• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jsem si ani nevšiml, že nějaké anarchistické první máje ještě jsou. Každopádně anarchisté jsou k demokracii skeptičtí a k účasti u voleb negativní, tak z něčeho takového profit moc nekouká...

    Současné Rusko ovládá diktatura, která využije jakoukoliv ideologickou berličku, ale sází hlavně na nacionalismus. Od bolševiků přejali nějaké symboly, ale dost je zremixovali. Jestli myslíš tu epizodu, že "s Ruskem je třeba vést dialog, je třeba se s nimi bavit", tak to nevím, jak chceš přesně rozporovat. Na Krym na "dovolenou" nokdo z Pirátů pokud vím nejel ani neposlal.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jasne, nakonec dojdeme k tomu, ze ruda knizka v supliku vlastne byla v poradku a veskery ten hon na ty byvale komunisty, co tu knizku v '89 chytre zahodili je vlastne nesmyslny... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Pionýrem jsem byl i já :) v tomto ohledu většina rodin moc neprovokovala. Holt normalizace.

    Mě jde spíš opravdu o tu ufoargumentaci "když řeknu, že jsi bolševik, tak jsi bolševik a nediskutuj". To je konečná. Myslím to vysvětluje jeho nyx bany leckde.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ...ani pionyrem nebyl? ;-) Zvlast kdyz jeho mama ucila..? :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: 1. prvni ambasada, kterou pirati navstivili byla ruska ambasada. ne nemecka. ne franczouska, ne americka, ne polska ci slovenska. ruska.

    2. pravidelne piratke navstevy anarchistickych prvnich maju je prihlaseni ke komunistickym tradicim. anarchismus, nacismus, komunismus, stejna spina smerujici k okradeni a ovladnuti cloveka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: počkej, a je teda větší bolševik Kalousek, kterej byl v bolševický Národní frontě, nebo Ivan Bartoš, kterej bolševik prostě nebyl z důvodu věku? :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja sem uz jen zvedavej, co pojedou byvali pirati z nyxu a jejich volici po tom, az pirati skonci v politickym nebicku. osobne se domnivam, ze vim, co bude.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vidíš, a Piráti ti na rozdíl od Svobodnejch kromě banu založili klubík, kde se můžeš dosyta realizovat! To je ten rozdíl - oni jsou sobci, my myslíme na lidi :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo, tu demenci kdyz si pocital nzp sem videl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ano. např. já se účastním debat o základním příjmu ne proto, že bych očekával v nějaké dohledné době jeho brzké zavedení, ale proto, že ho pokládám za jasný barometr demence na diskuzních forech. Nejde o to, že bych se hádal s těmi, kdo jsou skeptičtí k možnosti jeho ufinancování nebo jeho reálné výše při přepočtu na dnešní ceny: ale je to jasný indikátor demence těch, kteří se proti němu vymezují ideologicky. Jako např... (dosaď si sám)

    mimochodem, základní příjem by značně omezil příjem expertů, co dokáží kombinovat pobírání dávek. A legalizoval by práci těch, kteří ji dnes nemohou v podstatě vykonávat legálně (mj. většina lidí v exekuci).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: na anglický wiki jeho život před roku 1989 neexistuje :-) na český ano:
    Miroslav Kalousek – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/...ari%C3%A9ry_a_p%C5%AFsoben%C3%AD_ve_vl%C3%A1dn%C3%ADch_%C3%BA%C5%99adech

    a to jsem na něj nevytáhl ani to členství v Socialistickém Svazu Mládeže (já bych v 16ti asi býval vstoupil automaticky "abych mohl studovat vysokou", ale zachránil mi příchod Listopadu 89... :-)

    Nechápeš ve své omezené zabedněnosti nic.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nikdy sem nepochopil, proc maji lidi na nyxech potrebu diskutovat o zjevnych kokotinach a hovnech.

    pirati jsou neco jako svobodni. u svobodnych se diskutovalo o nesmyslych hovnech, jednou sem jim rekl, ze melou hovna a dostal sem banan. a kde sou svobodny tedka? nekde v propadlisti politickych dejin. piraty ceka to samy. svuj nazor sem rekl, banan dostal a ted uz jen cekam, az zacne piratum klesat pocet priznivcu. a to zacne u nastavajicich voleb.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    bla bla bla bla bla bla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Andrej není můj kamarád a Piráti podporuju princip subsidiarity, což je opak centralizace, akorát je to ten hnusnej eurobolševickej newspeak, co...

    Apropos, ty jeden bolševikobijci... slyšel si o tom, že Kalousek před rokem 1989 coby člen tehdejší tolerované ČSL působil nikoliv v disentu, ale v bolševické Národní Frontě... stejně jako bratr Paroubek? (akorát ten za ČSSS). To jsou paradoxy, co...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: petiletka bude, andrej ma narodin plan a snar. dale se mu libi centralizace, s cimz pirati taky nemaji problem.

    nevsiml jsem si, ze byste meli v programu vice pravomoci pro samospravy.

    nevim jestli kalousek vykresluje piraty jako bolseviky a pokud ano, tak pak jsem rad, ze me sleduje a cte, protoze piratskou fascinaci anarchismem a komunismem proste poprit nelze. i ty ses z engelse a marxe vlhkej jako spravnej prazskej levicak z burzoazni rodiny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: eh, bolševický bláboly by musely zmiňovat min. americký imperialismus a pětiletý plán vyroby betonu a oceli :-) bolševici jak známo na demokracii vůbec nevěřili (ačkoliv se s ní občas vytahovali v názvech loutkových států); tak jak to sakra můžou bejt "bolševický bláboy"?

    Myslím, že právě Kalouskova urputná snaha vykreslit Piráty jako bolševiky je to, co mu prohrálo volby (a prohraje mu je to znova, pokud nerozdá svým fanouškům jako jsi ty nové noty)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: tldr. bolsevicky blaboly.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nepochopil si nic. komunisti ani nejsou levice ve smyslu původního dělení francouzského parlamentu po Francouzského revoluci... vždyť v té době snad ani Marx nebyl naživu :-) A Engels byl prostě jen sociálně smýšlející podnikatel, a suma sumárum, Lenina by možná brali jako něco, co trochu předvídalil, ale Stalin by je asi pořádně vyděsil a ekologii by nechápali už vůbec (v 19.století mělo ekologický problém s pálením uhlí jen velkoměsto Londýn, a to ještě tehdejší vize ekologie byla, že smog vyřeší vyšší komíny.. např. u elektráren)

    Suma sumárum: tvoje výroky jsou přesně ukázkou toho, proč městští liberálové jako sociální skupina váhaj hodit hlas TOPce. Protože když už by volili konzervativně, tak chtějí vidět nějakou srozumitelnou a pragamatickou konzervativní policy (jenže když se nad tím člověk zamyslí, tak mu vstanou vlasy na hlavě hrůzou a uvědomí si, že konzervativec asi fakt není) - a ne snůšku zastydlého primitivní a ideologického antikomunismu.

    BTW, jedním slovem, proč bych nemohl TOP09, ani kdybych nezaložil Piráty: Lomecký na Praze 1. (BTW, v 19.století, na které se tak rád odvoláváš, bicykly jednak až do posledního desetiletí existovaly asi tolik, jako mobilní telefony ve století 20tém - a když už existovaly, t ak šlo zpočátku o módní výstřelek buržoazie... pracující lid na kola nasedl ve větší míře až po 1.světové válce, během které zejména na kontinentě došlo k snědení či padnutí na frontě u obrovského množství koní)

    Tady krásně vidíš, jak strašně krátkozraké a ideologicky mimo je spojování levicovosti s marxistickou a pozdější antidemokratickou linií z Ruska re-exportované verze komunismu. Velká část dnešních "levicových" témat v 19.století vůbec neexistovala. Paradoxně v období před 1.světovou válkou se v demokratické politice začaly objevovat otázky jako práva pracujících, (8 hodinová pracovní doba, dovolená, zdravotní péče..), práva žen nebo dokonce zvířat. Ale tahle linie, kterou převálcovalo dění 1.světové války (s tím, že řada jeho nositelů v ní přímo fyzicky padla, anarchisté navíc jako desertéři), neměla v podstatě s tebou obávaným marxismem moc společného. Levice měla (na rozdíl od agresivního komunismu) vždy sklon k aspoň částečnému pacifismu. A v roce 1917 lze za význačný úspěch levice pokládat ne bolševickou revoluci v Rusku, ale ustavení sociálně demokratické vlády ve Švédsku...

    Jinak co chce nějaká skutečná dnešní levice dobře vidíš na ohlášené politické straně Budoucnost: chtějí zastavit těžbu uhlí (Piráti jen chtěj zvýšit poplatky za jeho těžbu a financovat z toho podporu OZE), chtějí aby stát skupoval firmy a podnikal (Piráti jen požadují transparentní hospodaření s veřejnými prostředky, ať už jde o podnikání nebo jiné přerozdělování), chtějí zastavit exekuce (Piráti jen volají po zrušení největších excesů v této oblasti, které je evropským specifikem)

    Tak radikální levice, aby něco chtěla znárodňovat silou (vyvlastňovat), dnes v Evropě prakticky neexistuje. Nejvíc vlevo/hraničící s "komunismem" jsou radikální požadavky na 100% mezní sazbu daně z příjmu. Předpokládám česká levice by požadovala progresivní daň (v 90tých letech jsem jí musel jako podnikatel platit), Piráti naproti tomu požadují rovnou daň (dnes funguje relativně mírná daňová regrese).

    Jestli (jako občan i jako Pirát) vidím nějaký problém evropské levice po skoro 100 letech střídavého vládnutí a možnost držet se u moci, tak to rozhodně má pramálo společného s ostnatými dráty, berlínskými zdmi a podobnými věcmi. Paradoxně, levice se dostala na hranice svých možností spíš tím, že pomohla maximum hranic v Evropě i hranic Evropy s okolním světem odbourat. Nový populistický konzervativismus (od Trumpa po Okamuru u nás) naopak volá po stavění nových zdí a plotů a od bolševismu se odlišuje jen tím, že tvrdí, že to není kvůli udržení lidí uvnitř plotu, ale na obranu před těmi, kteří se přes plot chtějí dostat zvenčí (jenže protože je Země kulatá a současně propojená letišti, tak je dost relativní, kde je dneska uvnitř a kde vně plotu).

    Ať už se ti na Pirátech nelíbí cokoliv, tak jisté je, že nepatří mezi strany, které by chtěly oživovat nějaké kostlivce z dávné minulosti. Patříme k hlavnímu proudu demokratického myšlení jak se v Evropě rozvíjí od 18. a 19.století s tím, jak se ustupovalo od monarchií a absolutismů směrem k parlamentní a liberální demokracii; naopak nepatříme k novému proudu Putinova konservativismu (ačkoliiv jsme měli ve straně samozřejmě lidi, kteří to pokládali za menší zlo, než politiku USA coby "gloálního policajta", ale to už je spíš otázka sporu evropanství vs. "euroatlantismus"... rozhodně si myslím, že u Pirátů není velká podpora pro učitý "euroasiasmus", tzn. pro Zemanovu orientaci na Rusko a Činu)

    Zkrátka podívej, jestli máš kámoše v TOPce, kterým si se vytahoval, jak pomůžeš na NYXu totálně rozcupovat Piráty, měl bys to pomalu vzdát. Jde o stranu soutěžící o 2.místo v počtu preferencí.. ne o udržení se nad 5% hranicí, jako někdo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: o zelenych nastesti neslyset, ti jsou etablovani jako pirati jinde v evrope. ale ona stejne vetsina volicu piratu, stejne jako ty, jednou pochopi, ze kdyz uz marx a engels, tak davat hlas rovnou komancum.

    no a protoze soucasna garnitura neresi duchody, takze az pujdu ja nebo ty za dvacet let do duchodu, tak ty duchody budou tak nizky, ze dnesni volici piratu budou davat hlasy ve volbach komunistum. ti uz jsou takova rokama proverena jistota.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: No uvidíme, jestli v propadlišti dějin skončí dřív TOPka nebo Piráti :) Zelení jsou celoevropsky etablovaní a až si uvědomí, že být levicový neznamená některá nejdebilnější klišé a gender-segregation předsednického postu je cesta do pekel, nejspíš se vzpamatujou. Paradoxně možná na úkor Pirátů, pokud někdo z našich lidí spáchá něco, na čem si média smlsnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam