DANYSEK: Prostě jsem si dovolil ironickou poznámku no. Možná by tobě naopak prospělo se kolem nějaké politiky motat, pak by sis taky musel ironické poznámky odpustit.
Faktem je, že jsem to formuloval blbě. Problém ale je, že tohle je stále stejný okruh lidí, dost uzavřených do sebe, skutečně tvořících "komunitu". Já bych fenomén Tomáše Tožičky pojmenoval "syndrom osamělého trockisty"... prostě je levicový, ale je značně v opozici i uvnitř levice, protože proč např. cílí na Piráty, když by jeho místo bylo v té nové straně, která se podle všeho odštěpila od "jeho" Zelených, to nevím. Nejvíc ze všeho mi přijde, že jde o "vracení voličů" TOPce... (říct že záměrné, to už je paranoia).
Já bych proti nějaké nové levicové straně rozhodně nevystupoval. Nevolil bych jí, ať už by můj vztah k Pirátům byl jakýkoliv, do budoucna. Možná bych s nimi polemizoval. Ale řídím se zásadou "nesouhlasím s vaším názorem, ale udělám vše pro to, abyste ho mohli prosazovat" (teda, samozřejmě s vyjímkou tebe a ufa a hlavního diskuzního fóra Pirátů tady na NYXu :-). Ale klidně udělám vše pro to, aby Tožička mohl rétoricky bojovat s kapitalismem, ale já sám se klidně podepisuju pod "ušmudlaný status quo", za který pro změnu bojuju já.
Jinak já jsem třeba Táňu Fišerovou v prvním kole volil, v roce 2013. Nemuselo by to být pojaté tak konfrontačně, přijde mi, že jde o recept na zviditelnění tak trochu opsaný od VkMl na druhé straně barikády: prostě naschvál udělat to, co je nám podsouváno. Je to zajímavá strategie, ale já už toho po 10 letech mám dost a dost možná půjdu od toho.