DANYSEK: jasně... TY budeš vykládat, kdo parazitoval. Nejmenované osoby vybíraly jménem CZFree peníze na vývoj, který se zčásti nekonal a jejich podnikání stálo vesměs na neplacení faktur v datacentrech. Já dal dohromady jednou z těch sítí, které zaplatily dotažení malosériové výroby 100 Mbps laserového pojítka (ve své době prvního, a stálo polovinu toho, co tehdy stály 10 Ghz rádia s často menší propustností...).
Dobře, mým směrem se to posunout nepodařilo. Ale dost možná si to mohl zabít spíš ty, který měl plnou hubu keců, jak ostatní parazitují.
Můžeš se smát, ale máme vlastní datacentrum, vlastní zakopané trubky a vlákna v nich, konkurence se zajímá o to nás koupit, ale my nechceme. je to jedna věc. Nazývat mě v tomhle ohledu "parazitem" mi přijde dost nefér. I po letech běhám po klientech, ladím jim wifiny, řeším výpadky, lezu po střechách (ano, mám na to svoje lidi, ale ti často dělají jiné věci, které by nestihli, kdyby museli pečovat o klienty osobně)
tvoje definice "parazita" je zajímavá, já si připadám jako špatně placený maloobchodní prodejce - ne jako parazit. zato tvoje pověst v oboru mi nepřijde nijak závratná, a nejsi každopádně v pozici, abys rozhodoval, která sousedská síť to dělala dobře a která špatně.
V politice mají Piráti v řadě ohledů mají stejnou DNA - jsou politický disruptor, narušují zavedené obchodní modely.
Z mého hlediska je směřování jasné: buď jsi na straně oligarchů, nebo proti nim. Oligarchové jsou jakýsi bug volného trhu, jsou negativní externalita kapitalismu. Můžeme releasnout novou, opravenou verzi, bez přehnaného vlivu oligarchů.