DANYSEK: nejsem právní expert, ale kdyby na tramvaji byla samolepka "prostor před tramvají může být monitorován kamerou" a video mělo nějaké důrazné varování (na začátku, vklíčované, v perexu YouTube), že záznam nebyl pořízen na objednávku DPP... tohle je většinou hra o disclaimerech....
Pro řidiče záznam může být důležitý při prokazování zavinění nehody, např. Ale takový záznam pak souvisí s jeho pracovní činností a zveřejňování... co takhle se bavit, za jak dlouho od pořízení video smí být zveřejněno?
Já sám na některých takových videích určitě natočený jsem, po Praze se občas pohybuju, Zatím nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Považuju to za předběžné opatření, které má chrániti DPP před přívalem případných stížností a žalob ze strany lidí, co se na YouTube najdou a nechtějí tam bejt.
Uvědom si, že v dnešní době je třeba automatické rozpoznání obličejů poměrně snadné. Zatím není jasné, jestli se takto získaná data budou používat jen na hraní, nebo jestli budou mít nějakou fatální závažnost. Upozornit řidiče, že to monitorují na vlastní triko, mi přijde fér...