• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: a ocividne idiot vytrolil sam sebe. jako ja prekvapenej nejsem, od zacatku je znamej muj nazor na tuhle partu kretenu.

    oba dva vime, ze bysme xchaose ani tozicku u sebe ve firmach nezamestnali, byla by z toho jen skoda a problemy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a jak vidno, tvuj hrdina se do onoho stourani v archivech pustil taky :D :D Ocividne to stazeni Tozicka hodne spatne nese... :D :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: chapu, kdyz to nenajde google... tak to "nejde" :-) Chapu, ono je pohodlnejsi zustavat u neoveritelnych kecu, nez se slozite zabyvat zkoumanim faktu - ktere jsou - logicky - jenom nekde na papire...

    No a jsme zas u nadavani... ze teda 1.piratska se sama neprihlasila do souteze na vyber myta? :D Mame tu verejny souteze... ne? Expertu mate prece u Piratu dost.. nebo ze by ne? :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to sou strasny zvasty. zadnej soud kalouska neodsoudil a vy jste normalne na svym autobusu lhali ve stylu ostatnich tradicnich stran. a kazdej kdo vytahne kalouskovy padaky je podle me exemplarni chudak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak nejasný a mlhavý Kalouskovy případy jsou jedna věc (nikdy se mu nepodařilo nic dokázat a to se asi už nezmění), ještě další věc jsou kauzy jako přechod výběru mýta od Kapsche pod PPF (to jsme si fakt pomohli), ale pak jsou tu privatizační kauzy z 90tek, kdy prostě v takovém tom záchvatu "hlavně aby nic nezůstalo státní" se stala řada chyb a zbytečně končily v zahraničních rukou firmy, které prostě nemusely, nebo některé firmy skoupil nový vlastník jen proto, aby je zrušil a zbavil se konkurence.

    On se ten výnos z těch 90tek nějak promítl do životní úrovně, kdo vycestoval, ten sice viděl, jak je opori západní životní úrovni vlastně soc, ale tady se teda nějak žít dalo, připadali jsme si oproti socialistické éře bohatí - s ojetými německými auty, nakupováním v supermarketech, které oproti socialistickým samoobsluhám oslňovaly, byla to éra noname počítačů, kdy si lidi namluvali, že největší přidaná hodnota je přece umět ten počítač složit a nebo zmatlat pár řádek HTML (později PHP) a všichhni jsme byli strašně perspektivní "informatici" a patřila nám budoucnost.

    Fakt je, že přímý skok k nějaké té enviromentálně šetrné postindustriální ekonomice prostě nebyl jednoduše možný. Dnes už je jasné, že šlo o přechod ke konzumní společnosti, vygenerovali jsme jako přidanou akorát hromady odpadů (protože po letech se to vše postupně vyhazuje) a teď si ty hračky, z nichž všechny se u nás v rostoucí míře nevyrábí, musíme donekonečna kupovat nové.

    Nemám žádný jednoznačný recept, co vše se mělo v 90tých letech udělat jinak, ale proboha! Proč zrovna Kalouska a jeho kamarády vyjmout z odpovědnosti za to, co se se s českou ekonomikou stalo? Patřil k té části původní vlády, která se prostě hodlala účastnit "každé vlády" : především, nebyl to žádný disident, ale člen ČSL už v době Národní Fronty. Dobrá, dejme tomu šlo o šedou zónu a způsob, jak nebýt v KSČ. Nicméně celý ten průběh vývoje lidovců až k rozštěpení na lidovce a TOPku je prostě legrační. Už jen to, jak TOPka byla zaregistrovaná do voleb dřív, než vůbec došlo k její registraci jako politické strany (takže schválenou kandidátní listinu podával subjekt, který v době konání voleb ani neexistoval!). V demokracii politické strany fungují tak, že pokud vyberou někoho, kdo u voličů propadne, tak zkusí někoho jiného (jsou vyjímky - trvale neúspěšní lídři zkoušející to znovu a znovu s tím samým, většinou jde o pidistrany). Při všech výhradách k ODS: v tomto ohledu funguje jako standardní strana. TOPka se tímto směrem vyvíjí až v úplně poslední době - jinak to byl typický nástroj politika, který když mu v jedné straně hrozí ztráta pozic, tak si založí novou (o podobný kousek se snaží v současnosti VkMl s Trikolórou, ale tam se ukazuje, že jeho cílovka byla možná menší, než asi namlouval).

    Piráti se jako jeden z mála českých politických subjektů poctivě obouval do každého, o kom se obecně věří, že má z minulých let nějaké máslo na hlavě. Nehrajou to jako Babiš: "všetký kradú a když říkám všetký, tak myslím Kalousek". V rámci kampaně byl u Pirátů Kalousek jeden z mnoha - ne hlavní zlosyn (už tohle je ale pro něj z hlediska pí-ár špatné, protože největší záporňák má aspoň šance být nejvíc vidět a nabrat si na tom nové příznivce, že :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    :D :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a jak dlouho Pirati vytahuji treba takovy Kalouskovy padaky? ;-) Ja tomu "strachu" rozumim, u Piratu se zacinate opravnene bat, ze na vas nekdo vytahne davne "kompro" stejne, jako to s oblibou delali Michalek & spol ;-) Ale ono se to ve sve podstate nijak nelisi, holt kdyz se politika zacla stavet na tahani spiny na soupere, nemuze to koncit jinak.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: xchaosi, jsi pripojenej k internetu dlouho ocividne si se za tu dobu nenaucil, ze co internet schvati, peklo nevrati.

    ano, i na internetu plati, ze clovek by mel pouzivat mozek, ale kdyz ten mozek nema, vychazi z toho Tozicka a prekvapeny xchaos, ze internet je nekonecny archiv.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no a tobě to přijde naprosto ok, vytáhnout na někoho něco, co plácnul před 10 lety a pak se sám aktivně smazal? (jako neřeknu, kdyby na něj vytáhli něco co nesmazal).

    Kauza Tožička má jeden rozměr a to ten, že s jeho krajími vývody nesouhlasím (byť se šťourá ve věcech, ve kterých je radno se šťourat). Ale pak je tu ještě ten rozměr, kdy jeho oponenti (což viditelně nejsou oponenti Pirátů, ale spíš jeho osoby jako takové) používají určité metody a kdy de-facto i on je použit k diskreditaci Pirátů... tam je to rozhodně celé poučné a pro mě z toho vyplývá, že se asi na RV obrátím ohledně změny stanov.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: xchaosi, meles fakt hovna a navic si napsal dost kratky psanicko.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: gratuluju, to je skutečně celoživotní úspěch! :-)

    Pokud vím, holedbáš se, jak jsi předsedou SVJ, či co. No tak si vezmi, že politická strana dohromady vlastně není nic jiného než SVJ: je to společenství vlastníků trademarku Piráti, v podstatě nic jiného. Když přije na věc, jakoukoliv jednotlivou věc stejně musíš nechat na tom, kdo to doopravdy umí a zaplatit ho za to (v tom SVJ). Takže nakonec to, v čem máš možnost volby, se zužuje na pár témat, které jsou věcí vkusu či oblíbené příchutě..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    musim rict, ze pirati jsou jeste bizarnejsi partaj, nez sem kdysi davno myslel :D

    //ale to je tak, kdyz svuj zivot svazes s virtualni realitoum, warezem a zacne ti unikat offline svet
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ty kravo. aeronet hadr :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Piratska panika... :D :D Implementace hesla "internet je nase more" v praxi... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: hele sorry vole, ja mam obcanku a volebni pravo. jsem clenem a obcanem ceske republiky. ty jeden mudrlante.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ze vytahli neco letityho je jedna vec.. kazdej muze mit hrichy z mladi, zejo... ale on se jaksi neumel poradne omluvit. A spis tem vytkam na svou adresu jeste daval zapravdu dalsimi vyroky. Proste nulova sebereflexe, nulova schopnost priznani vlastni chyby.
    Vnitrni piratske zabomysi valky v tech poctech clenu, co je vedete jsou v dusledku nezajimave. Spis je dlouhodobe otazkou, kolik (i dnesnich) volicu Piratu to priste hodi nekomu jinemu. Z pruzkumu je patrne, ze az tak moc silne "jadro" Pirati nemaj, zejo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    koukám poslední dobou už nejsem schopen vyplodit souvislou větu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak tohle je občanské fórum, které bujelo pozvolněji a bylo poněkud méně nesourodé. faktem je, že síla té antikapně proti Tožičkovi mi překvapila. Když už něco, tak ten jeho nedávný trolling mi vadil, nominaci bych zrušil. Ale teď že na něj vytáhli 12 let starou kauzu.. a navíc takovou, kdy šlo o reakci na akci, která ve světě vyvolala značné kontroverze... no ve skutečnosti už ten samotný fakt spoustu Pirátů v podpoře utvrdil. Je to rozhodně polarizující osobnost. Já jsem spíš integrující osobnost, tyhle hry mi vaděj...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: víš houby, co je to být členem něčeho celostátního
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: sorry, ale lol :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: predpovidas si stejne jepici zivotnost...? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam