• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no jo, Pirati neco nedomysleli... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: "něco jsme slíbili, ale má to nedomýšlené důsledky" je přesnější. nicméně blbouni si skutečně měli dát na souběh nominací a počítat s tím, že budou zvolení na 2 místa, no. Mohli uvolnit pozice dalším kandidátům.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja to mam na dvou radcich :D Jinak jen kybl vymluv, zejo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jak může být jednořádková odpověď tl;dr? ty už jsi AFAIK WTF ROTFL...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: :TL;DR ...neco jsme svym volicum slibili, ale obtezuje nas to :D Tak to nemate slibovat, zejo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ve skutečnosti, demokraticky fungující hnutí si samozřejmě může odhlasovat změnu

    DANYSEK: prostě šlo o to, že koaliční partnery vytáhli politiky za Piráty do funkcí v koaličních radách a pak tyto rady položili, zatímco radní za Piráty se poctivě vzdali souběhu volených funkcí, jak jim ukládá Pirátský kodex. Ostatní strany podobný kodex nemají, takže jsou proti Pirátům automaticky ve výhodě...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: hezky pekne, kdyz mohlo zmenit kodex hnuti ano, proc by nemohli pirati.... bizar
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Ty kodexy kazdeho jen obtezuji... :D

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: abys piratum na magosi nekrivdil, tak se byl v patek podivat Hrib na nejaky party proti airbnb...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jednu takovou zbytecnou hladovou zed mas zminenou nize, ale chapu zes praktickou ukazku neschopnosti Piratu ignoroval :)
    No a sam si tu rekl, ze Hrib se o sve korytko boji :-) A radsi holt resi picoviny typu luskoun, nez aby se venoval skutecnym problemum prazanu - treba te MHD. Vymlouvani se na Scheinherra tak namahavy neni, ja vim... hlavne se nepredrit :D

    NIEKT0: ano a proto vede magistrat svatou valku s Cinou a resi se zviratka z Taiwanu do ZOO :-) Naozaj... ukazka toho, jak je moc prace a nestiha se :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: asi bychom si měli nějak synchronizovat slovník použitých pojmů.

    koryto je
    a) politická funkce na zastupitelstvu či v radě, spojená s nekumulovanou odměnou na úrovni mzdy
    b) kumulace politických funkcí typu a)
    c) placené místo ve veřejném sektoru, typu dozorčí rada městem vlastněné akciovky
    d) kumulace funkcí dle c)
    e) napojení na velké zakázky veřejného sektoru (tedy IT zakázky za řádově 10 milionů)

    Rád bych naplnou hubu slyšel, že kdo programuje nějakou informační hladovou zeď za desítky milionů, tak "aspoň něco dělá", zatímco ti radí nedělají nic a "jsou u koryta". (třeba pro mě by programování bylo zřejmě řádově zajímavější, než motat se v politice, protože nemám žádné extra sociální dovednosti, které jsou potřeba pro to druhé....)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: v tom pripade maji pirati v praze spatny planovaci schopnosti a debilni harmonogram. jo, umet ridit firmu/urad neni prdel.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: bol by som opatrnejsi s pouzivanim kvantifikatorov. V Prahe je situacia skor taka ze zastupitelia robia asi milion veci, ale stale je dostatok tych, ktorym sa nestihaju venovat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak je taky rec o piratskych zastupitelech a radnich, co nic nedelaji... zejo :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já žádný koryto u Pirátů nemám.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: TL;DR: bojime se o koryta, tak jsme o tom radsi nejednali.. :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, zrovna tohle je případ, kdy je hezky vidět, že byrokrati můžou pičovat jak chtěj, ale nenadělaj nic: lanovce nikdo nezkrátil nástupiště ani nesnížil počet vozidel: fronty na lanovky by se daly "tržně" řešit zdražením (tedy vyjmutím z PID, což by mě osobně štvalo, protože se lankovkou občas večer vracím s kolem domů na kopec), případně zkrácením intervalů (nejsem si jistý, jestli jsou intervaly 10 nebo 15 minut, technický limit je cca asi 7 a jediný důvod proč to nependluje častěji je, že by na jízdních řádech nevypadalo pěkně napsat "když se udělá fronta, tak prostě pendlujeme") a do dnešních jízdních řádů se dvě jezdy zřejmě přesně těsně nevejdou.

    Scheinherr není za Piráty, nějaké koaliční přetlačování v beztak už nestabilní koalici by mohlo vést jen k jejímu pádu, jako na městských částech. Fakt nevím, co přesně s tímhle chceš dělat... každopádně Praha sobě si neměla nárokovat radního na dopravu, když na to nemaj: takže výsledek, za neschopnost koaličního partnera můžou Piráti, kdo jiný.

    Až koalice na megaztrátu padne a TOPka se spokojeně uhnízdí ve společnosti ODS a ANO, jako na Praze 1, tak se to tím nějak automaticky zázračně vyřeší?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: proti smrsti, kterou predvadite na piratskem foru jsem ja trapnej nevyznamnej amater... viz treba ten diskuzni bizar kolem Tozicky :) Ale musim uznat, ze nektera vlakna jsou i celkem zajimava... KF se na necem usnese, ale piratske zastupitelstvo na to spokojene proste sere ;)





    Jakmile maj Pirati neco udelat a nejen zvanit a kritizovat, tak to proste dopadne... zcela dle ocekavani :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jsem rad, ze me ctes a nemusis se za to stydet. ja nejsem nicim vymecnej, rikam to tady od zacatku ze sem malomestak, duchodce, predseda svj a clovek bez ambici.

    vy se z toho muzete posrat, ze si nehraju na nic lepsiho, vyznamenjsi ani na nejchytrejsiho. nemam atrofovany ego internetovyho zvanila. a o tom to je :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: to je věc, kterou ti je třeba přiznat k dobru, oproti tomu id DANYSEK se v tomhle směru nenechá odradit, navíc způsobem, který přímo bije do očí :-)

    Jinak o dětinském pohledu na svět si asi popovídej se čtenáři svého blogísku. Nahlédl jsem tam náhodou a popravdě mi to nezajímá.... ale celková úroveň informací mi nejvíc ze všeho připomíná teenage twitter (hlavně to vylévání emocí...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam