• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JPLABS: Litacka parkovani neumi, se zrusenim OpenCard se ta moznost slavnostne zrusila, aby se ted zase obnovovala.. :D Nastesti doba pokrocila, a v parkovacim automatu zaplatis kartou... takze to je obligatni reseni s krizkem po funuse, dalo by se klidne rict, ze ted uz jde o zbytecne vyhozeny prachy... ale on ten kseftik pan Blaha rad nejakemu kamaradovi prihraje :) Ale inkarta CD pouzit na MHD jde... s tim problem zrovna neni. Druha vec je zpusob, jakym se tyhle kartovy veci implementuji - to, ci "plast" uznavas je az druhotny, pruser je uz to, ze pri technickych problemech na strane dopravce se na tebe pohlizi jako na cerneho pasazera. Takze kdo chce mit klid, stejne skonci u stareho dobreho a osvedceneho papiroveho kuponu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JPLABS: to myslíš vážně? Chodíš třeba s lístkama na Spartu do Baníku a ptáš se jich, proč ti je nechtěj uznat? Vždyť je to oboje v porovnání s Realem stejně taková pralesní liga, neměly by teda bejt zaměnitelný?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JPLABS: Ale i ne. Tokyo zadnou "litacku" nema. Protoze nema zadny slevy za mesic ci rok. Proste platis za kazdou jizdu at uz v hotovosti nebo kartickou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: myslis ten zahajenej beznej geologickej pruzkum, co se nabubrele nazyva stavbou... pokud vim, na samotnou stavbu zatim jeste ani neni vyresene financovani, natoz aby se fakt uz stavelo... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JPLABS: magistrát není pirátský, ale koaliční. A parkování je podle mě v pravomoci městských částí, ne magistrátu. (opravte mě, jestli se mýlím)

    Pirátům fakt nejde v Praze hodit na triko o moc víc, než že Hřib vede koalici, která začala stavět metro D. Jinak nevídím žádnou velkou změnu tak ani onak.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no a prave z tech "vysledku" mas prozmenu odkaz na tuhle chciplotinu.... co uz asi taky peknych par tydnu nikdo neaktualizoval... asi to uz pany poslance nebavi :D A tahle chciplotina uz na piratskych serverech bezi, zejo...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Vysledky prace poslancov mas momentalne na https://www.pirati.cz/vysledky/ , kym nebude piratipracuji.cz nejako rozumne upravena a nasadena na piratskych serveroch, tak tam nove data neleju.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: ale z te tebou zminene dopravni znacky se kategorie pozemni komunikace odvodit neda, i mistni komunikace I.tridy muze byt dle zakona oznacena jako silnice pro motorova vozidla :-)

    Kdyby v pripade MO slo o silnici I.tridy (kamz silnice pro motorova vozidla vedle vyse zmineneho take spadaji), pak udrzba a i dalsi dostavba MO je vcelku logicky starosti RSD... a nikoliv magistratu... ;-)
    A kdyz se pozorne podivas na ArcGIS, tak zjistis ze magistrala je formalne ve stejne kategorii jako MO (tedy mistni komunikace I.tridy). A treba horni pulka diskutovaneho Vaclavaku je mistni komunikaci II.tridy (zatimco spodni spada uz do IV.tridy).
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Minimáně některé jmenované nejsou - na nájezdech na Jižní spojku jsou cedule "Silnice pro motorová vozidla", což lze považovat za ekvivalent dálnice.
    Průmyslová je obyčejná místní komunikace - pro tranzitní nákladní dopravu je v Hloubětíně neprůjezdná (konkrétně tedy navazující Kbelská).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: chces-li az takto puntickarit, tak i cela Prumyslova, Sporilovska, Jizni spojka i Sterboholska radiala jsou technicky vzato z pohledu kategorie take jen mistni komunikaci.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Název "magistrála" ale neurčuje kategorii silnice (na rozdíl od "dálnice"), jen má dávat najevo, že je důležitá pro dálkovou tranzitní dopravu - což už dávno neplatí, nákladní tranzit z jihu používá vnější okruh, D1, Spořilovskou, Jižní spojku, Štěrboholskou radiálu, Vysočansou radiálu a Kbelskou. Osobáky pak zkratku po Průmyslové. Tranzit přes centrum přes den jezdí jen blázen.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: jen takova prakticka. ta siroka ulice ma i nazev

    Severojižní magistrála – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Severoji%C5%BEn%C3%AD_magistr%C3%A1la
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JPLABS: Jen taková technická - kolem Václaváku dálnice ani silnice pro motorová vozidla nevede. Jen normální široká ulice s přechody a semafory.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JPLABS: no ty vole, ostatne ja mam z mestakama takovou veselou historku. mestaci jsou neco jako xchaos, radi zvani o hovnech.
    bydlim ve strasnicich a pred barakem mame zakaz parkovani, na kterej lidi serou a furt nam tam stojej auta na chodniku.

    Ja si jednou odchytl mestaky, kdyz projizdeli kolem autem a zeptal jsem se jich, jestli znaji dopravni znaceni a jaky maji nazor na auta parkujuci na zakazu.
    Mestaci se na me podivali takovym zoufalym vyrazem a rekli mi, ze ty auta by tam nemely stat.
    ja se jich zeptal, proc teda nekonaji a nerozdaji aspon pokutovy blocky za sterace.
    odpovedi od mestaka mi bylo: "Sledujete nas na facebooku? vite jak by lidi rvali a co by tam o nas psali?"
    me tohle docela nasralo, takze sem vystrik a rekl jim, ze by jim kurva melo bejt jedno, co si o nich myslej lidi na internetu, protoze sou placeny i za to, ze budou rozdavat blocky za debilni parkovani.
    mestal vylezl z auta, rekl mi neco v tom smyslu, ze se omlouva a rozdal blocky za sterace.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JPLABS: tyvle, jak tam visej na oknech kalhotky :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tramvaj na vaclavaku je nejvetsi picovina posledni doby. uz takhle je tam lidi jak narvano a me prijde fajnovy prostredkem namesti sejit od kone az k mustku... jakoby nestacily dve stanice metra muzeum a mustek, k tomu hromada tramvaji ze smeru lazarska-vaclavak-jindrisska.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a ja mel za to, ze Hrib naopak chce zmirnit negativni dopady turistiky a spise vracet Prahu zpet lidem zijicim v Praze :D Aspon to psali v tisku :D A ty nam tu smele napises, ze tramvaj na Vaclavaku ma byt kvuli turistum... :D Nemate i v tom programu nejakej bordel, pane? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JPLABS: jenže tramvaje jsou součást toho, za čím turisti do Prahy přijížděj. Čím větší kus centra půjde vidět z tramvaje, tím celkově budou turisti jezdit za městem takovým, jaký bylo na vrcholu své slávy a svého významu - a ne za turistlandem, kdy sem místo za nějakou autentickou Prahou jezději za pseudohistorickýma atrakcema a chlastem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Abysme prilis neodbocovali od nepracovitosti Piratu.... dalsi jejich webik, co tak nejak uhniva :D Uz i snemovni tisk 580 je davno po tretim cteni, ale u Piratu je to porad aktivni... :)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ty vole, nechci vam do toho kecat, ale xchaos politice a rizeni mesta (natoz statu) vubec nerozumi. pise sahodlouhly pindy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam