• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: já vedle už dlouho nereagoval...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: eee, tak proč jsou i vedle a zasiraj to tam úplně stejně a proč na ně reagujes, když tam je napsáno, že nemáš reagovat, navíc bych se nedivil kdybys to ke všemu tam napsal ty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: mrkni se na nadpis tohohle klubu.,.. ten vznikl právě pro vedení flamewar s trolly, aby nepřekáželi jinde :-) jde v podstatě o teorii tzv. "saturace trollů" ...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Me strasne bavi ze ty nejvetsi kokoty na nyxu mam v ignore a tady vidim akorat XCHAOSUV monolg.
    (Jak moc je asi SSO fanboy Danysek prinosem Piratum :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: dodavky elektriny v DC maji nejake kriteria, ale to neznamena ze to nemuze vypadnout cele. Prekvapive proto se veci naprosto bezne stavi do vice geograficky oddelenych datacenter :-) Chapu, ze podle tebe to je zbytecnost - ale kdyby se podle podobnych "konceptu" navrhoval provoz narodni domeny, tak je potme vicemene cela CR. A samozrejme se v ramci DC prijimaji takova opatreni, aby se rizika vypadku minimalizovala - rozvodna sit zadne ostre SLA proste nema, takze si musis vypomoct generatory, nebo bateriemi kryjici spoustu hodin (ano, jde postavit i reseni, kdy z baterek bezis den, dva...). Marketing v duchu "X let nam to nevypadlo" meli na Toweru az do pondelka taky. A selhal tam hlavne lidsky faktor, ktery ignoroval varovani v dohledu - tak dlouho, az se proste vybily baterky v UPS. Samotne selhani ridiciho automatu prepinajiciho mezi TR a DG (technika; muze selhat) by jeste ustali, kdyby tam vcas nekdo zasahl. UPS se dimenzuji na par desitek minut, pricemz se predpoklada ze DG startuje v radu max. jednotek minut - je dost casu na reseni mimoradnych stavu.

    Ano, vase datacentrum je profesne vzato nanic :) Zalohovany napajeni tam nemas, konektivitu mas z jednoho mista. Viditelne nejeden neuralgicky bod. Veci, ktere se tam muzou posrat je spousta. To uz si clovek muze stroj fakt nechat doma v kumbale, pri dnesni urovni sluzeb pro domacnosti to pro lecktery maly projekt realne postaci. Ja se Piratum opravdu nevidim, ze si svoje stroje radsi odstehovali k Masterum... tam je aspon nejaka garance, ze jim to pobezi a nevysere se to pokazdy, kdyz se nekde nekdo blbe vyspi :-)

    Archu postavil zazobanej miliardar... narval do toho 1,6 milionu dolaru :-) Za to, aby dojel z Holandska aspon do Izraele vyplazne dalsich 1,3 milionu dolaru, protoze ten vytvor nema ani motory... tak potrebuje remorkery, co ho tam dopravi :-) Puvodne chtel stihnout olympiadu v Riu, ale nejak mu to nevychazi. To bych fakt neoznacoval za nejaky extra uspech, spis za vrtoch moviteho cloveka, co fakt nevi co s penezi. Rozhodne bych to nesrovnaval s poskytovanim (pseudo)profesionalnich sluzeb, kde firma ocura co se da... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: seš fakt specialista na trolling. Elektřina (či co) vypadlo v datacentru pod Žižkovskou věží, které by zřejmě _mělo_ splňovat tvoje kritéria (i když to třeba není přímo Sitel). Předpokládám, že zrovna záložní generátory tam mají.

    V našem datacentru elektřina nevypadla, ale ty přesto přispěcháš s připomínkou, že to bez záložního generátoru je to nesmysl. Přitom problém vznikl jinde, kde ho evidentně měli/mají :-))

    Znovu připomenu, že v Karlině byly asi 2 zásadní výpadky za 10 let: jednou se jim to přeplo na zálohu a přes víkend došla nafta a podruhé jim odešel fázovač ... v tom zálohovaném zdroji zajišťujícím masivní přepnutí všeho v případě výpadku. Tedy oba výpadky byly způsobeny technologií, která měla předejít výpadku :-)

    Záložní zdroj si asi časem pořídíme, nicméně bude to řešené formou duálních zásuvkých lišt (dejme tomu červených a běžných) a pouze ti, kdo to budou vyžadovat, si jeden ze dvou zdrojů ve svých serverech zastrčí do zálohované lišty (protože s tím jednak vzniknou další rizika, a jednak jim za to napočítáme víc peněz, logicky).

    Ale je fakt neuvěřitelné, jak se do toho zamotáváš: i v případě výpadku, způsobeného něčím úplně jiným (a to nikoliv u nás a právě v datacentru, které by mělo být "profi"), okamžite přispěcháš s tím, jak je naše datacentrum nanic (ačkoliv žádný problém nemělo a výpadek v něm byl způsobený zcela zbytečně z místa, které mělo být daleko víc profi)

    Víš co? Titanik postavili profesionálové. Archu postavil amatér.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale ono jsou... i spolkove "hospody". Dokonce i v Praze ;-) Na to, ze ses rodilej prazak a jak dlouho tu zijes teda o meste moc nevis... :D Pokud jde o ty propoje, ne kazdej byl takovej dobytek, aby na strechu vubec lezl bez souhlasu spravce objektu a dovolil si tam cokoliv svevolne tahat, souhlas (legalizace) bylo prvni krok k jakekoliv instalaci. U prevesu jsou pravidla jasne dany. Ale jasne, ty jako anarchista si na to proste sral a ted to hazis jeste na druhy :D Medium uz pak neni podstatny - jestli mas mezi baraky nacerno utpko nebo optiku je koneckoncu sumak, to prvni maximalne castejc odpali nejaka bourka.
    Datovy centrum bez generatoru... ano, je ptakovina :D Par vetsich vypadku i pomerne robusni prazska rozvodna sit zazila. Doma zadny datovy centrum fakt neprovozuju, svy servery mam na Sitelu :)
    A tak jestli budete skudlit jak doposud, tak budes mit jen ten vyber..... ale realne ty sluzby stejne nevezmete :D To je presne takovej ten klasickej "podvodnej" marketing - "mame optiku k vice operatorum". Jasne. Pasivni, nenasvicenou... :)
    XCHAOS: co prosim? ;) Vzdyt conntrackd je starej taky uz jak cyp - existoval uz v dobe, kdy jsi jeste mel zivnost a nemel firmu... :D Active/backup config na tom vysvihne snad i uplnej zacatecnik za odpoledne, prinejhorsim za asistence strycka Google. A i kdyby to bylo bez nej, furt je to lepsi nez nic. Nechces si na vizitky natisknout "specialista na vymluvy"? :D Failover meli davno zmaknutej i v tech Pe3nach, ktery tak rad pomlouvas :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ad NAT... no tam je to složité, ale tam to naráží zase na perfekcionismus kolegy, který než aby to přijal tak, že tam může být malý výpadek během přepojování, tak radši vymýšlí řešení, které bude super-perfektní - akorát má tu vadu, že není hotové :-) (to máš asi jako ruský kosmický program :-))

    Jako redundantní NAT nemáme proto, že mít to jednoduše je prý pod naší úroveň a musíme ho když už, tak mít s replikací conntrack tabulky :-)) (jako co se mě týče, jsem ze starý školy a holt když se mi nenačte stránka, tak mačkám refresh, ale s tímhle materiálem holt já pracuju, no :-) prostě mít jako zálohu k trabantu další trabant není dost dobrý a musíme mít rolce-royce a k němu rovnou jako zálohu druhý.. tak je to v téhle branži se vším)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže ty to mícháš páté přes deváté. existují levné negarantované produkty a existují garantované produkty a tam jsou náklady na tu rychlou reakci velké. ano, máme pár klientů, pro které i ten 50 minutový výpadek byl nepříjemný, ale pro naprostou většinu našich klientů je důležité, aby reakční doba byla do jednoho dne a ne dýl (často teda zrovna ne ti, co platí nejmíň, jsou ti, co mají největší trpělivost)

    absolutně nevím, proč to vidíš takhle, u jakékoliv jiné služby by to bylo nepochopitelné - třeba že hospoda pod nějakou minimální úrovní kvality by už musela být spolková, apod. Pořád jsou to jen kupecké počty.. máš nějaký počet klientů a nějakou pravděpodobnost, že odejde, když má někdo několik málo VIP klientů, tak je pro něj ovšem riziko ztráty každého z nich docela nepříjemné.. když naproti tomu máš spoustu klientů za nízkou cenu, tak se tím to riziko zmírňuje a sleduješ spíš dlouhodobé trendy (nárůst vs. úbytek). Změnit tvůj dlouhodobý trend je ale pro konkurenci nesrovnatelně nákladnější, než přebrat ti nějakého jednoho konkrétního klienta...

    Co se týče převěsů, tak fakt nevím, co řešíš: já měl gateway v sousedské síti, tedy z tvého pohledu zavrženíhodný model. Kluci z okolí si ke mě natahali dráty, nejdřív nejshitovější indoor ethernety načerno, až později, už ve spolupráci s majiteli a s SVJ, šlo o více či méně seriózní optické převěsy. Já byl z těch všech asi jediný, kdo od začátku věděl, že takhle to nepůjde a že časem bude nutné to zakopat.... ostatním se líbil buď internet za babku (klientům), nebo rychlý peníze za natažení drátů (parta, která to stavěla).

    Já jsem min. jeden z těch (pokud ne ten, kdo na to tlačil nejvíc), kdo to dotáhl po letech do fáze legalizace (byť sám jsem třeba know-how neměl a musel jsem se obalit schopnějšími lidmi... ale jde o ten záměr). A ty to samozřejmě nějak spojíš s mojí osobou!

    Přitom je to jednoznačné: spolek u nás chtěl v podstatě rychlý prachy vs. levnej net, a jen málo lidí myslelo dál do budoucna (protože proč by nájemníci, kteří se z velké části mezitím kvůli rostoucím nájmům odstěhovali, měli řešit, kudy k nim teče internet? a majitelé domů byli asi taky radši, když nájemníci daly prachy za nájem, zatímco za drahý net zbytečně neutráceli...).

    Převěsy jsou většině lidí buřt - jediné jejich riziko je, že v budoucnu na ně může někdo vlítnout. A proto jsem o zakopání kritických tras od začátku uvažoval. Na rozdíl od sítí v jiných částech města tady nebyla šance pronajmout kolektory, ani tu nebyly obří bloky paneláků s propojenými střechami a sklepy. Měli jsme to těžší a stejně jsme to ustáli (nebo máme našlápnuto to ustát).

    Jinak fakt nevím, s čím s tebou vlastně polemizuju... žádným klientům 100% dostupnost datacentra neslibujeme, samozřejmě, realistické je 99.5% - 99.9%, vždy se něco stane, jak říkáš. A jsme tu u debat, jaký typ výpadku je nejpravděpodobnější... nevedl si v jiném klubu zuřivou debatu, že bez záložního generátoru ani ránu? A já tvrdil, že rizika jsou jinde?

    Samozřejmě je potřeba zálohovat všechno... uplink, elektřinu, klimatizaci, trasy... na všem pracujeme. (třeba to, že jsme se dokopali do míst, kde budeme mít na výběr z optik jiných operátorů, než je ten stávající, si myslí, že je dlouhodobě pro budoucnost datacentra daleko klíčovější, než to, jestli jsme teď ustáli nějaký nečekaný výpadek na úrovni obou současných BGP peerů současně... jako až rozjedeme redundanci všeho, tak to bude doopravdy a bude to odolné i proti výpadkům, které by způsobil bagr...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak ano... ty bys rad system spolkoveho fungovani v komercni firme :-) Tedy zadne garance, zadna spolehlivost... kdyz to padne, tak to holt padne, se s tim smir. A pokud jde o kolektivni pohled na vec - ty sam se taky rad chlubis cizim perim - tedy vykony nekoho jineho, aniz bys jejich podil na "svych" zasluhach doznal :) Hele ja taky pri prechodu na 100Gbit hned nevypinam puvodni 10Gbity. Proste dokud neni lepsi nahrada, puvodni veci musi bezet, konfiguracni redundancy loss je nepripustny. Ano, clovek to musi umet vymyslet tak, aby dopady navenek byly co mozna nejmensi.
    100% dostupnost datacentra je nerealisticka. Driv nebo pozdejc se to stane kdekoliv. Veci, co se muzou posrat je spousta. Ono tech srandicek je vic... jako treba to vase staticky konfigurovani cpe :) A ty vypadky mate taky pomerne casto. Dalsi SPOF mate v podobe natu... a ocividne jste se cele leta nepoucili :) Spojeni (jeden) centralni router zni vzdycky... ehm... desive :)
    Cina je z naseho pohledu skutecne nezajimava. Ale to, ze jste zacli stavet byznys na cernejch stavbach a ted fnukas nad nelegalizovatelnosti prevesu... ehm, take o necem svedci :) O podnikatelske kulture tak nejak celkove. Nevim o jakem UPC ted mluvis - ja uz nekolik let mam doma redundantni konektivitu ze dvou smeru a 10s failoverem (asi bych to umel i zrychlit klidne i pod sekundu, ale me to tak staci). Me ani otevreny SSHcka nepopadaj. A ma to skutecne nezavisle prubehy - vzduchem a pak i pod zemi. Me ani nejaky bagr nerozhodi, natoz obcasna tma v nejakym datacentru ;-) A mam to na dvou Omniich, co i svuj vnitrni storage maji zdvojeny (msata+mmc), dvou upskach... co kdyby neco :) Doma, v amaterskych podminkach :) Jenom to a+b z gridu neudelam, snad leda leda ze bych napichnul sousedy (ale porad tam bude soubeh NN) pred patou baraku, ale aspon bych pokryl vypalenou nozovou pojistku na vstupu do domu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hele, ty tomu zase rozumíš... uvědomuješ si, že se tu hádám s člověkem, který víceméně tvrdí, že sousedské sítě se mají budovat jako nějaké spolky, kde si každý zaplatí jakési "internetové pojištění" pro svou domácnost a její členy, všichni platí stejně a všem to chodí víceméně náhodně, a když by nějaký dům třeba chtěl vyšší rychlost, tak nemá šanci si připlatit, protože to by bylo už "podnikání za účelem zisku"?

    DANYSEK: nemít v síti single point of failure byl vždy můj dlouhodobý cíl, jenže pak se ti kolem toho motaj lidi, pro které centralizace všeho je snížení nákladů a tak. je to složité, už mi docela nebaví, aby všechny faily kolem sítě byly na mě a všechny úspěchy se připsaly někomu jinému.

    Ano - vypnutí záloh mimo Tower souvisí s tím, že po přechodu na 10 Gbps infrastrukturu ta instrastruktura není zatím všude. Jinak osobně nevidím důvod k neobnovení původního peeru aspoň jako zálohy (teda bez toho, že tam potečou peeringová data), takových záloh můžeme i na gigabitu mít co nejvíc a je to lepší než nic. Samozřejmě se z toho výpadku asi nějak poučíme, to je jasné. Vyplývají z toho vtipné závěry, které jsem říkal ohledně availability toho datacentra, ale to je už dávno.

    Víš, když je tu nějaká struktura, o kterou rozhoduje víc lidí, ať už z důvodu kvalifikace nebo vlastnického podílu, tak ono není vůbec nikde řečené, že já v ní budu prosazovat něco jiného, než bych prosazoval já. Ty se buď směješ tomu, že to celé nemám pod kontrolou (kdybych měl, tak bych tohle nedopustil, jenže prostě na to nemám, zaplatit ostatním tolik, aby mi na slovo poslouchali), a nebo se prostě nějak jakýkoliv fail, který objevíš, snažíš dát do souvislosti se mnou (stejně jako to děláš u Pirátů).

    Konkrétní faily, které bys mi mohl přičíst, samozřejmě existujou, ale ty o mě ani o mé skutečné práci nevíš vůbec nic. Takže náhodně vybíráš problémy nějakých entit, které si se mnou spojuješ.

    Je fakt, že třeba v politice se to takhle dělá, ale už třeba v tom podnikání je to složitější. A základní problém je, že pokud něco třeba Piráti dělají dobře (třeba Hřib a Čína: že jsem na CF měl přednášku o tom, co jsem viděl v Číně? policejní kontroly, ostnaté dráty...? koho by to zajímalo?) tak to určitě je náhoda a ne moje zásluha. Stejně tak pokud SPOJE něco dělají dobře (že jsem neprodal podíl a místo toho prosadil zakopání já nevím kolika kilometrů optik, co nahradí nelegalizovatelné optické převěsy?) tak je to určitě tak něco, co se děje samo... zatímco výpadek elektřiny v sousedním sále je něco, co jsem měl předjímat a co je STRÁŠNĚ důležité (hlavně pro někoho, kdo se k těm svým serverům připojí přes UPC a sousedskou síť bude mít jako zálohu, srsly?)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak kdyz postavis byznys na tom, ze setris na vsem od hardwaru az po zamestnance, tak nevim co jinyho cekat za vysledky. holt neplati, ze levna reseni jsou ta nejlepsi reseni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: me jen neprestava fascinovat, ze po tolika letech v telekomunikacich mate v siti takovy ucebnicovy SPOF :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no dobře, můžu udělat čistě záložní spoj, v tom moje poznání je snad dostatečné, to se dá udělat kombinací prependování s lokální preferencí. My se nechali unést tím, že jsme stejný spoj chtěli využít i na peering, tam je to složitější.

    Zálohy budou, člověk se poučí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nikoliv.... normalni komerci sluzba, smlouva, faktura... no vsak to znas. Myslis, ze nadnarodni provider si bude brat backup od nejake ceske tier-dvojky? Ty ses teda komik :-) Jak rikam, ne vsecko zkopirujes z czf-rfc... je nad slunce jasne, ze tvoje poznani BGP viditelne skoncilo u jeho textu :-) Balancovani prichoziho provozu v eyeball siti delam bezne, ono malokdo chce preplacet bursty nad commit, kdyz nemusi a ma kapacitu vedle zejo :-)
    Uhnili maximalne veci, co nemaj backup/failover, jako treba ty vase, zejo. To fakt neni muj byznys, jak si kdo udela pripojku a setup na nich provozovanych sluzeb. Sit jako celek nepadla. Nekterym navic neni potreba psat, kdyz oni rozdavaj filmovy balicky zadarmo sami od sebe, protoze narozdil od tebe svou chybu priznaj :-) Jako vas marketing ted dobry. Mate tranzit od ISPA + FIBERu, oba jsou i na Sitelu a vy vsecko mate nacpany na DC Tower :) To proste clovek jen nevericne zakrouti hlavou. A nejde jen o koncaky, "pry" provozujes i nejake datove centrum, co taky bylo offline... ;-)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: k tomu zdroji: nevím, věci prostě občas odejdou, pro udržení klientů je kritičtější je opravovat. router s dvěma zdroji na APčkách nemáme.

    k té záloze: hmm. vyžaduje to backup od spolupracujícího providera. S tím Cogentem to asi vzájemný backup, že :-) Problém může být i s tím, že jsme ty vzájemné zdroje chtěli i jako peering, což ale úplně jednoduše nejde - aby to byl právě je peering dvou AS a backup. Možná to jde složitě, nevím, třeba se to jednou naučíme.

    Co nechceš pochopit je to, že naši síť živí to, že dostaneme broadband ke klientům (tedy, nějak víceméně...) a ne hraní s BGP. Ano, jistě si plánujeme s těma zálohama pohrát víc, prostě to přišlo dřív, než jsme byli připraveni.

