• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ten jak ty rikas 'freestyle' rap odkryva to, jak budou Pirati fungovat, jestli zasednou ve vlade :-) To bude teprve sodoma-gomora.

    Odpadky jsem tu nevytahnul, ale kdyz uz jsi to pripomel... sem se dival na ten slavnej Portal Prazana, co mel bejt puvodne v cervnu... nakonec s tim vysli s trimesicnim zpozdenim az v zari - a od ty doby se to nikam zas moc nepohnulo. (a to jeste vydindali zdrojaky z vnitra) ... a dneska to "funguje" zhruba takhle... :-) ...pritom pry to od 1.1. melo jit - mame 7.1.2021 a nic :D Ocividne to soudruzi v OICT "maji nachystane".... nedivil bych se, kdyby to teprv nedko zacal kodovat. Mozna. Bodejt by se stihaly poradny veci v terminech, kdyz se tam delaj jiny ptakoviny. Aneb utraci se za dalsi nesmyslnej webik duplicitni k tem, co uz existuji na podobne tema (a ani odkaz do portalu prazana dat OICT nezvladne). eGoverment v magistratnim provedeni je jeste vetsi bida, jako ten statni... dohromady to nic neumi. A narozdil od vselimoznejch mimoprazskejch prdeli ten prazsky portal nenajdes ani v Portalu Obcana. I ta vymluva, proc to nezobrazi je trapna - kdyz se zactes do puvodniho zneni paragrafu, na ktery se odkazuji je sam o sobe nesmysl - jednak se to tykalo danove informacni schranky (a to fakt nejsou poplatky za popelnice) a druhak se eIdentitou slo hlasit i k te datove schrance... uz nejaky ten patek (potazmo ji slo takto i zridit). Takze pristup skrze eIdentitu fakt nebyl problem.... to se spis nekdo nasel bizarni vymluvu, aby nemusel neco delat :)

    Tohle je vec, kterou ma v gesci osobne Hrib, to jsou vysledky jeho manazerske neschopnosti. Nemuze se vymlouvat na koalicni partnery. Vyridit parkovaci v ZPS elektronicky? Nejde, zapomen... padej s papirem na urad! :D A ze se ZPS letos rozsirovaly... (Ale jo, "neco" elektronickyho jsem k ZPS nasel....registrace po telefonu? ROFL... velmi inovativni! :D) No hlavne ze muzu dat zadost podle 106... fakt bezna cinnost, kterou typicky prazan vykonava. Chapu, Michalek to mel pred lety jako sport, tak to prislo Piratum asi dulezitejsi nez... jiny funkcionality pouzivany podstatne vetsim okruhem obyvael metropole. A nebo proste udelat jednoduchej formularik je to jediny, co piratsti expertici zvladnou. No hlavne, ze Blaha hlida stat.... ale OICT ohlidat nedokazal ani v tom, aby dodrzeli puvodne slibene lhuty spusteni toho portalu.

    Proste co se IT tyce... jste amaterske sumari ;-) Plna huba silacky kecu z opozicnich lavic, ale jakmile se ma neco zacit fakt delat, tak nasleduji ruzne kuriozni... vyhovorky :D A vysledky jsou tragicky.

    PS: pri psani tohto postu jsem zaregistroval, ze webik prahavolnocasova.cz odkazovany z toho paskvil-portalu naopak nefunguje :D Asi proto, ze IP routing tech borcu na magistratu taky neni silna stranka. Skvela ukazna neschopnosti :D Ten link "Praha pracuje" je taky vtipnej, tam se clovek nepodiva vubec. Asi se moc nepracuje a je potreba to schovat... :D Ze by se nic nedelo se mi taky nejak nezda... ovsem ten portal se tvari, ze je mrtvo :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak konecne nieco pre teba, nie?:)
    DANYSEK: Ja diskutujem rad, ked je zaujimava tema tak s kymkolvek, ale tento to freestyle rap od koalicie cez hriba na institut potom na nevynesene smetiaky za domom a naspat na P11 je nuda. (asi pre kazdeho okrem teba)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: no proste z piratu se defakto stala normalni tradicni strana. dobrej posun od stahovani warezu z thepiratebay a sneni o marxovi s engelsem :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ten "jednotnej" postup je rozvedeny nize a v realu tam moc jednoty neni a za nekolik konkretnich veci neni. Naopak je tam skvelej manevrovaci prostor pro zvoleny poslance... to pravo jednotlivyho postupu ma ta vase koalice zrovnatak, jen je to kulantne zaonaceny... aby to na prvni pohled tak nevypadalo :) Jo a v neposledni rade - institut vypovedi tam taky je... proste z toho jde kdykoliv vycouvat...

    To, jak Pirati drzej program se predvedlo treba ba P11... kde piratske vedeni suverene tutla informace ;-) Kybl kecu o transparentnosti pred volbama... a po volbach kseftiky pro kamose... bez vyberek! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO:
    DANYSEK: popravdě, že se vám to nelíbí je vaše věc, vaše preference, stejně byste Piráty nevolili v koalicii ani samostatně, tak co. Ale spíš nechápu, proč by to mělo být špatně? Koalice STAN+Piráti ohlásili od začátku jiné cíle, než konzervativní koalice: např. po volbách přislíbili jednotný postup, zatímco druhá koalice si vyhradila právo postupovat jednotlivě (takže když se ODS rozhodne, že výhodnější pro ně koalice s ANO, než společně vstoupit do vládní koalice obou opozičních bloků, tak to z hlediska jejich dohody bude fér, zatímco u Pirát+STAN by to bylo porušení volebního programu).

    Piráti vůbec přicházejí se spoustou podvratných nápadů, jako třeba že když strana má nějaký volební program, tak by se ho pak měla pokud možno držet i po volbách, že....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: tyvle [facepalm emotikon]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vybreceli si to Pirati... ne Starostove. To neco znaci ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: počkej, ty trváš na tom zkresleném titulku "zákaz kroužkování"? to přece voličům za plentou zakázat nejde...

    Strany se pouze dohodly na formě předvolební agitace: prostě povedou společnou kampaň (ostatně, proto si vsadily na tu 10% hranici, což teda u mě osobně vyvolává docela občanský neklid... já nejsem moc hazardní hráč...). Starostové nebudou vyzývat voliče, aby kroužkovali kandidáty Starostů a Piráti nebudou zase k tomu samému vyzývat ty svoje. Obě skupiny voličů to samozřejmě dělat budou, ale prostě k tomu nezazní výzva v médiích od představitelů obou stran.

    Co je na takové dohodě špatně?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ve vasi partaji je to trapny. se bojite?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak samozrejme, kritiku soudruzi nikdy neprijimali a sve nazorove oponenty zavirali do lagru... ta inspirace z dob pred 70 lety je zrejma... holt nova partaj se rychle uci stare triky a stava se z ni stejnej dinosaur :-)
    Mam se vyborne - chodit nedobrovolne betonovat mosty pres Vltavu u Branika ani farat nedobrovolne do dolu zatim nemusim..... diky za optani :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: dakujem ze si mi pripomenul, preco si skoncil tu:) Ale ked uz premostujeme, tak ako sa inak mas? vsetko fajn?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jojo... takovy bubububu... beda jak lidem zminite, ze muzou taky krouzkovat :D Ta podminka je uboha. Aneb nase stranicke sekretariaty vedi, kdo je pro vas nejlepsi... ! :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: není to úplně přesný.. je to zákaz kroužkování propagovat, voličům ho samozřejmě zakázat nemůžou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: nikoliv... treba podle Hriba, ktery je prebornikem v tom, jak z erarnich penez zivit sve kamaradicky :) A ze Pirati pracuji na zpusobech, jak erar jeste vic pumpnout (skrze institut) taky vim. Presne v duchu hesla "blbej kdo dava, blbejsi kdo nebere" (ten blbej je v tomhle pripade stat). Namisto vymysleni toho, jak vydaje statu redukovat uz i Pirati naopak premysli, jak erar co mozna nejvic pumpnout... jojo, to pak ten boj za vyssi zdaneni hned dava jinej smysl! :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Podla seba sudim teba?:) Penazi o moc viac nebude, skor je to o tom, ze aj keby si mal sam ako strana 25% vo volbach, tak v predpokladanom zlozeni snemovni ti to nejak zasadne nepomoze. Kandidatka sa zostavovala 2:1 pirati:stan, s tym ze STAN ma viac osobnosti (typicky miestni starostovia), tak si dohodli vedenia taketo podmienky. Plus je este stale moznost, ze to CF piratov neschvali, stay tuned, more to come:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: nesouhlasim s tim, ze nejde o strach o koryta... :-) Strach z vykrouzkovani => min penez pro stranu, dva kluby => vic penez pro zainteresovane... neb i odmena predsedovi klubu se odviji od toho, kolik poslancu v klubu je. Mas pravdu, je v tom pragmatismus... vlastni penezenky :D Hosi se v tom uz naucili chodit. Ono kdyby se nebali, tak si tam tyhle "krouzkovaci" pojistky logicky nedavaj. Jenze se bojej - ze u STAN bude vic skutecnych osobnosti, za kterymi je nejaka skutecna prace nez v pripade lidi, co jsou u Piratu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: teraz nesuhlasis s cim?
    Ano, je to (podla mna) kvoli volebnemu systemu. Ideologicky je stan konzervativnejsi nez pirati, ale z toho rozumnejsieho s cim sa da v PSP bavit. Nechat si vlastne poslanecke kluby je vyhodne takticky (pre samotne fungovanie snemovny), ale aj to bude redukovat konflikty. Ja osobne nie som prilis fanusikom takejto (predvolebnej) koalicie, ale pragmaticku motivaciu chapem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Opravdu? :-)
    Koaliční strany se dohodly, že po volbách vytvoří samostatné poslanecké kluby, které budou postupovat jednotně při vyjednávání o zastoupení koaličních stran ve vedení Poslanecké sněmovny a v jejích orgánech, ve vyjednáváních o vládní koalici, v hlasováních o důvěře vládě, o státním rozpočtu a dle dohody případně o dalších důležitých zákonech v rámci společného programu. .... Poslanecké kluby budou spolupracovat podle dohody předsedů poslaneckých klubů.

    TL;DR ...spousta manevrovaciho prostoru - kdy si kazdy muze defacto delat co chce a nic tim neporusi. Krome rozpoctu, hlasovani o vlade, rozpoctu a rozdeleni koryt v PSP tam neni nic, co by zavazovalo k jednotnemu postupu. A ani se nemusi utikat ze spolecneho klubu. Budou mit od zacatku svuj :-) Ano, pak chapu tu fobii z toho, ze by nekdo ze STAN mohl prekrouzkovanim preskocit Piraty :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KRAMERIUS: v tomto zmysle je to ucelove, ale nemyslim si ze je tam nejaky "strach o korytka". Ona ta koalicia pre piratov nie je numericky nejak moc vyhodna (mozno plus 1-2 mandaty, alebo aj nie) oproti moznosti kandidovat sami. Problem tam je skor s povolebnou situaciou, ak pomozes STANu, ziskas +- pricetneho partnera v snemovni (oproti ostatnym). Pokial by sa nahodou stalo ze by stan nedostal (alebo by ako mala strana stratil pomerovo viac), tak aj keby si mal xy mandatov, moc toho oproti babisovi nevymyslis. A ist s ODS do koalicie by bolo pre obe strany este vacsia bolest.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Bohužel z toho trčí ta účelovost koalice.
    Kdyby se strany spojovaly do koalice, protože mají společné ideje a program, bylo by přece už jedno, kdo se dostane do parlamentu nebo vlády a tyhle ideje tam bude prosazovat.
    Ale asi je dohromady nesvedly společné ideje, ale jen vidina většího počtu korýtek a větší moci.
    Hmm - asi nic pro mě.
    Smutné je, že Fialovo bratrstvo je na tom snad ještě hůř, ti v nízorech na důležitá tmata naprosto rozcházejí už teď.

    Jinak s tím kroužkováním - živě si představuju nějakho starostu na předvolebním mítingu říká - já vám nemůžu žádné kroužkování doporučovat a proto vám ho vůbec nedoporučuju, a mimochodem jsem na kandidátce na 6 místě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam