VYHULENY_UFO: hele, ty tomu zase rozumíš... uvědomuješ si, že se tu hádám s člověkem, který víceméně tvrdí, že sousedské sítě se mají budovat jako nějaké spolky, kde si každý zaplatí jakési "internetové pojištění" pro svou domácnost a její členy, všichni platí stejně a všem to chodí víceméně náhodně, a když by nějaký dům třeba chtěl vyšší rychlost, tak nemá šanci si připlatit, protože to by bylo už "podnikání za účelem zisku"?
DANYSEK: nemít v síti single point of failure byl vždy můj dlouhodobý cíl, jenže pak se ti kolem toho motaj lidi, pro které centralizace všeho je snížení nákladů a tak. je to složité, už mi docela nebaví, aby všechny faily kolem sítě byly na mě a všechny úspěchy se připsaly někomu jinému.
Ano - vypnutí záloh mimo Tower souvisí s tím, že po přechodu na 10 Gbps infrastrukturu ta instrastruktura není zatím všude. Jinak osobně nevidím důvod k neobnovení původního peeru aspoň jako zálohy (teda bez toho, že tam potečou peeringová data), takových záloh můžeme i na gigabitu mít co nejvíc a je to lepší než nic. Samozřejmě se z toho výpadku asi nějak poučíme, to je jasné. Vyplývají z toho vtipné závěry, které jsem říkal ohledně availability toho datacentra, ale to je už dávno.
Víš, když je tu nějaká struktura, o kterou rozhoduje víc lidí, ať už z důvodu kvalifikace nebo vlastnického podílu, tak ono není vůbec nikde řečené, že já v ní budu prosazovat něco jiného, než bych prosazoval já. Ty se buď směješ tomu, že to celé nemám pod kontrolou (kdybych měl, tak bych tohle nedopustil, jenže prostě na to nemám, zaplatit ostatním tolik, aby mi na slovo poslouchali), a nebo se prostě nějak jakýkoliv fail, který objevíš, snažíš dát do souvislosti se mnou (stejně jako to děláš u Pirátů).
Konkrétní faily, které bys mi mohl přičíst, samozřejmě existujou, ale ty o mě ani o mé skutečné práci nevíš vůbec nic. Takže náhodně vybíráš problémy nějakých entit, které si se mnou spojuješ.
Je fakt, že třeba v politice se to takhle dělá, ale už třeba v tom podnikání je to složitější. A základní problém je, že pokud něco třeba Piráti dělají dobře (třeba Hřib a Čína: že jsem na CF měl přednášku o tom, co jsem viděl v Číně? policejní kontroly, ostnaté dráty...? koho by to zajímalo?) tak to určitě je náhoda a ne moje zásluha. Stejně tak pokud SPOJE něco dělají dobře (že jsem neprodal podíl a místo toho prosadil zakopání já nevím kolika kilometrů optik, co nahradí nelegalizovatelné optické převěsy?) tak je to určitě tak něco, co se děje samo... zatímco výpadek elektřiny v sousedním sále je něco, co jsem měl předjímat a co je STRÁŠNĚ důležité (hlavně pro někoho, kdo se k těm svým serverům připojí přes UPC a sousedskou síť bude mít jako zálohu, srsly?)