• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: nikoliv... treba podle Hriba, ktery je prebornikem v tom, jak z erarnich penez zivit sve kamaradicky :) A ze Pirati pracuji na zpusobech, jak erar jeste vic pumpnout (skrze institut) taky vim. Presne v duchu hesla "blbej kdo dava, blbejsi kdo nebere" (ten blbej je v tomhle pripade stat). Namisto vymysleni toho, jak vydaje statu redukovat uz i Pirati naopak premysli, jak erar co mozna nejvic pumpnout... jojo, to pak ten boj za vyssi zdaneni hned dava jinej smysl! :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Podla seba sudim teba?:) Penazi o moc viac nebude, skor je to o tom, ze aj keby si mal sam ako strana 25% vo volbach, tak v predpokladanom zlozeni snemovni ti to nejak zasadne nepomoze. Kandidatka sa zostavovala 2:1 pirati:stan, s tym ze STAN ma viac osobnosti (typicky miestni starostovia), tak si dohodli vedenia taketo podmienky. Plus je este stale moznost, ze to CF piratov neschvali, stay tuned, more to come:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: nesouhlasim s tim, ze nejde o strach o koryta... :-) Strach z vykrouzkovani => min penez pro stranu, dva kluby => vic penez pro zainteresovane... neb i odmena predsedovi klubu se odviji od toho, kolik poslancu v klubu je. Mas pravdu, je v tom pragmatismus... vlastni penezenky :D Hosi se v tom uz naucili chodit. Ono kdyby se nebali, tak si tam tyhle "krouzkovaci" pojistky logicky nedavaj. Jenze se bojej - ze u STAN bude vic skutecnych osobnosti, za kterymi je nejaka skutecna prace nez v pripade lidi, co jsou u Piratu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: teraz nesuhlasis s cim?
    Ano, je to (podla mna) kvoli volebnemu systemu. Ideologicky je stan konzervativnejsi nez pirati, ale z toho rozumnejsieho s cim sa da v PSP bavit. Nechat si vlastne poslanecke kluby je vyhodne takticky (pre samotne fungovanie snemovny), ale aj to bude redukovat konflikty. Ja osobne nie som prilis fanusikom takejto (predvolebnej) koalicie, ale pragmaticku motivaciu chapem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Opravdu? :-)
    Koaliční strany se dohodly, že po volbách vytvoří samostatné poslanecké kluby, které budou postupovat jednotně při vyjednávání o zastoupení koaličních stran ve vedení Poslanecké sněmovny a v jejích orgánech, ve vyjednáváních o vládní koalici, v hlasováních o důvěře vládě, o státním rozpočtu a dle dohody případně o dalších důležitých zákonech v rámci společného programu. .... Poslanecké kluby budou spolupracovat podle dohody předsedů poslaneckých klubů.

    TL;DR ...spousta manevrovaciho prostoru - kdy si kazdy muze defacto delat co chce a nic tim neporusi. Krome rozpoctu, hlasovani o vlade, rozpoctu a rozdeleni koryt v PSP tam neni nic, co by zavazovalo k jednotnemu postupu. A ani se nemusi utikat ze spolecneho klubu. Budou mit od zacatku svuj :-) Ano, pak chapu tu fobii z toho, ze by nekdo ze STAN mohl prekrouzkovanim preskocit Piraty :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KRAMERIUS: v tomto zmysle je to ucelove, ale nemyslim si ze je tam nejaky "strach o korytka". Ona ta koalicia pre piratov nie je numericky nejak moc vyhodna (mozno plus 1-2 mandaty, alebo aj nie) oproti moznosti kandidovat sami. Problem tam je skor s povolebnou situaciou, ak pomozes STANu, ziskas +- pricetneho partnera v snemovni (oproti ostatnym). Pokial by sa nahodou stalo ze by stan nedostal (alebo by ako mala strana stratil pomerovo viac), tak aj keby si mal xy mandatov, moc toho oproti babisovi nevymyslis. A ist s ODS do koalicie by bolo pre obe strany este vacsia bolest.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Bohužel z toho trčí ta účelovost koalice.
    Kdyby se strany spojovaly do koalice, protože mají společné ideje a program, bylo by přece už jedno, kdo se dostane do parlamentu nebo vlády a tyhle ideje tam bude prosazovat.
    Ale asi je dohromady nesvedly společné ideje, ale jen vidina většího počtu korýtek a větší moci.
    Hmm - asi nic pro mě.
    Smutné je, že Fialovo bratrstvo je na tom snad ještě hůř, ti v nízorech na důležitá tmata naprosto rozcházejí už teď.

    Jinak s tím kroužkováním - živě si představuju nějakho starostu na předvolebním mítingu říká - já vám nemůžu žádné kroužkování doporučovat a proto vám ho vůbec nedoporučuju, a mimochodem jsem na kandidátce na 6 místě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: strach o koryto v praxi :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Zákaz kroužkování. Piráti se bojí, že je Starostové při volbách přeskočí - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...ouzkovani-pirati-se-boji-ze-je-starostove-pri-volbach-preskoci-136118

    //piratska demokracie v praxi :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Nemel by Ivan trosku profackovat Zdenka? :-) Pusobi to docela vtipne, kdyz jeden pirat radi ministrovi, jak vic trestat lidi za nedodrzovani vladnich opatreni a druhej pirat kritizuje vladu, ze chce lidi za porusovani opatreni vic potrestat (pokutami) :-) Nepredpokladam, ze by magistrat kvuli domluve bylo potreba menit zakony... :D



    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak ono obecne by se majitel mel starat o svuj majetek.. coz v pripade chodniku byva prave mesto. Ze mesto jako vlastnik v peci o vlastni majetek selhava je jiny pribeh...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: mimochodem, od jisty doby za chodniky zodpovida mesto. u nekterych chodniku dalo mesto pro jistotu ceduli, ze se v zime neudrzuji.
    dokud se musely o chodniky starat v zime baraky, bylo to lepsi. ja jsem zustal jako predseda svj u toho, ze nas uklizec stale v zime chodbik uklizi, i kdyz by to melo delat mesto, protoze nechci, aby si kdokoliv z baraku zlomil nohu. nebo nejakej chodec.

    jako je to hroznej bizar, mesto si na sebe vezme praci a pak ji nedela.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: dyl neuklizeny chodniky => vetsi riziko urazu => vicenaklady pro magistrat, protoze obcani si to nenechaji libit a budou ujmu vymahat... Hrib tu zpusobenou skodu zaplati ze sveho? :-) Mate prece v programu odpovednost politiku za skody, ne? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: o čtvrtinu míň peněz neznamená "neuklizené chodníky"... bude v provozu míň těch smetákových aut, takže doba do odklizení sněhu bude delší (nulová z principu není nikdy...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Hribuv tweet ale neni o globalnim oteplovani a usporach s tim spojenych :D Ten jeho ufnukanej tweet je o tom, ze zasnezeny chodniky budou pristi rok neuklizeny, protoze "pry" na to bude o ctvrtinu min penez (navzdory faktu, ze i v nejbrutalnejsi verzi zmen v DPFO Praha jako celek prijde sotva o desetinu penez).

    Ale uz se nikde nedoctes, jak soudruh Satan zrovna k tem 25% v pripade zimniho uklidu dosel... kdyz jsou Pirati tak transparentni, kde jsou podkladovy dokumenty k tomu Satanovu "vypoctu"? :D To spis vypada jak vladni protiepidemicka opatreni - Satan si taha nejaky hausnumera z kloubouku a strili cisla od boku :-) A ty se snazis zakecat fakt, ze ani magistratni rozpocet nedokazete u Piratu sestavit tak, aby zakladni sluzby mesta neutrpely... ta tvoje obhajoba skrtu v kapitole zimni udrzba je fakt trapna :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak že v éře očekávaného globálního oteplování se bude na zimním úklidu šetřit víc, než na jiných kapitolách, mi nepřijde nějak zvlášť nepředvídatelné.

    včera trochu zasněžilo a hned všude jezdily multikáry se smetáky, takže mi nepřijde, že by se děla nějaká katastrofa. o čtvrtinu pomalejší zametání asi přežijem, no (nebo jak se to celé vyřeší... ony taky magistrátu klesnou mzdové náklady, což je takové paradoxní kolečko, když zaměstnanci placení z daní sami odvádějí daně, ale ono to tak funguje :-))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: stejne jako Babis odpovida za vladu odpovida Hrib za Magistrat... sestimsmir :-) Mit primatora znamena mit take zodpovednost - nejen tu vysadu se nekde producirovat s retezem na krku :-) Zodpovednost koukam nest u Piratu take neumite... ani za vlastni vyplody ;-) Konzultoval svuj tweet Hrib s koalici? Pri jeho nabubrelosti dost pochybuju :-) To vymlouvani se na koalici je faaaakt trapny :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: konstatuju, ne obhajuju. A na magistrátě sedí koalice, ne čistě jen Piráti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a jsme u toho rozliseni zbytnych a nezbytnych vydaju... proc by se melo skrtat 25% zrovna ze zimni udrzby?
    Vis vubec, kolik ta zimni udrzba rocne stoji? :-) Ze obhajujes tak razantni skrt v teto konkretni kapitole?

    V magistratnim rozpoctu je hafo kapitol, ze kterych jde brat, aniz by utrpely zakladni sluzby mesta. Nektere vydaje zbytne jsou. Ale Satanek chce sahat zrovna na zimni uklid. Svym zpusobem i vydirani obcanu, pokud to chces obhajovat takto. To je zrovna mandatorni vydaj - i s ohledem na fakt, ze magistrat ruci za pripadne ujmy zpusobene odflaknutym zimnim uklidem. Faaakt zodpovednej pristup, je videt jaci nezodpovedni ostrostrelci u Piratu jste :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: "o čtvrtinu méně peněz na zimní údržbu" neznamená "o čtvrtinu méně peněz celkově". Nevím, jak si dospěl k tomu, že se v případě snížení příjmů obcí rovnoměrně škrtnou všechny výdaje ve stejném poměru... prostě mluví o tom, kde současná koalice (což zdaleka nejsou jen Piráti) hodlá v případě těch škrtů šetřit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam