• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: och, takze ti fakt jde o to pokud mozno nejak potlacovat nazory, ktere nekopiruji stranickou linii.... a stve te, ze by nejaky "nahodny" navstevnik videl nazory, co Piraty nelici v tak slunickovych barvach :D
    Jo presne tohle ti komunisti resili... :-) Proc myslis, ze takova Horakova a treba i spousta generalu z valky skoncila na sibenici, ze... ;-) Stejne jako dopadla spousta elity za Stalina uz pred valkou. Proste hrozilo, ze nejaky nahodny clovek uvidi i jiny nazor nez ten, co funkcionari strany povazovali za jediny spravny.

    A pak se budes rozcilovat, ze nepremyslis jako zapaleny komunista... kdyz se ti v hlave honi stejne myslenky, jako tem "borcum" v padesatych letech? :-) Vzdyt ty vlastne jen soustavne dokazujes, ze s tim komunistou v tvem pripade nelzu :-) Dokaz, ze komunista nejsi.... zatim jen dokazujes presny opak :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: ok, ale dát si do ignore někoho, kdo v klubu nemá ban, je blbost, hned ze 2 důvodů.... jednak to uvidím když jsem moderátor a jednak to uvidí náhodní návštěvníci klubu...

    Hele, není to jednoduché. Udělat z nich oběti, které jsme zabanovali a oni to budou moct všude vykládat, není řešení. Zastrašit se ale taky nechci nechat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a jakou lez to mas na mysli? :-) Lez prece neni nijak slozite vyvratit, zeano... tak vyvracej ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: tak on si svoje důvody vždy najde, jen čím min mu dáváš příležitosti tím absurdnejsi a dementnejsi jsou. Půlku lidi a v podstatě snad všechny co s ním vedly nějakou rozpravu(krom tebe a v jedné diskuzi jeho příspěvky vidím i já) má v ignore, už jen todle ukazuje jaká to je pokrytecka a krivacka parodie na diskutujícího.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže to je tvoje chiméra! já se do žádné "spolkové činnosti" nenavážím! ty se navážíš do mé podnikatelské činnosti, a protože ti to nestačí, tak pak chodíš po internetech a označuješ mi za "komunistu" (což je protimluv hned asi na deseti úrovních současně).

    Jasně, jsem zastánce svobody projevu. Jenže samozřejmě, co když tu svobodu někdo využije k tomu, že chodí a šíří náhodné lži, hmmm?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak kdyz se k tomu sam dobrovolne priznat nedokazes, nezbyva nez te oznacit :-)

    Spolkova cinnost je v demokraticke spolecnosti naprosto bezna zalezitost. Naopak komunisti se do spolku radi navazeli a v roce 1951 primo zatloukli spuste tehdejsich spolku hrebik do rakve (a existence toho co zbyvalo podlehalo schvaleni krajskeho narodniho vyboru ci MVCR) - a spolkova cinnost u nas byla v zasade znovu umoznena az od brezna 1990. Takze ano, jenom sis nabehnul na jeden z dalsich znaku toho v tobe skryteho komunisty je prave navazeni se do spolkove cinnosti ;-)

    To co provozujes bych nenazyval podnikanim, ale spise zivorenim ;-) Chapu, ze coby uspesny komunista rozhodne ani nemuzes byt skutecne uspesnym podnikatelem - to by ti dost pokazilo kadrovej profil :D Nedejboze, kdyby se mel opakovat viteznej unor, zejo :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: bohužel, trochu jsem se ho dotknul zde:
    [ XCHAOS @ Věci Veřejné - mluvme o pozitivních věcech. Prší! ]
    jsem mu vyhrabal, že hybridní vlaky by nejspíš mohly jezdit po trasách elektrifikovaných jen z menší části (k čemuž jsem dospěl logickou úvahou a je to i názor výrobce), čímž jsem ho zpochybnil jako neomylnou autoritu. A to se neodpouští, tudíž jsem komunista, jistě :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ...říká tu propagátor neziskovuých spolků podnikateli, který tak či onak soukromničí asi 25 let.

    Tahle debata fakt nemá smysl. Prostě komunista je ten, koho UFO nebo Danýsek označí za komunistu, jasně. Oni to vědí líp, jistě...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty leda tak proflakly komunisticky agent-provokater, co si v supliku pro jistotu krome jineho potaji schovava i sve stare prukazky z jiskricek, pionyra a SSM a k tomu samozrejme rudej satecek... :D

    Uspesny burzoazista vypada jinak... :D Naopak komunisti meli s podnikanim v trznim prostredi vzdycky problem, coz v konecnem dusledku vedlo ke kolapsu rezimu na konci 80.let minuleho stoleti. Takze zakonite musis byt komunistou ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: já nechápu proč musíš rozebírat každou ironickou poznámku tímto zpusobem a akorát těm idiotům nahrávat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale to je nesmysl, já jsem buržoazní živel, přece :-) a to doslova (pražák v 3.generaci)

    Stalin nikoho nepřevychovával... prostě lidi posílal do pracovních táborů dílem umřít, dílem občas proto, že z toho získal něco užitečného (velká většina té práce ale byla nesmyslná a žádný užitek nakonec nepřinesla, např. železnice smrti na severu Sibiře, apod.)

    Převýchova (konverze) byla součástí většiny novodobých náboženství, ke kterým šlo přistoupit a stát se tak plnoprávnými členy komunity (zejména se tím vyznačují křesťanství a islám; židovství nebo hiniduismus jsou náboženství kmenová, tedy pokrevní, a můžeš se v nelepším případě tak přivdat, stěží přiženit). Když to srovnáš s přístupem např. v římské říši, tak tam se prostě porobené národy stávaly otroky... a i když časem se přístup změnil a bylo možné si zasloužit římské občanství, tak podstatou ekonomiky zůstávalo najít si záminky pro zotročení dostatečného počtu lidí.

    Převýchova je rozhodně životaschopnější model, než zotročování. Ale jak tohle vysvětlovat někomu, kdo věří na svojí svobodu omezovat svobodu ostatních (což je princip ozbrojeného libertaránství v kostce...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jojo, prevychova tech nespolehlivych a neprizpusobivych burzoaznich zivlu v pracovnich taborech k tomu ucelu zrizenych byla u komunistu rovnez oblibena cinnost :-) Vidis, jak moc toho mas s komunisty se svym pristupem vlastne spolecneho...? :D

    XCHAOS: tak ano, tahle debata tu uz taky byla... funkci jsi mel... ale i Pirati si nakonec sve servery z te tvoji "uzasne" serverovny radsi odstehovali, zeano :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: v podstatě převychovávání (místo přímého zotročování až zabíjení) je podstata lidské civilizace, řekl bych. Třeba reklama se snaží "převychovat" konzumenty, propaganda je pak reklama "sama na sebe", který nemá žádný produkt, který by prodala... no dnešní doba přináší komplikovaně strukturované virtuální služby, které jsou směsí reklamy a propagandy, stejně jako ty proudkty jsou polo-ekonomické, jsou to dílem samoúčelné rituály, které bychom rozeznali jako přinášení obětin do chrámů pohanských božstev, kdyby se to odehrávalo před tisícovkami let a my to zkoumali z vykopávek...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: chceš se s nima snad srovnávat? :-)

    jde o to, že ban v nějakém klubu je úplně něco jiného, než cenzura obecně ve veřejném prostoru, vezmi si, jak se třeba Pitomio snaží soudit, že není Pitomio, apod. Pokud na mě útočíš někde, kdo o tom, nevím, tak je to zatím mimo mojí rozlišovací schopnost... i když sám dobře víš, že třeba na příkladu Trumpa a dalších se teď hodně řeší, jestli svoboda projevu zahrnuje i svobodu otevřeně lhát, apod.

    Tvůj strach z Pirátů musíš každopádně postavit na něčem jiném, než na mě. Já jsem v Pirátech dost okrajová postava bez jakékoliv funkce, a i když jsem občas třeba nějakou funkci měl, tak jsem pak moc nevěděl, co si s ní počít. Já jsem spíš sólový hráč, než politik.... ale baví mi vést inteligentní debaty, což ty nenávidíš a za každou cenu přispěcháš takovou debatu rozbít.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: jo ty chceš lidi prevychovavat, to už tu bylo a jak to dopadlo.
    Tak co bude odpověď v takovém smyslu?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a kdyz uz ses tak presvedcenej o svy pravde.... ve kterem jinem auditku venovanem nejake politicke strane udili bany clendane politicke strany lidem, co tam jen projevuji svuj politicky nazor nesouhlasici s oficialni stranickou linii? ;-) Tvoje generalizovani neni na miste, tady je rec ryze o politice, debata je o politice. To je stejne jako kdyby Filip vypinal mikrofon Bartosovi - asi by se taky zadnemu z piratu asi nelibilo :-) I kdyz jak vidno, obracene by to asi bylo "v poradku".
    Ostatne ona taky jeste neni az tak daleko doba, kdy si sami Pirati stezovali na fakt, ze jim je upiran medialni prostor. Asi mas kratku pamet ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja doufam, ze nikdy pirati nebudou u moci, protoze se bojim, ze si svoje komunisticky zakazovaci a banovaci choutky prenesou do offline relality. tohle platilo na warezackej forech u piratebay.se, ale ne v politice v offline svete.
    zmrdum jako je okamura sladek ci vasi konkurenti komunisti se nevyhnes, stejne jako se nevyhnes ufonum a a dasnyskum.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ok... zatímco všude v klubech na NYXu se trollové banují, tak já jsem horší, protože _vyhrožuju_ banem.

    protože snaži se změnit tvoje chování, místo abych ti v tom jednoduše zabránil - to je samozřejmě zločinnější :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale vceku casto tim vyhrozujes... :-) Vyhrozovani a zastrasovani, to byla oblibena estebacka praktika, zejo :-) Mazani za tebe alibisticky obstaravaji obcas jini. Kdyz na to prijde, Gottwald taky primo nikoho nezabil - ale to ho nijak neocistuje, zejo ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: o takové perly asi nestojím... Poděkuj mu, že mě usetril čtení jeho zvratku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam