou potrebu obklopovat se trolly
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Aha, tim, ze ego deptaji, ho posiluji. A kdyby lidi vic datovali, budou to mit levnejsi.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: trollové nic neposilují. jen jsou otravní.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak nějak jsem si úplně zapomněl vyhodit id VyHULENY_UFO z ignorelistu. Asi proto, že můj život je od doby, co ho tam mám, prostě daleko lepší, dá se říct. Teda, není, samozřejmě. Myslím, že ta závislost na trollech je oboustranná... člověk má takovou snadnou útěchu, že je někdo vlastně ještě větší ignorant než on, takže trollové nezáměrně svým obětím vlastně posilují ego (ovšem za tu cenu, že je současně deptají...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Za smajliky

    LINKOS --- --- 17:12:04 25.2.2019
    LINSOS: neplakej, to bude dobry, vis zviratka a tak, slunicko zitra vyjde...

    LINSOS --- --- 16:53:28 25.2.2019^ (-2)
    LINKOS: Jen aby to koště nebyl spíše tvým osudem A proč nám tu sděluješ svoje názory? Tohle je debata o Pirátech. To ale pravděpodobně znamená, že Piráti také žádné analýzy nemají. A rozhodují na základě svých názorů. Ničím nepodložených. To je vážně bezva!
    EURIUS: U mě to žádný bordel nedělá. Z mobilu také píši.

    EURIUS --- --- 13:54:48 25.2.2019^ (+2)
    LINSOS: Muzes prestat pouzivat ty smajliky? Minimalne na mobilu to dela hrozny bordel

    LINKOS --- --- 13:08:21 25.2.20191 odpověď
    LINSOS: cemu nerozumis ve vete: "ja zadnou analyzu nepotrebuju, protoze v teto veci nerozhoduju a ridim se jen svym osobnim nazorem."? Nic si z toho nedelej, ses sice hloupej, ale treba mas rad zviratka a i lidi na zametani chodniku potrebujem...

    LINSOS --- --- 11:39:15 25.2.20192 odpovědi (-7)
    LINKOS: Děkuji za potvrzení. Piráti žádné analýzy nemají. A jen střílí nápady od boku. A stavět teda začnou kdy? Nebo pořád jen předělávají hotové projekty?
    CAIDEL: Piráti už něco lepšího udělali? A máš na mysli to osvobozování internetu? Kde posílili pravomoci státu v blokování obsahu? To byl opravdu majstštych!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS --- --- 9:57:42 20.2.2019 (-2)
    XCHAOS: Názory oponentů házíme do odpadkového koše. Tak to je geniální politika Pirátů! Komouši byli stejní. Tam jsi také mohl poslat petici. V lepším případě skončila v koši. Už chybí jen PILICE. Tedy pirátské lidové milice.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Myslím, že i odpovědi typu "ty už to nehul" do hlavního fóra nepatřej. tedy to, co shledávám správně, že bylo přesunuté, tady budu palečkovat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam