• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kazdej represivni rezim nastupuje postupne - srouby se neutahuji ze dne na den. A ze i Pirati se utahovani sroubu aktivne podili je prokazane - treba paragrafy umoznujici policajtum nekontrolovane (bez soudniho prikazu) vypinat weby prece sami svym souhlasem podporili. Nasledne medialni vymluvy na tom faktu uz nic nezmeni ;-)

    XCHAOS: a proto te stve, kdyz tam jakakoliv kritika zazniva... tak jiste :) Aspon nelzi, pro tebe kritik rovna se troll. Opet, zapominas ze v te debate padlo spousta utoku v rovine ad hominem a nekteri lidi tam vlastne ani jinak nedebatovali - tolerovano jim to bylo jen proto, ze jsou priznivci te spravne strany. Takovy LINKOS je exemplarni priklad, kdypak on dostal od tebe ban za sve vykrikovani? Pravidla rozhodne neuplatnujes systemem padni-komu-padni. Opet - i tim se vyznacovali komunisti... ti to dotahli i tak daleko, ze mlaceni lidi v 69tem si primo zlegalizovali zpetne :-)

    XCHAOS: blabolis... ;) Jakekoliv posilani penez lidem s sebou administrativu prinasermt bude. Vverze, ze uredniky nahradi nejaky webovy klikatko v PHP/MariaDb je tuze naivni :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: co ty víš co já chci nebo nechci zdaňovat?

    NZP není kravina, ale právě příležitost, jak nahradit úřednický plánovací přístup k potřebám společnosti trhem. Přitom u Pirátů to ani nějaké zásadní téma.

    Bolševik je velmi specifické označení dost konkrétní formy ozbrojené státní moci. Troufám si říct, že nejen z Pirátů nemá o takovouhle formu moci dnes zájrm nikdo.. a to ani ve světě, spíš frčí různé populistické nacionalismy...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: napiš tomu hlupcovy, že jeho ban je obdoba ignore, tak ať drží hubu, díky
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: pointa je, ze jiz nyni chces zdanovat luxusni zbozi, chces zdanovat banky, mas problem s velkejma firmama a meles blbosti o nzp. jako mam verit, ze se za dvacet let proberes a prestanes jet toho svyho marxe s marxistickejma predstavama blahobytu?

    ani prd, ze soucasnych piratu dost pravdepodobne budou klasicti pravoverni bolsevici, protoze budou zklamani z vyvoje, z vyse duchodu a taky z toho, ze se o ne nikdo nepostaral.

    hromada frustrovanych husakovych duchodci na pokraji bidy bude solidni potrava pro bolsevicky a jinak radikalne uvazujici "politiky"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, neblábolík. Tvoji "komunisti" byli v podstatě od začátku, ale od Lenina a Stalina už zcela určitě, v podstatě odchylkou v rámci levicového hnutí. Protože vlastně koncept revoluční svobody reinterpretovali tak, že vlastně přísná hierarchie a poslušnost zůstane zachovaná, akorát nahoře budou revoluční vůdci, "rady", hodná tajná služba apod. takže vše bude sluníčkové a každý se tomu podřizovat rád. Ale v zásadě je to koncept illiberální, podobně jako fašismus (ten Orbánův se k tomu hrdě hlásí). Ale v podstatě konzervativci kdykoliv by se chopili moci, tak by toužili taky po ustavení v zásadě illiberálního systému...

    Skutečná levice je to, co měli např. ve Švédsku, tzn. sociální demokracie. Tedy něco, co soutěží s konzervativci o vítězství ve volbách, ale nikoho necenzuruje, ale jde spíš cestou vydávání vlastní stranických novin, apod. U nás se jim podařilo natolik pokazit image (v podstatě od začátku), že jsou téměř nepoužitelní. Globálně ale skutečná agenda je tohleto. Ne věšení Milady Horákové...

    Teď jde o to, jaký status má klub na NYXu. Stranické noviny to nejsou, ale je to prostě jakási "místní odbočka" na jiné, než regionální bázi. Někteří Piráti jsou třeba hodně aktivní na Facebooku, já přitom vůbec.

    Pointa je, že účastníci klubu chtějí Dannyho a tebe bloknout, ale protože jsem před tím varoval, dali si tě na ignorelist. Což já jako moderátor nemůžu. Paradoxně, já jsem ten, kdo má práva tam dávat bany, ostatní ne. Ale já to nedělám, jen tím "vyhrožuju" což je v očích Dannyho něco jako, kdybych mu vyhrožoval justiční vraždou... (odhlédněme teď od toho, že jaksi NYX je neformální dobrovolná struktura, zatímco stát je nedobrovolná struktura: kromě toho mu nevyhrožuju ani nejustiční vraždou, i když teda popravdě, moje emoce mi už dávno velí, že by to bylo nejjednodušší řešení :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: strikne vzato blabolis a bojim se, ze za dalsich dvacet to s tebou bude jeste horsi. snad tou dobou pirati uz nebudou existovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Striktně vzato, dělení na levici a pravici se začalo používat po franczouzské revoluci, ještě před rozšířením teorií o "socialismu" (což byl ve své době třetí směr, ve své době hodně populární, ne jako teďla). Levice volala po občanském pojetí společnosti, po individuálních rovných právech. Pravice reprezentovala třeba církev a pozemkové vlastníka a kladla důraz na udržení společenské hierarchie, ale současně třeba nízké daně (a tedy spíš formální roli státu, který pak je relativně slabý). A od té doby se to plus minus motá kolem tohoto v kruhu, ale přibily spousta různých -ismů, které se navzájem obviňují z levicovosti, pravicovosti, komunismu, fašismu, apod.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: liberalismus neni levicovej, byt liberal znamena, ze budu se skripajicima zubama v demokracii akceptovat i piraty ci komunisty.
    kdybyby byl liberalismus levicovej, tak by komunisti v rusku a evrope nepopravili tolik lidi. chapu, ze se snazis naroubovat spravdelnost a rovnost na komunismus a svyho oblibenyho marxe, ale proste to je proste blbost.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tohle dilema si uvědomuju, ale to je právě to: já se snažím udržet fórum jako veřejný prostor, ne jako stranickou nástěnku. chci tam debatu, chci tam kritiku... ale debata má nějakou formu, není to náhodné pokřikování, kdo všechno je "komunista".

    ty jsi svým způsobem konzervativec, vykládáš že ban nezpochybňuješ, protože vlastně si na straně autority - buď budeš autoritou ty, nebo se podřídíš. ok, ale liberalismus je prapůvodně levicový, individualistický směr, zpochybňující nutnost autority (státu, armády, církve, majitele...). proto jsou pro nás lidi, kteří se chovají tak, aby nás vyprovokovali k autoritativnímu zásahu, jedním z největších problémů... (ostatně, viz Macron ve Francii...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: xchaosi, jde o princip. budto si hrajes na soukromnika v soukromym foru nebo verejne reprezentujes politickou stranu a jako liberal bys mel chapat, ze existuji i jini lide. jinak meles fakt priserny blbosti a pokazdy, kdyz vidim nekde v televizi piraty, tak si vzpomenu na tebe, proc piraty nevolit.

    z jedny strany chapu, ze chcete auditka bananovat, protoze byt vami, tak se taky bojim, co si novinari vytahnou na povrch. a ze vase auditka jsou studnici bizaru.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ehm, takže fakt chceš přirovnávat ban v online fóru k justiční vraždě? Že ty budeš jeden z těch heterosexuálních bílých mužů ohrožených genocidou? :-)

    Jinak se mi teda nezdáš nějak moc zabanovanej, natož pak popravenej. Ale třeba to nějak nedokážu správně vnímat, kdo ví..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: och, takze ti fakt jde o to pokud mozno nejak potlacovat nazory, ktere nekopiruji stranickou linii.... a stve te, ze by nejaky "nahodny" navstevnik videl nazory, co Piraty nelici v tak slunickovych barvach :D
    Jo presne tohle ti komunisti resili... :-) Proc myslis, ze takova Horakova a treba i spousta generalu z valky skoncila na sibenici, ze... ;-) Stejne jako dopadla spousta elity za Stalina uz pred valkou. Proste hrozilo, ze nejaky nahodny clovek uvidi i jiny nazor nez ten, co funkcionari strany povazovali za jediny spravny.

    A pak se budes rozcilovat, ze nepremyslis jako zapaleny komunista... kdyz se ti v hlave honi stejne myslenky, jako tem "borcum" v padesatych letech? :-) Vzdyt ty vlastne jen soustavne dokazujes, ze s tim komunistou v tvem pripade nelzu :-) Dokaz, ze komunista nejsi.... zatim jen dokazujes presny opak :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: ok, ale dát si do ignore někoho, kdo v klubu nemá ban, je blbost, hned ze 2 důvodů.... jednak to uvidím když jsem moderátor a jednak to uvidí náhodní návštěvníci klubu...

    Hele, není to jednoduché. Udělat z nich oběti, které jsme zabanovali a oni to budou moct všude vykládat, není řešení. Zastrašit se ale taky nechci nechat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a jakou lez to mas na mysli? :-) Lez prece neni nijak slozite vyvratit, zeano... tak vyvracej ;-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: tak on si svoje důvody vždy najde, jen čím min mu dáváš příležitosti tím absurdnejsi a dementnejsi jsou. Půlku lidi a v podstatě snad všechny co s ním vedly nějakou rozpravu(krom tebe a v jedné diskuzi jeho příspěvky vidím i já) má v ignore, už jen todle ukazuje jaká to je pokrytecka a krivacka parodie na diskutujícího.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže to je tvoje chiméra! já se do žádné "spolkové činnosti" nenavážím! ty se navážíš do mé podnikatelské činnosti, a protože ti to nestačí, tak pak chodíš po internetech a označuješ mi za "komunistu" (což je protimluv hned asi na deseti úrovních současně).

    Jasně, jsem zastánce svobody projevu. Jenže samozřejmě, co když tu svobodu někdo využije k tomu, že chodí a šíří náhodné lži, hmmm?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak kdyz se k tomu sam dobrovolne priznat nedokazes, nezbyva nez te oznacit :-)

    Spolkova cinnost je v demokraticke spolecnosti naprosto bezna zalezitost. Naopak komunisti se do spolku radi navazeli a v roce 1951 primo zatloukli spuste tehdejsich spolku hrebik do rakve (a existence toho co zbyvalo podlehalo schvaleni krajskeho narodniho vyboru ci MVCR) - a spolkova cinnost u nas byla v zasade znovu umoznena az od brezna 1990. Takze ano, jenom sis nabehnul na jeden z dalsich znaku toho v tobe skryteho komunisty je prave navazeni se do spolkove cinnosti ;-)

    To co provozujes bych nenazyval podnikanim, ale spise zivorenim ;-) Chapu, ze coby uspesny komunista rozhodne ani nemuzes byt skutecne uspesnym podnikatelem - to by ti dost pokazilo kadrovej profil :D Nedejboze, kdyby se mel opakovat viteznej unor, zejo :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: bohužel, trochu jsem se ho dotknul zde:
    [ XCHAOS @ Věci Veřejné - mluvme o pozitivních věcech. Prší! ]
    jsem mu vyhrabal, že hybridní vlaky by nejspíš mohly jezdit po trasách elektrifikovaných jen z menší části (k čemuž jsem dospěl logickou úvahou a je to i názor výrobce), čímž jsem ho zpochybnil jako neomylnou autoritu. A to se neodpouští, tudíž jsem komunista, jistě :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ...říká tu propagátor neziskovuých spolků podnikateli, který tak či onak soukromničí asi 25 let.

    Tahle debata fakt nemá smysl. Prostě komunista je ten, koho UFO nebo Danýsek označí za komunistu, jasně. Oni to vědí líp, jistě...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ty leda tak proflakly komunisticky agent-provokater, co si v supliku pro jistotu krome jineho potaji schovava i sve stare prukazky z jiskricek, pionyra a SSM a k tomu samozrejme rudej satecek... :D

    Uspesny burzoazista vypada jinak... :D Naopak komunisti meli s podnikanim v trznim prostredi vzdycky problem, coz v konecnem dusledku vedlo ke kolapsu rezimu na konci 80.let minuleho stoleti. Takze zakonite musis byt komunistou ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam