LINKOS: no teď se aspoň snaží na správném místě. Já nerad s lidma úplně ukončuju dialog. Celý koncept občanské společnosti a demokracie stojí na koncepci nějakého dialogu, stejně tak tak i business/obchodování: když něco nedám za nějakou cenu, možná to dám za jinou, apod. (viz Trump a Grónsko: vlastně se docela bavím, protože na rozdíl od ledasčehos jiného, tohle v podstatě byl aspoň náznak toho, jak by politika bez válek mohla jednou vypadat :-)
Svým způsobem, dnes se vede obrovská soutěž, kdo bude zábavný, kdo připoutá poozornost. Jednu věc "svým" trollům nemůžu upřít: zaujal jsem je, bavím je, protože se vrací na stejné místo. Je to energie, se kterou se podle mě dá pracovat. Jistě, existuje určitá meze: a tou je právě lež. Jestli teď Bolsonaro prohlásí, že prales v Amazonii zapálili samotní aktivisté, tak je to jistá čára, za kterou nelze v debatě jít (když víme, že ho celá léta vypalují naopak zemědělci...). Jistá míra nekompatibility argumentů se dá už diskutovat v podstatě jen před soudem.
Pořád věřím, že lidi jako Danny jde v podstatě kultivovat. Protože Internet byl od začátku o tom, že jednosměrné propagandistické (či reklamní) kanály budou nahrazeny diskuzí. Koncepce médií je modernistická, Internet je post-médium, je to odpověď postmoderního vidění světa (90.léta) na problém masových médií. Trolling je koncept, se kterým se dá nějak pracovat a kultivovat ho.