VYHULENY_UFO: ne, neblábolík. Tvoji "komunisti" byli v podstatě od začátku, ale od Lenina a Stalina už zcela určitě, v podstatě odchylkou v rámci levicového hnutí. Protože vlastně koncept revoluční svobody reinterpretovali tak, že vlastně přísná hierarchie a poslušnost zůstane zachovaná, akorát nahoře budou revoluční vůdci, "rady", hodná tajná služba apod. takže vše bude sluníčkové a každý se tomu podřizovat rád. Ale v zásadě je to koncept illiberální, podobně jako fašismus (ten Orbánův se k tomu hrdě hlásí). Ale v podstatě konzervativci kdykoliv by se chopili moci, tak by toužili taky po ustavení v zásadě illiberálního systému...
Skutečná levice je to, co měli např. ve Švédsku, tzn. sociální demokracie. Tedy něco, co soutěží s konzervativci o vítězství ve volbách, ale nikoho necenzuruje, ale jde spíš cestou vydávání vlastní stranických novin, apod. U nás se jim podařilo natolik pokazit image (v podstatě od začátku), že jsou téměř nepoužitelní. Globálně ale skutečná agenda je tohleto. Ne věšení Milady Horákové...
Teď jde o to, jaký status má klub na NYXu. Stranické noviny to nejsou, ale je to prostě jakási "místní odbočka" na jiné, než regionální bázi. Někteří Piráti jsou třeba hodně aktivní na Facebooku, já přitom vůbec.
Pointa je, že účastníci klubu chtějí Dannyho a tebe bloknout, ale protože jsem před tím varoval, dali si tě na ignorelist. Což já jako moderátor nemůžu. Paradoxně, já jsem ten, kdo má práva tam dávat bany, ostatní ne. Ale já to nedělám, jen tím "vyhrožuju" což je v očích Dannyho něco jako, kdybych mu vyhrožoval justiční vraždou... (odhlédněme teď od toho, že jaksi NYX je neformální dobrovolná struktura, zatímco stát je nedobrovolná struktura: kromě toho mu nevyhrožuju ani nejustiční vraždou, i když teda popravdě, moje emoce mi už dávno velí, že by to bylo nejjednodušší řešení :-)