    V NFX ti uhnila během toho výpadku asi třetina provozu, 20 GB z 60 GB, což na rozdíl od dat NIXu nebylo nijak maskované (teď už to odrotovalo do zapomnění). Zajímalo by mě, jestli všem, které postihl stejný problém jako nás, píšeš takové litanie....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale jdi, ty nas kecko... vidis, a ja mam treba backup od cogentu a nepritejka mi tam prakticky nic, dokud neuhnije vsecko ostatni kolem :-)
      Neighbor Spk AS MsgRcvd MsgSent TblVer InQ OutQ Up/Down St/PfxRcd
      149.6.24. 0 174 130422593 8045824 2555414192 0 0 39w4d 750863
    Muzes mi prosim jeste jednou zopakovat, proc by to jako nemelo jit...? :-)
    Vymenit zdroj? V dobe, kdy se do podobnejch veci cpou dva zdroje a vypadek jednoho fakt neni zadne drama, kteryho by si nekdo vubec vsimnul...? :-) Nebo daj dva routery vedle sebe a failover vyresit softwarove... opet bez dopadu na klienty. Aha, nekde se jeste usnulo v praveku :-)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, opravdu ne, měli jsme tam špatný PoE splitter, už jsem to vysvětloval víckrát.

    Ad to druhý: ne, u BGP nad tím nemáš nikdy úplnou kontrolu, nebo ty možná jo, ale většina lidí ne. Prependování prefixů funguje jen na jeden směr a vše, čím řídíš ten druhý, má charakter "doporučení" a protistrana se stejně může rozhodnout poslat ti to kudy chce. Což není takový problém, dokud mají všechny porty stejnou propustnost.

    Obecně problém, že na necelou hoďku vypadne celá síť, je spíš jen v tom, že zvedáš hodně telefonů najednou. Kvůli hodinovýmu výpadku klienty neztratíme... horší jsou neřešené problémy, které se týkají většího množství klientů a nevyřeší se včas. Mysli si co chceš, ale rozhodně potřebujem víc techniků, co budou běhat po domech a stavět a opravovat strukturky a svařovat optiky a tak, než víc síťařů.

    Jako chci říct reakční doba na výpadek upstreamu je taky důležitá, ale co rozhoduje, je reakční doba v případě, že ti spadne třeba APčko. To, že jsme v sobotu zvládli za méně než 2h vyměnit zdroj v routeru, za kterým je třeba stovka lidí, je něco, co jsme mohli ovlivnit a rozhoduje to, zda si udržíme stovku lidí, nebo ne.Kdybych reakční doba byla celý víkend, už je to v pytli.

    Naproti tomu, ten předvčerejšek mi nechává chladným. Změnit dodavatele tranzitu je fakt jednoduchý.. .ať si to pořešej oni a tohle se víc neopakuje, oni to moc dobře věděj...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: unikatni Unifi? Twe, to rozdavali i na jedny konferenci jako gift... a ze to uz je sakra hodne let :) Nebyl tam problem hlavne v tom, ze neumis ani nakrimplovat RJ45? :)

    XCHAOS: ISP, co si neumi nastavit ani routing... no jo, uznavam - ono z tech czfrfc vsechno okopirovat fakt nejde :D No to je jasny, ze kdyz to blbe nastavis, tak data tecou jinudy nez sam chces :)
    Ano, rejpu do toho, ze lidem ani poradne nezaplatite ;-) Co je na tom spatnyho?
    Hele sorry, nestavis ISPcko prvnim rokem... tyhle kecy jde pochopit u startupu v prvnim roce, ale ne u firmy co je na trhu pres 9 let a navazujici na tvou predchozi zivnost v temze oboru :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (no dobře, ta gigová záloha byla schozená už před rokem, souviselo to s nějakým psycho, že "teď máme desetigigo" a ředění toho desetigiga nějakým gigem by nám jako omezilo propustnost do některých stí, hmm, no... co bychom včera večer přitom dali za gigo...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam