• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, teď je to tak nastavené, tak primátor Prahy jen hraje podle stejných pravidel, jako jiné obce.

    Ale myslel jsem, že se tady bavíme o tom, jaká společnost by se komu líbila...a dalo by se k ní směřovat za 10-20 let, v příští generaci... něco tak nudného, jako jak to funguje doopravdy dneska, o tom nemá smysl ztrácet čas mluvit...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak Vymazal byl predevsim debil, co tezil ve sluzebnim byte placenym z verejnych penez - do sve vlastni kapsy. Klasicka nenazranost, poslanecky plat mu asi nestacil ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MEMNON666: no tohle samozřejmě znám, oni to snad dokonce v první fázi nějak rozdávali, že jako topení zadarmo, že kdykoliv si někdo bude chtít zatopit, tak jde účet za elektřinu za nima, ale tam se jim asi nemohl vyplácet všechen ten čas, kdy nikdo přes léto netopí :-) protože počítám za rok za dva ten heater beznadějně zastará a na tu elektřinu si už nevydělá :-)

    Jinak zase je vtipné, jak Vymazal dokázal tímhle trikem v očích veřejnosti udělat z Pirátů obávané kybernetické šedé eminence, co rozumí kryptoměnám, apod.... když v praxi by si jich tak polovina neuměla sama nainstalovat na notebook operační systém a o kryptoměnách něco tuší tak 1 z 10ti, nemluvě o tom, kolik jich je doopravdy umí použít. Co na tom, že nějaký nejmenovaný poslanec za SPD když od naší firmy (s Piráty nesouvisející.. ono vůbec já s těmi Piráty mám kromě členství společného méně, než sie tu spousta konspirátorů domnívá) chtěl Internet pro své nájemníky, tak se ještě vytahoval, že to co pronajímá je poslanecký byt a on to tedy platit nebude... když o tom nikdo nemluví? (protože jak by mohl... GDPR a tak). Negativní reklama neexistuje, pár kWh topení v bytě pirátského poslance má daleko lepší publicitu než obrané realitní spekulace poslanců za jiné strany :-)

    Jestli se mu to vyplatilo vnitrostranicky, to ovšem nevím. Zatím ho nějak na žádné kandidátce pro říjnové volby nemůžu najít... divný.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a ze tohle moudro nejdes rict Hribeckovi... i on ma ve svem rozpoctu prijmy z pokut.... :-)
    Jenom si dovolim poznamenat, ze z tech pokut bys nemel ani na pivo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jo ale tady jsme v jiném klubu. Prosímtě, ZP není vůbec v programu koalice Piráti+STAN pro nejbližší volební období. Můžeš tomu nevěřit, ale vzhledem k tomu, že na něj není kde vzít, mi to přijde, že tenhle programový bod (resp. absence programového bodu) je opravdu uvěřitelný :-)

    VYHULENY_UFO: viz předchozí: kdyby třeba příjmy z pokut směly být směřovány jen do fondu ZP, tak by to změnilo přístup jak těch, kdo ty pokuty vymýšlí, tak třeba i těch, kdo je plaltí... no ale tohle stačí zmínit jako hypotézu a ty hned začneš vykřikovat, že PIRÁTI něco takového mají v programu (ačkoliiv co mají v programu, to je veřejně známo a spekulovat o uspořádání společnosti si může kdo chce jak chce, já v Pirátech nemám žádnou formální funkci ani za ně nekandiduju, ale to tě nemůže zastavit, že...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale podívej se na to z jiného úhlu:

    Veřejný sektor (stát, obce) vybírá různé pokuty za činnosti, kterým především chce předejít (např. parkování, rychlá jízda...). Dále podobně vybírá spotřební daně, které mají preventivní charakter, tzn. skoro jako pokuta (např. tabák, alkohol...)

    Když tyhle příjmy veřejného sektoru, které jdou nad rámec běžného zdanění, rozpustíš v běžném rozpočtu, tak máš jeden velký problém: představ si, že lidi začnou sekat dobrotu. Co s tím? Najednou ti klesnou přijmy, na kterých jsi závislý! Co začneš dělat? Snížíš dále povolenou rychlost jako Macron, aby si udržel konstantní příjem z pokut za udržení rychlosti?

    Představ si pro začátek nepraktický a neužitečný ZP, ze kterého nikdo nepřežije, jen jako plošnou dávku pro všechny žijící občany. Ve výšce pro začátek třeba jen několik set Kč. Ten by každý měsíc byl jiný: jednou stokoruna, podruhé třista... prostě podle toho, kolik by se vybralo pokuty za parkování, kolik by se prochlastalo, apod.

    Zkrátka už třeba jen zásada, že běžné financování státu by nemělo počítat s příjmy, které souvisí tak či onak spíše s penalizací, než "řádným" zdaněním. Když totiž máš aktivitu, kterou je tak říkajíc správné dělat a platí se z ní daně, tak chceš, aby v tomto směru ekonomika rostla: když ale nějakou činnost penalizuješ, tak je trochu paradoxní optimalizovat fungování společnosti tak, aby si vybral maximální penále.. .to snad uznáš i ty.

    Takže co kdyby pro začátek zdrojem titěrného a zbytečného ZP by byly všechny ty poplatky, u kterých jsme se dohodli, aby se vybíraly proto, aby se daná činnost minimalizovala? Sice z toho nikdo nepřežije, ale jsou lidi, kteří šetří každou korunu a z takového příjmu by měli dobrý pocit. A kdo platí pokutu za rychlou jízdu by věděl, že jí neplatí do kapsy policistům: zkrátka my všichni jsme si dohodli nějaké pravidlo, a když někdo zaplatí pokutu za jeho porušení, mohlo by se to rozdělit mezi všechny. Aspoň by pak bylo jasně definované, že ty peníze nepochází z toho, že je někdo jiný nucen pracovat místo někoho, ale že pochází z toho, že někdo nerespektuje vůli demokratické republiky a porušuje její pravidla.

    Já si myslím, že by to bylo zábavné a že by to dost změnilo přístup lidí obecně k té spoleečnosti a jejím pravidlům.. že by o tom začali víc přemýšlet. Někoho by třeba napadlo, že se mu ten příjem líbí a že chce víc pravidel a víc pokut.. to by samozřejmě byla blbost, doufám by takoví lidé zůstali v menšině... ale podstatné je, že by nešlo tvrdit, že ZP je jen přerozdělování od lidí s většími příjmy k těm s menšími...

    A jestli ty drobné nechceš, dej na na charitu...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    The 'Crypto-Heater' Mines Digital Currency While Heating Your Home – Mining Bitcoin News
    https://news.bitcoin.com/the-crypto-heater-mines-digital-currency-while-heating-your-home/
    A French company named Qarnot has released a new home heater called the “Crypto-Heater or QC-1” that heats a room in your home while mining cryptocurrencies. The startup says with the two graphics cards embedded in these home heaters people can “make heating a source of revenue, not an expense.”

    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: aha... Takze jde o "velikost kradeze" :) Pirati nekradou protoze je to jen o tom kolik utahne shnily chranic v byte a tezit za erarni muzou. Ale Babis krade protoze jde o miliardy :)

    XCHAOS: Jenze robin Hood kradl jenom bohatym. Pirati kradou vsem a apr skrz ten vejblitek jako NZP rozdavaji.. a vsichni se maji stejne blbe az na prasata ve vrchnosti co si za earni tezi coiny :)

    Jediny co se zmenilo je barva... komousi to jsou porad stejny se stejnyma manyrama...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Rozdaji vsem almuznu, ktera bude ke vsemu moznymu, jen ne k preziti... takze k hovnu... :-) A pro ty, kteri by (socialni) pomoc potrebovali uz nezbude.
    Cely koncept NZP je ciste jen prozrani celyho rozpoctu bez jakekoliv hodnoty pro budouci generace. Obycejnej populismus. Takze ano, pokud chteji Pirati jit ve slepejich KSC (znarodnovat a rozdavat z ciziho), je jasny jak to tu bude za par let vypadat... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: co cekas od kapitalistu v soukromym sektoru, my kapitalisti svoje potreby pomahat resime formou daru.. tyvle, ty kdybys vedel, kolid desitek tisic rocne rozdam organizacim..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: konečně si pochopil rozdíl mezi Piráty a ostatními zloději, kteří kradou právě jen pro sebe a na ostatní kašlou :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: no... elektřinu, kterou by přesně řešeno bylo nutné jinak protopit v přímotopu :-) nevím, o kolik kW mining rigů teda šlo, ale bavíme se kategorii, že utáhle nějaký shnilý jistič v tom bytě, že ano...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK: tak pirati preci maji v programu nepodmineny zakladni prijem, takze o vse, co poctive ukradnou, se rozdeli se vsemi obcany cr, neasi.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO: no tak to je parada :) Takze od nich kazdej dostane podil rovnej celkovemu danovemu zatizeni? :D super :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ja jen abych si to ujasnil...
    Takze pouzivat obcany placenou "statni" elektrinu na tezbu soukromych krypto je tedy v ocich piratu naprosto v poradku?:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: aktualne palim el v komunitnich garazich, kam vsichni prispivali stejne a nasi nemeli nikdy odbery. Tak srovnavam tech 30 let zaloh
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo, predpovedi smrti bitcoinu uz tu bylo... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: mnou předpovězená bitcoinokalypsa je nevyhnutelná, jak sám dobře víš. Jediné, co nikdo nevíme, je kdy přesně nastane :-)

    (ale lidi jsou tak blbí, že možná hodnota bitcoinu ještě vzroste, až se díky složity doba mezi transakcemi prodlouží na několik dní... panečku, to přece musíš být ještě bezpečnější, než zlato, když transakce trvá déle, než převoz zlaté cihly koňským potahem!)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: on spíš měl na mysli, že je to nedovolená státní podpora jeho nekalé konkurenci. Ale pochopitelně, kdo má zdravé ruce a nohy, neměl by sedět doma ale měl by pěkně vyhrnout rukávy a jít v potu tváře těžit kryptoměny! Zřejmě by bylo korektní pohánět miner třeba energií z rotopedu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam